site traffic analytics

Mânăstirea Snagov, promovată din fonduri europene

Manastirea SnagovMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Organism Intermediar pentru Turism, în numele şi pentru Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional si Fundaţia Forum Invest, în calitate de Beneficiar, au lansat recent proiectul "Promovarea produsului turistic Mânăstirea Snagov", semnat pe 08.12.2011 - se precizează într-un comunicat de presă remis de către Fundaţia "Forum Invest".
Proiectul este finanţat in cadrul programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 “dezvoltarea durabilă si promovarea turismului”, Domeniul Major de Interventie 5.3 “Promovarea potenţialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul creşterii atractivitaţii Romaniei ca destinaţie turistică”. Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea produsului turistic – mânăstirea Snagov, care conduce la promovarea şi creşterea atractivitaţii si circulaţiei turistice in zona Snagovului, precum şi la locaţia lacaşului de cult promovat, în vederea dezvoltării, diversificării si consolidării turismului intern.
Proiectul cuprinde în principal instituirea unui sistem integrat şi informatizat a ofertei turistice cultural-ecumenice din zona Snagovului(portalul mânăstirii Snagov), realizarea unui număr de 12 vizite/tururi demonstrative a câte 37 de persoane (jurnalişti, istorici, arhitecţi, elevi, studenţi la arte, turişti) în vederea promovării produsului turistic “Mânăstirea Snagov”, promovarea publicitară prin pliante, broşuri, cataloage foto, precum şi printr-un clip publicitar de 30 secunde şi a unui film documentar de 30 de minute.
Valoarea totală a proiectului este 1.048.117,31 lei, din care valoarea totală eligibilă a este 845.714,22 lei (Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este 718.857,09 lei, Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este 109.942,85 lei) iar co-finanţarea eligibilă a Beneficiarului este 16.914,28 lei. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.
Mănăstirea Snagov este un important monument istoric şi de artă feudală din Ţara Românească, care se găseşte pe pe insula situată în partea nordică a lacului Snagov, din apropierea localităţii Snagov. Mănăstirea este probabil una din ctitoriile domniei târzii a lui Mircea cel Bătrân, fiind prima dată atestată documentar în 1408. A fost refăcută de mai multe ori de alţi domnitori, printre care se pot menţiona Vlad Ţepeş şi Mircea Ciobanu. Se pare că mănăstirea ar fi devenit faimoasă după Manastirea Snagovpresupusa înmormântare a lui Vlad Ţepeş în incinta acesteia. Conform legendei, după moartea lui Vlad Ţepeş, survenită în urma bătăliei cu turcii din 1476, care îi susţinuseră pe Dăneşti în obţinerea tronului Valahiei, călugării mânăstirii i-ar fi găsit şi ascuns trupul domnitorului, respectiv l-ar fi înmormântat creştineşte după "limpezirea apelor". Înmormântarea s-ar fi petrecut pe ascuns şi fără nici un fast din cauza noului domnitor instalat de turci, care era din familia Dăneştilor.
Cert este că mulţi turişti străini, din Europa Occidentală şi chiar din Statele Unite, ştiu de această mănăstire, ştiu că aici este presupusul mormând al lui Vlad Ţepeş şi doresc să viziteze acest loc.Adaugata pe : 05 / 03 / 2012.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun