site traffic analytics

MDRT a instaurat comandamentele de iarnă pentru turism

Dorin Gherghina, directorul Direcţiei Control, Verificare şi Monitorizare Turistică din cadrul MDRTMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a instaurat comandamentele de iarnă pentru turism, care verifică starea pârtiilor de schi din întreaga ţară, respectarea măsurilor de siguranţă în zonele unde se practică sporturi de iarnă, dotarea punctelor de prim-ajutor şi salvamont, dar şi starea în care se află structurile de primire turistică (hoteluri, cabane, restaurante etc.) şi agenţiile de turism. Persoanele care vor să facă sesizări sau reclamaţii privind serviciile de care beneficiază au la dispoziţie nonstop şi gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82.

Din comandamentele de iarnă pentru turism fac parte reprezentanţi ai Direcţiei Control, Verificare şi Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, ai administraţiei publice locale şi ai serviciilor publice de salvamont. Aceştia verifică starea pârtiilor de schi (existenţa certificatelor de omologare, a autorizaţiilor ISCIR pentru transporturile pe cablu, respectarea măsurilor de siguranţă, existenţa mijloacelor de protecţie şi a indicatoarelor de semnalizare pe pârtii) şi dotarea punctelor de prim-ajutor şi salvamont cu echipamente necesare intervenţiilor. În ceea ce priveşte structurile de primire turistică (hoteluri, cabane, restaurante etc.), comandamentele controlează existenţa certificatelor de clasificare şi conformitatea serviciilor oferite cu nivelul de clasificare, dar şi respectarea prevederilor legale privind evidenţa şi protecţia turiştilor în unităţile de cazare. În cazul agenţiilor de turism sunt verificate existenţa licenţei de turism, a poliţei de asigurare şi a contractelor obligatorii cu turiştii şi cu turoperatorii.

Comandamentul de iarnă pentru turism răspunde şi la toate sesizările şi reclamaţiile făcute la numărul telverde pentru turism, 0800.86.82.82, disponibil nonstop şi gratuit.Superski in Carpati

Directorul Direcţiei Control, Verificare şi Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, Dorin Gherghina, a declarat că activitatea acestor comandamente contribuie la creşterea gradului de siguranţă a serviciilor din domeniul turismului. „Comandamentele de iarnă pentru turism urmăresc, în primul rând, să se asigure că sunt respectate măsurile privind siguranţa turiştilor pe pârtii şi asigurarea calităţii serviciilor din domeniul turismului. De asemenea, comandamentele urmăresc şi prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale din sectorul cazării şi al alimentaţiei publice, precum şi asigurarea unei competitivităţi loiale la nivelul industriei. Acţionăm după un grafic precis care vizează verificarea tuturor pârtiilor din ţară şi efectuăm controale, prin sondaj sau la sesizarea turiştilor, a structurilor de primire turistică din staţiuni şi a agenţiilor de turism. Îi invit pe turişti, pentru binele lor, ca, înainte să facă rezervări, să verifice pe site-ul ministerului nostru, www.mdrt.ro, dacă unităţile de cazare şi alimentație publică sau agenţiile de turism funcţionează legal şi dacă au certificat de clasificare sau licenţă de turism. Turiştii trebuie să ştie că, alegând serviciile unor operatori care nu au aceste clasificări, se supun unor riscuri majore privind siguranţa şi sănătatea lor“, a declarat directorul Direcţiei Control, Verificare şi Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, Dorin Gherghina.Adaugata pe : 28 / 12 / 2011.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun