site traffic analytics

2011: un nou an record pentru turismul austriac

După doi ani de scădere, din nou creştere pe piaţa din România

LinzPotrivit unui comunicat de presă remis de către Oficiul Naţional de Turism al Austriei din România, Austria a înregistrat în anul 2011 încă un record cu privire la numărul de oaspeţi: 34,6 de milioane de sosiri au însemnat o creştere de 3,6% respectiv 1,2 milioane. Cu excepţia anului 2009, numărul de oaspeţi a crescut fără oprire din 1998. Şi la înnoptări Austria a înregistrat o creştere – 126 de milioane de înnoptări înseamnă o creştere de 0,8% respectiv 1,1 milioane în cifre absolute.

Românii se întorc în Austria. Viena este lider absolut în topul preferinţelor

După scăderile înregistrate în anii 2009 (-13,6%) şi 2010 (-4,4%) Austria a putut saluta din nou un Austria Skinumăr crescut de turişti din România în anul 2011. 275.800 de români au călătorit anul trecut în Austria, aceasta însemnând o creştere de 5,5%. La numărul de înnoptări, Austria a înregistrat prin cele 853.800 de înnoptări provenite din România o creştere de 3,8%. În 2008, anul recordului absolut, Austria a înregistrat un număr de 898.000 înnoptări provenite din România.
63% dintre înnoptările provenite din România s-au înregistrat iarna şi astfel Austria este de departe cea mai îndrăgită ţară pentru vacanţele de iarnă ale românilor. Gabriele Lenger, directoarea Oficiului Naţional de Turism al Austriei România consideră că motivele care se află în spatele acestui fapt sunt în special infrastructura excelentă a regiunilor de schi, raportul foarte bun preţ/servicii şi calitatea ridicată a serviciilor hotelierilor austrieci. „Sondajele noastre în rândul turiştilor au arătat că românii apreciază oferta variată a Austriei – de la marile regiuni de schi cu cele mai bine preparate pârtii până la après ski sau centrele spa ale hotelurilor, dar mai ales serviciile prietenoase şi pline de profesionalism ale întreprinderilor austriece de turism “.
Viena, PrimariaDar şi sezonul de vară s-a dezvoltat pozitiv; iar cel din 2011 (mai-octombrie) a fost cel de-al doilea cel mai bun din România: +4,0% la sosiri, respectiv +4,2% la înnoptări. Doamna Lenger vede un potenţial şi mai mare pentru sezonul de vară „Austria se poziţionează din ce în ce mai puternic ca o alternativă atrăgătoare la destinaţiile de plajă. Vacanţa de vară în Austria oferă pentru toţi câte ceva: drumeţii uşoare sau căţărare pe munţi, plimbări plăcute cu bicicleta sau mountainbiking, lacuri cu apă potabilă unde se poate înota sau nenumărate evenimente culturale şi obiective turistice – Austria are pentru toate gusturile o ofertă potrivită! În plus, ofertele de cazare în Austria pe timpul verii sunt cu până la 40% mai avantajoase ca iarna.“
În topul celor mai importante pieţe din străinătate, România a urcat în ultimii 6 ani de pe locul 26 până pe locul 14 – după SUA, dar înaintea Suediei şi Spaniei. Durata şederii oaspeţilor în Austria înregistrează o scădere de ani de zile, însă România se poziţionează împotriva acestui trend internaţional: în 2005 românii petreceau 2,5 zile în Austria, în 2011 şederea deja însumează 3,1 zile.
SteyrImpresionant în comparaţie cu alte ţări din centrul Europei este faptul că numărul românilor care îşi petrec sejurul în hoteluri de 4 sau 5 stele (34,2%) se situează peste media celorlalte ţări (Polonia 20%, Cehia 18,7%, Ungaria 22%).
Potrivit directorului pentru România al Oficiului Naţional de Turism al Austriei, Gabriele Lenger, în 2012 Oficiul Naţional de Turism al Austriei se va concentra pe prelucrarea pieţelor din cele trei spaţii geografice Europa de Vest, CEE şi de peste ocean. Aceste pieţe, unde ONTA este reprezentat cu birouri proprii, acoperă în jur de 95% din toate înnoptările şi oferă cel mai mare potenţial pentru turismul austriac. Peste 230 de angajaţi ai Oficiului Naţional de Turism al Austriei din Viena şi din întreaga lume creează zilnic fascinaţia pentru Austria.

Top 10 destinaţii ale românilor în Austria                   
                   
Iarna 2010/11            Vara 2011       
1    Vienna                  1    Vienna   
2    Kaprun                 2    Salzburg    
3    Sölden                 3    Zell am See    
4    Zell am See        4    Schwechat   
5    Ischgl                   5    Graz    
6    Längenfeld         6    Linz   
7    Bad Hofgastein  7    Kaprun    
8    Kappl                    8    Bad Hofgastein   
9    Fügen                   9    Bad Gastein   
10    Bad Gastein      10    Mallnitz   

Sursa: Oficiul National de Turism al Austriei - Österreich Werbung

Foto: Traian Bădulescu, Österreich WerbungWolfgang ZajcAdaugata pe : 07 / 02 / 2012.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun