site traffic analytics

Datorită marketingului şi publicităţii, Spania şi Portugalia au ieşit din criza turistică

Rata înnoptărilor a crescut, în Spania, cu 6,4% anul trecut, ceea ce înseamnă că a doua ţară turistică a Europei ca număr de turişti este pe drumul de recuperare dupa recesiune.

Deşi Franţa deţine locul unu în lume în privinţa numărului de vizitatori pe care îi primeşte, Spania bate vecinii săi, în termeni de venituri şi cheltuieli medii per turist. Aceasta se datorează faptului că în Franţa o mulţime de turişti aleg locuri de campare, rulote şi vizite scurte, de o zi, pe când Spania şi-a construit reputaţia turistică axându-se pe promovarea concediilor pe termen lung, cu nevoia cazării la hoteluri.

Datorită campaniilor de marketing inteligente şi a îmbunătăţirilor generale în situaţia financiară a multor călători, hotelurile din Spania s-au bucurat de 286,6 de milioane de înnoptări în 2011, adică o creştere totală de 6,4%.

Rata de crestere a fost la apogeu în primul trimestru al anului 2011, înainte de revoltele din ţările arabe.Potenţialii vizitatori ai Spaniei au rezervat camere mult mai mult în 2011 decât în 2010.

Vecinul iberic al Spaniei, Portugalia, a cunoscut un progres similar în termen de venituri din turism şi, cu excepţia oraşului Porto, a înregistrat un grad de ocupare al hotelurilor mult mai mare, în comparaţie cu vremurile de recesiune. Succesul în ambele cazuri, vine în pofida faptului că preţurile şi standardele au rămas aceleaşi ca în perioada de dinainte de 2009.

Modificările de bază au fost efectuate în sectoarele de marketing şi publicitate. Acesta este motivul principal ce a determinat turiştii de a se reîntoarce în Spania şi Portugalia şi să stea mai mult în hotelurile din aceste ţări.Adaugata pe : 07 / 02 / 2012.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun