site traffic analytics

10 SFATURI UTILE DE CARE SĂ ŢII CONT, PE UN VAS DE CROAZIERĂ

CroazieraFie că ai ales să îţi petreci Revelionul, Luna de Miere sau vacanţa la bordul unui vas de croazieră, este bine să ţii cont de câteva sfaturi, care te-ar putea scoate din încurcătură. Merită să te bucuri pe deplin de luxul pe care hotelul plutitor ţi-l va pune la dispoziţie, aşa că reţine:

1. Ia cu tine în bagaj un set de walkie-talkies, adică aparate de emisie recepţie, dacă vei călători cu familia sau un grup de prieteni. În acest fel, te vei putea uşura de costurile unor convorbiri de tip roaming.

2.De obicei, liniile de croazieră oferă un loc gratuit la achiziţionarea unui număr de minim zece cabine, aşa că, dacă pleci în vacanţă într-un grup mare, anunţă-ţi agenţia de turism, astfel gaşca ta se va bucura de o reducere consistentă.

3. Ca să eviţi aglomeraţia de la check-out, este bine să ceri factura cu o zi înainte de debarcare. Mai mult decât atât, dacă apar discrepanţe între factura reală şi suma pe care te aştepţi să o ai de achitat, vei avea timp să clarifici toate neînţelegerile.

4. Ia legătura cu un agent de turism de încredere, chiar dacă obişnuieşti să îţi faci singur rezervările pe Internet, în mod normal. Agenţiile au acces la oferte şi tarife promoţionale şi îţi pot oferi informaţii cu privire la meniu sau excursii promoţionale, aşa că nu refuza ajutorul unui expert în domeniu.

5. Nu risca să pierzi vasul şi să ratezi îmbarcarea. Dacă te-ai hotărât să te deplasezi până la oraşul de îmbarcare cu avionul, este bine să ajungi cu o zi sau două înainte de plecarea vaporului, chiar dacă vei cheltui în plus pentru cazare, pentru că eviţi astel riscul de a întârzia din cauza liniilor aeriene. Chiar dacă îţi vor fi returnaţi banii de avion, linia de croaziere nu va răspunde, în cazul în care nu ai ajuns la îmbarcare.

6. Profită de ofertele promoţionale la SPA-uri pe care vasele de croazieră le pun la dispoziţia ta, când vasul este ancorat în port.

7. Când cobori în porturi, ca să mănânci, să cumperi suveniruri sau să foloseşti un Internet Cafe, pătrunde cât mai adânc în oraş. Te vei bucura, astfel, de preţuri mult mai mici decât cele practicate în port sau pe vas.

8. Dacă vrei să trimiţi mesaje sau să foloseşti Internetul pe vas, este recomandat  să lucrezi cât mai mult timp offline, adică să pregăteşti mailurile sau articolele pe laptop şi să te conectezi online numai atâta timp cât va fi necesar să trimiţi efectiv mesajele tale. Internetul pe vas poate costa de la 20 de cenţi la un euro pe minut, aşa că vei face o economie considerabilă.

9. Ia cu tine un pachet de Post It-uri. Vei putea, astfel, să îţi marchezi uşa cabinei tale, ca să nu te rătăceşti. Mai mult, poţi lăsa diferite mesaje stewarzilor, cum ar fi acelea că ai nevoie de schimb de prosoape, gheaţă sau şerveţele.

10. Nu uita să pui în bagaj şi un prelungitor. De obicei, cabinele au montate o singură priză, maxim două, aşa că atunci când vei avea de încărcat telefonul mobil, acumulatorii de la camera foto, laptopul sau aparatul de ras, un triplu ştecher se va dovedi extrem de util.

Surse: Travel Mix, revista Travel AdvisorAdaugata pe : 06 / 02 / 2012.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun