site traffic analytics

Pivniţele Rhein & Cie Azuga, un tărâm încărcat de tradiţie şi istorie

Pivnitele Rhein & Cie AzugaAzuga, o localitate tipică pentru zona montană: altitudine de 850-950 metri peste nivelul mării (uneori chiar 1100), înconjurată de vârfuri cu înălţimi între 1500 şi 1900 metri, temperatura medie anuală de 5,5°C. Nimic care să prevestească o legătură a locului cu producţia vinului. Și totuşi...

Construite în 1892 de către Wilhelm Rhein – descendentul unei familii germane stabilită de peste 500 ani în Braşov, Pivniţele Rhein reprezintă cea mai veche “locaţie” unde se produce, fără întrerupere de-a lungul timpului, vinul spumant după metoda tradiţională (metoda Champenoise).

Crama a fost construită la suprafaţă, pereţii groşi de ~ 1,50 metri şi climatul specific zonei (temperatura medie în iulie este de 14°C iar în ianuarie de -4°C) facilitând crearea unor condiţii propice pentru fabricarea vinului spumant.

În 1998, Pivniţele Rhein au fost privatizate prin cumpărarea acţiunilor Vinalcool  Prahova (în prezent Pivnitele Rhein & Cie AzugaCramele Halewood) de către Halewood Int’l Ltd. din Marea Britanie. Prin interesul arătat de investitorul J.E. Halewood, Pivniţele Rhein şi-au deschis porţile publicului larg în anul 2002. Lucrările de renovare şi modernizare au transformat acareturile şi spaţiile clădite deasupra cramei în camere de oaspeţi, restaurant cu 2 saloane cu capacitate de servire a mesei de 90 de persoane, săli de degustare, un mic muzeu şi un magazin de vinuri (Halewood - The Winery Outlet), transformând locaţia într-un punct de atracţie atât pentru cei pasionaţi şi iubitori de vin dar şi pentru turişti care sunt în căutarea unui loc de vacanţă deosebit.

Pensiunea dispune de 15 camere de oaspeţi (cu băi incorporate) denumite sugestiv după nume de soiuri: Riesling, Chardonnay, Pinot Noir, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon etc.

Pivnitele Rhein & Cie AzugaDe asemenea, printre facilităţile de agrement oferite turiştilor se numără teren de badminton şi volei, tenis de masă, biciclete, foişor cu 2 zone de barbeque. Datorită stilului clasic, elegant, a ambianţei plăcute, intime conferite de peisajul natural, acesta este locul ideal pentru a face o escapadă din cotidian. Pivniţele Rhein au devenit un loc de promovare a culturii vinului, anual peste 10.000 turişti trecându-le pragul pentru a participa la turul cramei şi la degustări de spumant şi vinuri Halewood. Totul se întâmplă la fel ca în Alsace, Burgogne sau Bordeaux...

Experienţa trăită de turişti la Pivniţele Rhein & Cie Azuga este extraordinară. Aerul e dens, viu, încărcat de pasiune şi sete de viaţă, iar cele două hectare de teren pe care este amenajat complexul, oferă turiştilor relaxare într-o atmosferă romantică şi încărcată de istorie. Pentru cei ce apreciază bunul gust şi vor să trăiască o experienţă de neuitat, o vizită la Pivniţele Rhein este alegerea perfectă. Locaţia oferă turiştilor posibilitatea de a vizita o cramă funcţională şi de a regăsi atmosfera autentică a unui fabrici de vin spumant, care impresionează atât prin arhitectura proprie, cât şi prin frumuseţea domeniului pe care este situat. Din aprilie 2006, Cramele Halewood sunt din nou Furnizor al Casei Regale a Romaniei pentru spumant, aşa cum era în 1920. Titlul a fost reînnoit în 2009 când s-a primit şi titlul de Furnizor de Vinuri al Casei Regale. Este un semn de preţuire a calităţii deosebite şi a continuităţii standardelor ridicate.

 

Detalii şi rezervări

telefon : 0244326560

e-mail: rezervari@halewood.com.ro

www.halewood.com.ro

 Adaugata pe : 07 / 02 / 2012.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun