site traffic analytics

Numărul de beneficiari ai serviciilor agenţiilor de turism din Moldova a crescut cu 14,2%

Republica Moldova, TrebujeniÎn anul 2011, agenţiile de turism şi turoperatorii din Republica Moldova au prestat servicii turistice la 184,6 mii de turişti şi excursionişti sau cu 14,2% mai mult decît în anul 2010, informează MOLDPRES cu referire la date ale Biroului Naţional de Statistică.

Potrivit Svetlanei Bulgac, şefa secţiei statistica serviciilor de piaţă a BNS, din cei 10,8 mii de turişti şi excursionişti străini, care au vizitat Republica Moldova în anul trecut şi au beneficiat de serviciile agenţiilor de turism şi ale turoperatorilor, 54,6% au sosit în scopuri de odihnă, recreere şi agrement, 40,1% - de afaceri şi profesionale, iar 5,3% - de tratament.

Ponderi mai însemnate în numărul total de turişti şi excursionişti străini sosiţi în ţara noastră le-au revenit cetăţenilor din România, Federaţia Rusă, Ucraina, Germania, SUA, Turcia, Italia, Polonia, Marea Britanie, Suedia, Bulgaria, Japonia, Franţa şi Olanda.

Totodată, prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor, în anul 2011 au plecat în străinătate 136,1 mii de turişti şi excursionişti, ceea ce este cu 16,1% mai mult, comparativ cu anul precedent. Majoritatea cetăţenilor moldoveni - 97,5%, au plecat în străinătate în scopuri de odihnă, recreere şi agrement. În context, cetăţenii Republicii Moldova au preferat să călătorească, în principal, în Turcia, Bulgaria, România, Ucraina, Egipt şi Grecia.

Numărul de participanţi la turismul intern în perioada de referinţă s-a cifrat la 37,8 mii de turişti sau cu 6,1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în anul 2010. Deplasarea rezidenţilor moldoveni în interiorul ţării, în scop turistic, a fost organizată în special de agenţiile de turism şi turoperatorii din municipiul Chişinău şi din regiunile de dezvoltare Centru şi Sud.

Datele BNS nu se referă la raioanele din partea stîngă a Nistrului şi la municipiul BenderAdaugata pe : 28 / 02 / 2012.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun