site traffic analytics

Bucureşti, printre cele 11 oraşe europene menţionate de Travelsense

Site-ul american de turism dedicat consumatorilor şi deţinut de ASTA (Societatea Americană a Agenţilor de Turism), travensense.org, a publicat, recent, un top ale oraşelor europene care merită vizitate. Printre cele 11 oraşe menţionate se află şi Bucureştiul.
După cum spun specialiştii ASTA, deşi este relativ mic faţă de celelalte continente, Europa este surprinzător în termeni climatici şi topografici. Iată care sunt, potrivit travelsense, oraşele de top ale Europei. Să nu mai fim complexaţi de Bucureşti, că nu avem de ce:

ParisPARIS, Franţa: Oraşul luminilor este casa a 500 de monumente istorice şi a aproape 100 de muzee. Printre atracţiile iconice se numără Turnul Eiffel, Champs Elysees, Arcul de Triumf şi uluitorul Palat Regal de la Versailles, la periferia de vest.

LisabonaLISABONA, Portugalia: Construit pe mai multe dealuri cu vedere la râul Tajo şi datând din secolul al 12-lea, Lisabona este plin de istorie şi cultură. Temperatura plăcută pe tot parcursul anului reprezintă o invitaţie deschisă pentru o plimbare pe malul râului sau pentru o după-amiază într-una din nenumăratele cafenele stradale.

ATENA, Grecia: Un oraş cufundat în istorie bogată, cine merge în Atena trebuie să viziteze neapărat Muzeul Acropole, Muzeul Naţional de Arheologie şi Benaki - toate acestea având expuse busturi impresionante, fresce şi coloane antice.

RomaROMA, Italia: Vizitatorii vin în Oraşul Etern de a se cufunda în secole de civilizaţie şi de a vedea pe străzi şi în pieţe, ruine antice şi monumente, pentru a arunca monede în Fântâna Trevi sau pentru a privi la măreţul Colosseum, casa gladiatorilor. Principalele atracţii includ şi Pantheonul, Vatican şi peste 280 de biserici.

HELSINKI, Finlanda: Finlanda a fost parte a Imperiului Rus timp de aproximativ o sută de ani, şi arhitectura din multe părţi ale oraşului este similară cu cea din St. Petersburg sau Moscova. Oraşul este construit pe o peninsulă şi pe insule din Marea Baltică, ar printre locurile principale de vizitat se numără fortăreaţa Suomenlinna şi Grădina Zoo Korkeasaari.

TALLINN, Estonia: Fondat în secolul al 12-lea, Tallinn este un sit aflat în patrimoniul mondial UNESCO iar oraşul său vechi se mândreşte cu străzi pietruite, alei înguste şi ziduri impunătoare, fiind unul dintre cele mai bine conservate oraţe medievale din nordul Europei.

BARCELONA, Spania: mândra capitală a regiunii catalane oferă o cultură plină de viaţă, cafenele în aer liber, arhitectură uimitoare - inclusiv Sagrada Familia - şi este unul dintre oraşele europene cu cele mai bune alternative pentru viaţa de noapte.

BucurestiBUCUREŞTI, România: cunoscut pentru bulevardele sale lungi, înfrunzite, prin glorioasele clădiri în stil Belle Epoque şi prin reputaţia stilului de viaţă românesc aristocrat de acum un secol. Oraş care în 1900 a câştigat porecla de "Micul Paris" al României, Bucureştiul este un oraş care a început să se pună pe picioare din nou.

AMSTERDAM, Olanda: o serie de canale încercuiesc centrul istoric, oraşul câştigând astfel porecla de "Veneţia Nordului". Oraşul oferă o varietate de experienţe culturale, precum Rijksmuseum, Casa Anne Frank şi experienţa Heineken. Amsterdam are, de asemenea, multe localuri şi cafenele precum şi o viaţă de noapte dezvoltată.

DUBROVNIK, Croaţia: Descris drept "perla Adriaticii" de Lordul Byron, oraş plin de viaţă, marcat de ziduri, este cel mai sudic oraş al regiunii croate Dalmaţia. Atracţiile principale includ Muzeul Mănăstirii Trezoreriei, artera Stradun din secolul XII, Palatul Rectorului şi festivalul de vară.

LONDRA, Marea Britanie: Vibranta capitală britanică este dotată cu toate lucrurile moderne, ciudate şi... regale. Principalele locuri care merită vizitate sunt Camera Parlamentului şi Palatul Buckingham.Adaugata pe : 04 / 03 / 2012.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun