site traffic analytics

2012: Albena estimează o creştere de până la 5%

Margita Todorova, AlbenaPotrivit BTA (agenţia naţională de presă a Bulgariei), staţiunea Albena se aşteaptă la o creştere globală cuprinsă între 3 şi 5% a numărului de turişti pentru sezonul de vară 2012, în comparaţie cu cel precedent. Declaraţia îi aparţine directorului de marketing şi vânzări al staţiunii, Margita Todorova. Potrivit aceleiaşi surse, proiecţia pentru vara 2012 este moderat optimistă.

Site-ul bulgaria-hotels.com anunţă că Albena va avea primele serii de turişti în martie şi aprilie. Preţurile vor creşte cu 5% faţă de anul precedent, însă pentru hotelurile de 5 stele. Anul precedent, majoritatea turiştilor staţiunii au ales pachete turistice în regim "all-inclusive" la hoteluri de 3 şi 4 stele, în timpul vârfului de sezon. Potrivit aceleiaşi surse, faţă de anul trecut, în 2012, un copil per familie va beneficia de cazare gratuită, pe când al doilea copil va beneficia de un discount de 70%. Toţi turiştii care aleg Albena pentru sezonul de vară vor beneficia, ca şi anul precedent, de o umbrelă şi două şezlonguri incluse în preţ.

Albena rămâne staţiunea externă numărul unu pentru piaţa românească. Aceasta a primit, în fiecare an, între 30.000 şi 55.000 de turişti români, iar pentru acest an se preconizează o uşoară creştere, de până la 5%. De altfel, an de an, între 25 şi 30% dintre turiştii Albenei sunt români.

Până în prezent, de când a început să fie promovată în ţara noastră (2002-2003), au consumat pachete turistice în staţiunea Albena aproape 350.000 de turişti români. Dinspre piaţa românească, cererea pentru Albena a crescut de la an la an, astfel: 5% pentru 2011 şi 3% pentru 2010 (în pofida crizei). Flamingo Grand, Albena

Staţiunea Albena, inaugurată în 1969, este în prezent coordonată de o societate privată unică. Albena deţine 43 de hoteluri dintre care 18 sunt all inclusive şi 6 ultra all inclusive. Datorită ofertelor care au avut mereu un raport eficient calitate-preţ, numărul de turişti de pe toate pieţele a crescut şi în ultimii ani, dominaţi de criza economică internaţională. În sezonul trecut se înregistra, astfel, o creştere totală de 6% faţă de 2010, cele mai semnificative evoluţii fiind pentru piaţa germană  (+20%), rusească (+6%) dar şi românească (+5%). Potrivit agenţiei de presă Novinite, în 2011 Albena a atras în total 221.000 de turişti.

Margita Todorova declara, anul trecut, în exclusivitate, revistei Travel Advisor, privind evoluţia şi succesul staţiunii Albena pe piaţa românească: "Istoria a început în toamna anului 2002 sau 2003, după câte îmi amintesc. Am invitat mai bine de 100 de jurnalişti din România pentru a prezenta avantajele litoralului nostru de la Marea Neagră, şi în special ale Albenei. Iniţiativa a aparţinut Camerei de Comerţ Româno-Bulgare din Ruse, iar organizarea am făcut-o împreună. În primăvară, la târgul de turism de la Romexpo, am fost singura companie din Bulgaria, ocupând acelaşi stand şi deţinând aceeaşi poziţie ca şi acum. Acum avem oferte mai bune, o prezentare mai bună, şi consider că Albena a reuşit să-şi consolideze în România reputaţia de destinaţie pentru vacanţele cu familia. Acest lucru inseamnă că noi, ca şi companie, trebuie să ne dezvoltăm produsele astfel încât să satisfacem un număr din ce în ce mai mare de oaspeţi din ţara dumneavoastră. În acei primi ani am reuşit să impunem Albena drept un simbol al calităţii, al varietăţii produselor".

Plaja AlbenaAlbena este şi o staţiune de extrasezon. Aici, clienţii pot participa la multe festivaluri, evenimente culturale şi sportive. Acesta este un avantaj faţă de alte staţiuni. "Avem o gamă largă de festivaluri în staţiunea noastră, nu doar pentru copii, ci şi pentru adulţi, cupluri de dansatori… Organizăm în Albena Campionatul European de Dans, campionat de echitaţie, campionate de tenis, volei de plaja. Anul acesta găzduim Campionatul Internaţional de Şah. Datorită acestor evenimente oamenii vin în Albena şi în extrasezon, nu doar în perioada de vacanţă. Vin în mai, în septembrie…", mai adăuga directorul de marketing şi vânzări al Albenei.Adaugata pe : 23 / 02 / 2012.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun