site traffic analytics

Travelomania

Director general: Traian Bădulescu

Publisher: Innovation Travel

Email:

traian.badulescu@innovationromania.com

traian.badulescu@advisortravel.ro

+40-735 452 682

Despre Traian Bădulescu:


Traian Bădulescu este jurnalist de turism cu o experienţă de 18 ani, specialist în comunicare şi relaţii publice, precum şi scriitor de turism dar şi de literatură science fiction (unde este şi promotor al genului). În prezent este director general al firmei de turism, publishing, PR şi evenimente „Innovation Travel” (www.innovationromania.com ) precum şi managing partner al firmei de marketing markete.ro (www.markete.ro ). Din 2011, are şi site-ul personal www.traianbadulescu.ro.

În 1998 a absolvit Şcoala Superioară de Jurnalistică (SSJ), ca şef de promoţie. Între 1996 şi 1998 a coordonat primul ghid cvadrilingv al Bucureştiului (editat de Crystal Publishing), iar între 1997 şi 2002 a fost şef de departament la primul săptămânal de turism din România, „Ziua turistică”. În 1997 şi 1998, a fost unul dintre organizatorii Convenţiei bucureştene de science fiction, intitulată „Picnic la marginea galaxiei”.

În 2001, a fost director de relaţii publice şi programe al Convenţiei Europene de science fiction, Eurocon, care s-a desfăşurat în acel an în România, pe insula Atlantykron.

În acelaşi an a fost ales preşedinte al Federaţiei Naţionale de Tineret pentru Science Fiction, intrând în echipa de organizare a Academiei de Vară „Atlantykron” şi apoi preluând funcţia de redactor şef al revistei Anticipaţia până în 2003. În 2003 a înfiinţat revista „ANAT Media”, a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) – publicaţie pe care a coordonat-o până în 2011, iar din anul 2005 a activat în calitate de consilier de presă şi purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (www.anat.ro), până în 2010.

De-a lungul timpului, Traian Bădulescu a susţinut diferite conferinţe şi expuneri axate pe jurnalism, marketing şi relaţii publice, respectiv turism. Astfel, se pot menţiona Conferinţele de science fiction de la Iaşi şi Timişoara, Conferinţa de astronomie de la Bârlad, conferinţe de la Academia de Studii Economice, la Academia de vară Atlantykron, la diverse evenimente de turism şi seminarii motivaţionale şi de business.

Din 2007 editează revista lunară tour.ist şi site-ul online de turism şi afaceri touristmedia.ro. Între octombrie 2007 şi februarie 2009, Traian Bădulescu a deţinut poziţia de preşedinte al Clubului Presei de Turism (FIJET România) (www.presstour.ro), o organizaţie ce are ca scop consolidarea şi dezvoltarea statutului de jurnalist de turism, devenind apoi vicepreşedinte (2010 – 2011), responsabil cu partea de relaţii publice şi comunicare. În 2011, a contribuit la fondarea unei noi organizaţii a jurnaliştilor de turism – Asociaţia Presei de Turism (www.asociatiapreseideturism.ro) al cărei preşedinte este în prezent. Printre publicaţiile unde a fost manager de proiect se numără „Business Travel Romania” (2005-2006) şi „7 Travel” (2008) (www.7travel-magazine.eu).

Este ofiţer în rezervă al Armatei Române – specializarea artilerie terestră – absolvind, în 2003, Şcoala de Ofiţeri de Artilerie Terestră şi Rachete „Ioan Vodă” (Sibiu). În 2010 a absolvit Masteratul cu specializarea Management şi Marketing în Turism din cadrul Facultăţii de Comerţ a Academiei de Studii Economice (ASE).

Din februarie 2010 este membru al Clubului SKAL – o asociaţie internaţională a profesioniştilor din turism care încurajează şi creează o reţea de profesionişti din toată lumea. A fost consultant al Atout France (Agenţia de Dezvoltare Turistică a Franţei) pentru România între 2008 şi 2011, colaborator pe partea de relaţii publice al Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei la Bucureşti, iar din 2011 coordonează un nou proiect editorial pentru profesioniştii din turism: revista „Travel Advisor”. De asemenea, în 2009 şi în 2011 a fost consilier al emisiunii de turism „Cu lumea-n cap”, difuzată pe postul Prima TV. La finele anului 2011 a realizat, în coproducţie cu The Money Channel, o emisiune live de turism, tip talk show – „Trăieşte-ţi viaţa” – pe care a prezentat-o alături de Andreea Negru, redactorul şef al The Money Channel. Din decembrie 2011, este publisher al site-ului de ştiri de turism www.travelomania.ro. În 2015, a  moderat emisiunea „Turist Club”, tot pe postul „The Monay Channel”.

De-a lungul timpului, a obţinut o serie de premii şi distincţii precum Premiul „Jurnalului SF” pentru povestirea „Dolce Vita” (Sărata Monteoru, 1993), Premii pentru proză – Academia Atlantykron (Capidava, 1994 şi 2000), Premii pentru proză – Zilele „In memoriam Dan Merişca” (Iaşi, 1996, 2006), Premiul cotidianului „Curentul” pentru absolvirea Şcolii Superioare de Jurnalism ca şef de promoţie (1998), Premiul „Noul val” al Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (2001), Premiul „Anda Raicu” al Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România pentru realizarea revistei „ANAT Media” (2007), Premiul Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Turistică Litoral pentru promovarea rivierei româneşti (2008), Premiul pentru cel mai bun consultant în turism – premiile iClara (2014).

Traian Bădulescu a călătorit, până în prezent, în peste 30 de ţări iar scopul său este, ca, în timp, să viziteze toate ţările lumii.

Optimist din fire, deviza lui Traian Bădulescu este „Nu renunţa niciodată” (unul din modelele lui îl constituie Donald Trump – autorul cărţii cu acelaşi nume) iar motto-ul său personal este „Fă în viaţă numai ce îţi place si vei avea succes. Viaţa este ca un joc, dar unul responsabil”.

Despre Innovation Travel


 

Innovation Travel este touroperator specializat pe turismul romanesc (turism intern si incoming) si, de asemenea, agentie axata pe marketing, promovare, evenimente, PR. 

Echipa de management a firmei are experienţă mare în derularea unor campanii de PR sau în organizarea unor evenimente de turism ori dedicate industriilor conexe. Scopul principal al Innovation Travel este marketingul de tara, dedicat promovarii Romaniei precum si promovarii firmelor romanesti de turism si conexe domeniului. Printre evenimentele organizate de Innovation Travel se numără Campionatul European de Snooker (2014), Campionatul Mondial de Snooker Under 21 (2015) şi Incoming Romania Travel Forum.

 

Localitatea : Bucureşti

 

Persoane de contact :

            Raluca Repanovici

            Traian Bădulescu

 

Adresa : CCIR Business Center, Bd. Octavian Goga nr. 2

 

Telefon : 0724 200 070, 0735 452 682

 

Website : www.innovationromania.com

 

Email : office@innovationromania.com