site traffic analytics

Grecia: încasări mai mari din turism

Grecia, HalkidikiIncasarile din turism ale Greciei, care au o contributie importanta in economia statului elen, au crescut in 2011 cu 9,45%, la 10,5 miliarde de euro, potrivit estimarilor Uniunii Operatorilor din Turism (Sete).

Estimarile se bazeaza pe datele Bancii Greciei, a precizat Sete intr-un comunicat. Dupa doi ani de cerere scazuta, din cauza crizei economice mondiale, Grecia a profitat in 2011 de "primavara araba" care a dus la mari miscari sociale si schimbari de regimuri in tari precum Egipt si Tunisia, reusind sa atraga mai multi vizitatori. Cele mai mari cresteri ale veniturilor din turism ale Greciei au avut loc in lunile iulie si octombrie, de 14,4%, respectiv 14,9%, in timp ce in februarie si decembrie au fost inregistrate scaderi de 4,7% si 4,9%.

Potrivit datelor oficiale, sectorul turismului are o contributie de 15%-18% la PIB-ul Greciei, fiind considerat motorul economiei elene. Potrivit Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor, turismul contribuie cu circa 5,6% la PIB-ul Greciei, impactul asupra economiei fiind de 15,8%. Acest sector generează 332.000 de locuri de muncă, dar încă 400.000 de locuri de muncă depind indirect de acest domeniu. Economia Greciei s-a contractat anul trecut cu 7%, din cauza impactului masurilor de austeritate fara precedent.

Grecia se află pe locul 22 în lume potrivit aportului turismului la PIB şi pe locul 40 potrivit aportului la economia naţională.Adaugata pe : 22 / 02 / 2012.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun