site traffic analytics

15% din P.I.B.-ul Austriei este reprezentat de veniturile din turism

În clasamentul destinaţiilor turistice de top din Austria, Zillertal a ocupat, pentru 2011, primul loc. Pe locul al doilea vine regiunea Burgenland, recunoscută prin spa-urile sale, care depăşeşte Viena, situată pe locul al treilea.
După acestea urmează oraşele Salzburg şi Großarltal (din regiunea Salzburg). De asemenea, printre primele zece destinaţii turistice din ţară, potrivit unui studiu efectuat de Asociaţia Hotelierilor din Austria (OHV), se află şi Wiener Alpen (Niederösterreich), Graz, Mühlviertel  - regiunea Schladming-Dachstein.


Linz pierde


Au fost evaluate nopţile de cazare, gradul de ocupare şi veniturile din 89 de regiuni, pentru perioada 2005 - 2010. O performanţă mai slabă în perioada anchetei a fost înregistrată de oraşul Linz - în pofida efectelor pozitive generate de faptul că a fost Capitală Culturală europeană în 2009.
De asemenea, mai slab dezvoltate au fost Wörthersee, Oberdrautal şi Lungau. Printre destinaţiile care au scăzut se numără Tirol Mitte, Seefeld, Hall, Karwendel, Wildschönau, Pillerseetal etc. Restul de 69 de regiuni evaluate au înregistrat rezultate bune sau moderate.
Regiuni de vacanţă: câştigători şi perdanţi
Thomas Reisenzahn, OHV"Multi factori sunt în afara controlului intern al promovării destinaţiei, ci au depins de situaţiile economice ale pieţelor sursă, respectiv de evoluţiile politice internaţionale", a subliniat Thomas Reisenzahn, secretarul general al OHV. Acesta a amintit că foarte important e că profesioniştii au analizat până la cel mai mic detaliu situaţia, pentru fiecare regiune.


Liderul Zillertal


Zillertal, liderul topului austriac, a fost solicitat în special pentru două nopţi de cazare şi de către turiştii cu venituri peste medie. Regiunea a fost întotdeauna cea mai accesată, după Viena. Oraşul Salzburg se situează pe locul trei. Burgenland Therme a depăşit iarăşi aşteptările, deşi a avut o sarcină dificilă.


Au avut de câştigat regiunile cu turişti din mai multe ţări


Destinaţiile de vacanţă cu vizitatori eterogeni, din cât mai multe ţări de provenienţă, au stat mai bine decât concurenţa. "Destinaţiile cu un amestec mai mare de vizitatori se bucură de un succes mai mare", a declarat secretarul general al OHV. Ski Austria
Viena are cel mai bun grad de înnoptări raportat la turiştii străini. Pentru a fi înregistrate un grad mediu anual de ocupare de 75%, este nevoie de turişti din 12 ţări. Un grad ridicat de internaţionalitate au, de asemenea, Innsbruck şi regiunile de vacanţă Zell am See şi Kaprun - fiecare cu opt ţări de origine. Pentru Salzburg, trei sferturi din înnoptări se bazează pe turişti din şapte ţări.
Turiştii străini sunt atraşi de Austria datorită culturii şi a sporturilor de iarnă. De asemenea, este extrem de importantă accesibilitatea uşoară.
În 2010, turismul austriac şi serviciile conexe, prin valoarea adăugată directă şi indirectă, au adus 15,1 % din produsul intern brut (PIB) al acestei ţări. Unul din cinci locuri de muncă full-time sunt în turism.Adaugata pe : 12 / 01 / 2012.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun