site traffic analytics

Cum a ajuns Bucureştiul destinaţie turistică pentru străini

Autor: Andreea Stoica

Bucureştiul s-a situat în 2010 pe locul 55 în topul celor mai vizitate oraşe, cu mai mulţi turişti străini decât Atena
Bădulescu (consultant turism): Capitala începe să atragă turişti, este un oraş cosmopolit, iar preţurile sunt mici
Şi Grecia a mers bine, dar turiştii au ocolit Atena, din cauza revoltelor


Bucureştiul a început să atragă turiştii străini, ocupând locul 55 în topul celor mai vizitate oraşe din lume de către turiştii străini, cu 2,1 milioane de vizitatori, în anul 2010, depăşind Atena, conform unui top realizat de Euromonitor International.
Traian Bădulescu, consultant pe domeniul turismului şi manager general al Travel Advisor Media, a explicat, pentru Curierul Naţional, că Bucureştiul începe să atragă turişti străini şi că preţurile nu sunt mari. "Este un oraş cosmopolit, cu Centrul Vechi aproape renovat. Turiştii se pot distra, există viaţă de noapte, baruri, cluburi, este un oraş sigur, nu sunt probleme majore de siguranţă. Există, de asemenea, centre comerciale pentru cei care vin pentru shopping", ne-a declarat acesta.
Nici preţurile din Capitală nu sunt foarte ridicate, fapt care a contribuit, de asemenea, la creşterea numărului de turişti străini.
"Preţurile mici au atras turiştii străini. În Bucureşti, începând cu anul 2005 a început să se diversifice oferta în ceea ce priveşte cazarea, astfel concurenţa, împreună cu criza financiară, au determinat reducerea preţurilor. Poţi să stai la un hotel de trei stele, lejer, cu 50 de euro, iar pentru grupuri mai mari există oferte la hoteluri de cinci stele cu 60-70 de euro pe noapte", a detaliat Traian Bădulescu.
Numărul turiştilor care au vizitat Bucureştiul în 2010 a fost de 2,1 milioane, în urcare cu 5,4% comparativ cu 2009, depăşind destinaţii precum Atena, Rio de Janeiro sau Milano, conform topului Euromonitor International, citat de Mediafax.

Atena a fost ocolită

Traian Bădulescu a explicat acest lucru prin faptul că Atena a fost ocolită de turişti din cauza revoltelor care au început în mai 2010.
"Grecia a mers bine, Atena nu. Din cauza revoltelor, turiştii au evitat acest oraş. Chiar s-a recomandat ocolirea centrului Atenei. Grecia atrage prin altceva, prin insule, nu neapărat prin capitala ei", a explicat managerul general al Travel Advisor Media.
Traian Bădulescu a mai spus că, de obicei, străinii care vin să viziteze traseele turistice din România îşi petrec prima zi sau chiar prima noapte în Bucureşti. "Există străini pentru turismul de tip city break, alţii sunt în tranzit şi mai trebuie luaţi în calcul şi cei care vin pentru evenimente, pentru concerte şi pentru afaceri", a mai spus acesta.
Consultantul a spus că, anual, aproximativ 1 milion de persoane se cazează în Bucureşti, dintre care 500-600 de mii sunt străini, însă numărul vizitatorilor este mai mare.

Declinul oraşelor europene pe fondul crizei

Topul realizat de Euromonitor International relevă declinul oraşelor europene pe fondul crizei datoriilor de stat, care a afectat turismul din zona euro, şi ascensiunea destinaţiilor turistice din regiunea Asia-Pacific, aflată în plin boom economic. Bucureştiul se plasează la mijlocul clasamentului, depăşind oraşe precum Atena (locul 77, 1,7 milioane vizitatori străini, în scădere cu 7%), München, Mexico City, Jakarta, Rio de Janeiro, Milano, Lisabona, Sao Paulo, Veneţia, Florenţa sau Washington DC.
Din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, Praga şi Moscova au cei mai mulţi vizitatori (câte 3,7 milioane), urmate de Viena (3,5 milioane), Kiev (3,3 milioane), Budapesta (2,6 milioane), St. Petersburg (2,5 milioane) şi Varşovia (2,4 milioane).
Bruxelles a depăşit uşor numărul de turişti străini înregistrat de Bucureşti, cu 2,2 milioane de vizitatori în 2010.

Hong Kong - cel mai vizitat oraş din lume

Cel mai vizitat oraş din lume în 2010 a fost Hong Kong, cu aproape 20 de milioane de turişti străini, urmat de Singapore (18,2 milioane) şi Londra (14,5 milioane). Macau, capitala mondială a jocurilor de noroc, a atras peste 13 milioane de turişti străini, cu 25,9% mai mulţi decât în 2009, ocupând locul al patrulea în top 100.
Singapore a atras cu 16% mai mulţi vizitatori decât în 2009, datorită programului guvernamental de dezvoltare a turismului, axat pe turismul de lux, organizarea de expoziţii şi conferinţe, îmbunătăţirea condiţiilor de cazare şi serviciilor destinate turiştilor şi promovarea atracţiilor şi obiectivelor turistice.
Londra este cel mai popular oraş european, datorită unei game largi de atracţii şi obiective turistice, apreciate de o plajă largă de vizitatori.
Cel mai vizitat oraş de pe continentul american este New York, însă ocupă numai locul 8 la nivel mondial, cu 8,9 milioane de vizitatori străini în 2010.
Parisul este pe 9, cu 8,1 milioane de turişti străini, iar Roma pe 14, cu 5,6 milioane. Barcelona şi Las Vegas ocupă locurile 16 şi 17, cu 5,1 milioane de vizitatori fiecare.

Sursa: Curierul National

 Adaugata pe : 13 / 01 / 2012.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun