site traffic analytics

OMT previzionează un miliard de turişti în 2012

Europa a avut cea mai bună evoluţie în 2011: +6%


Taleb Rifai, OMTPotrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului, sosirile turiştilor internaţionali au crescut cu peste 4% în 2011, la 980 de milioane. Cu o creştere de aşteptat să continue în 2012, dar într-un ritm ceva mai lent, sosirile turistice internaţionale sunt pe cale de a ajunge la cifra de un miliard.

Sosirile internaţionale ale turiştilor au crescut cu 4,4% în 2011, ajungând la un total de 980 de milioane, de la 939 milioane în 2010. 2011 a fost un an caracterizat de o redresare economică la nivel mondial, însă o creştere mai mare a fost stopată de către schimbările politice majore din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord şi de dezastrele naturale din Japonia. Europa (+6%) a fost cel mai bun performer, în timp ce subregiunea America de Sud (+10%) a depăşit media de creştere. Spre deosebire de anii precedenţi, creşterea a fost mai mare în statele cu economii avansate (+5,0%), decât în ​​cele în curs de dezvoltare (+3,8%), datorită, în mare măsură, rezultatelor puternice din Europa, precum şi obstacolelor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

"Turismul internaţional a înregistrat noi recorduri în 2011, în pofida condiţiilor dificile", a declarat secretarul general al OMT, Taleb Rifai. "Pentru un sector în mod direct responsabil pentru 5% din PIB-ul mondial, 6% din total exporturi şi angajarea unei persoane din 12 în economiile emergente şi avansate, aceste rezultate sunt încurajatoare. Ele vin într-un moment în care avem urgent nevoie de pârghii pentru a stimula creşterea economică şi crearea de locuri de muncă ", a adăugat liderul OMT.

Europa a depăşit jumătate de miliard de sosiri în 2011

În ciuda incertitudinii economice persistente, sosirile de turişti în Europa au ajuns la 503 milioane în 2011, reprezentând 28 milioane din totalul de 41 de milioane de sosiri internaţionale suplimentare înregistrate la nivel mondial, faţă de 2010. Europa Centrală şi de Est şi Europa de Sud (destinaţiile mediteraneene), cu o creştere de 8% fiecare, au prezentat cele mai bune rezultate. Deşi o parte din creşterea din Europa de Sud a rezultat din cauza schimbării de trafic din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, destinatiile europene de la Marea Mediterană au profitat, de asemenea, de fluxurile mai bune de pe pieţe precum Scandinavia, Germania şi Federaţia Rusă.

Regiunea Asia şi Pacific (+6%) a crescut cu 11 de milioane de sosiri în 2011, ajungând la un total de 216 de milioane de turişti internaţionali. Asia de Sud şi Asia de Sud-Est (ambele +9%) au beneficiat de pe urma cererii puternice în interiorul regiunii, în timp ce evoluţia a fost relativ mai slabă în Asia de Nord-Est (+4%) şi Oceania (+0,3%), parţial ca urmare a scăderii temporare a outgoing-ului de pe piaţa japoneză.

America (+4%) a înregistrat o creştere de 6 milioane de sosiri, ajungând la 156 de milioane în total. America de Sud, în creştere cu 10% pentru al doilea an consecutiv, a continuat să conducă. America Centrală şi Caraibe (ambele +4%) au menţinut ratele de creştere din 2010. America de Nord, cu o creştere de 3%, a depăşit cifra de 100 de milioane de turişti în 2011.

Pentru Africa, sosirile internaţionale s-au menţinut la 50 de milioane de euro, în creştere cu două milioane pentru destinaţiile sub-sahariene (+7%), care au compensat pierderile din Africa de Nord (-12%). Orientul Mijlociu (-8%) a pierdut 5 milioane de sosiri internaţionale, înregistrând 55 de milioane de turişti. Cu toate acestea, unele destinaţii, cum ar fi Arabia Saudită, Oman şi Emiratele Arabe Unite au avut o creştere constantă.

Veniturile confirmă tendinţa pozitivă în sosiri

Datele disponibile privind încasările internaţionale de turism şi cheltuieli pentru anul 2011 urmează îndeaproape trendul pozitiv la sosiri.

NisaPrintre destinaţiile turistice de top zece, încasările au crescut semnificativ în Statele Unite ale Americii (+12%), Spania (+9%), Hong Kong (China) (+25%) şi Marea Britanie (+7%). Cele mai mari cheltuieli au fost înregistrate de pieţele sursă emergente - China (+38%), Rusia (+21%), Brazilia (+32%) şi India (+32%) -, urmate de pieţele tradiţionale, cu creşterea cheltuielilor de călătorii din Germania (+4%) şi Statele Unite ale Americii (+5%), peste nivelul din anii precedenţi.

Turismul internaţional va trece de un miliard în 2012

OMT estimeaza că turismul internaţional va continua să crească în 2012, deşi, într-un ritm mai lent. Sosirile sunt de aşteptat să crească cu 3%-4%, ajungând la un miliard – o cifră istorică. Economiile emergente vor recâştiga teren, cu o creştere puternică în Asia şi Pacific şi Africa (4%-6%), urmată de America şi Europa (2%-4%). Orientul Mijlociu (0%-5%), se preconizează să înceapă să recupereze o parte din pierderile sale din 2011.

Aceste perspective sunt confirmate de către Indicele Încrederii OMT. Grupul de experţi OMT din întreaga lume (400) se aşteaptă ca sectorul turismului să aibă o evoluţie pozitivă în 2012, deşi oarecum mai slabă decât anul trecut.

Guvernele au facilitarea călătoriilor

Pentru a stimula cererea de călătorie, în condiţii economice presante, OMT a solicitat guvernelor să ia în considerare crearea de facilităţi pentru turism, un domeniu în care, în pofida marilor progrese realizate până în prezent, nu există încă mult loc pentru dezvoltare. OMT sfătuieşte ţările să îşi dezvolte tehnologiile informaţionale şi de comunicare şi să îmbunătăţească formalităţile de emitere a vizelor, unde este cazul, precum şi timpii de eliberare a acestora. Toate guvernele ar trebui să analizeze impactul facilitării călătoriilor asupra creşterii economiilor datorită turismului.

"Facilitarea călătoriilor este strâns interconectată cu dezvoltarea turismului şi poate fi cheia stimulării cererii. Această zonă este de o importanţă deosebită într-un moment în care guvernele sunt căutate pentru a stimula creşterea economică, dar nu pot face uz major al stimulentelor fiscale sau de investiţii publice ", a mai adăugat Rifai.

Sursa: Organizaţia Mondială a Turismului - world-tourism.orgAdaugata pe : 09 / 02 / 2012.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun