site traffic analytics

Ce pachete turistice din Romania prefera germanii

MamaiaTuristii germani prefera litoralul romanesc, circuitele sau tratamentele SPA, a declarat Toni Messerschmidt, proprietarul tour-operatorului german Messerschmidt Reisen.

"Germanii prefera litoralul, dar si circuitele si hotelurile cu spa din Baile Felix, Eforie Nord, Neptun si Mangalia. Anul trecut am adus 1.279 turisti germani pe litoral si anul acesta avem deja cu 20% mai multe vacante contractate", a spus omul de afaceri german. Acesta a subliniat ca merge foarte bine programul "Inscrieri timpurii", care vine cu oferte speciale de genul 7 nopti de cazare pentru cinci platite.

Romania participa, in perioada 7-11 martie, cu un stand amenajat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, la a 46-a editie a Targului International de Turism de la Berlin, care reuneste tour-operatori, companii aeriene si hotelieri din intreaga lume.

ITB Berlin este unul dintre cele mai mari targuri de turism din lume, ce reuneste anual peste 110.000 de vizitatori de specialitate, din care mai mult de 30% din strainatate.

Cum vad turistii germani vacanta in Romania

Turistii germani care vin in vacante in Romania se intorc cu mare parte din bani necheltuiti, pentru ca infrastructura de agrement lipseste, iar hotelierii nu au programe interactive care sa-i tina pe clienti in restaurante, a declarat Toni Messerschmidt, proprietarul unei agentii de turism germane.

"Hotelierii nu stiu sa-i faca pe turistii germani sa cheltuiasca banii in Romania. Un turist german vine cu cel putin 500 de euro la el, bani de buzunar, dar suma medie de bani disponibila pentru a fi cheltuita in vacanta este de 2-3.000 de euro", a declarat Messerschmidt, citat de mediafax.ro. "Nu exista hoteluri in Romania care sa aiba animatie, iar barurile nu fac programe speciale, interactive. In Romania nu exista nici macar suveniruri cu specific national si nu sunt nici programe de agrement", a spus Messerschmidt, prezent la targul de turism de la Berlin.

Anul trecut, aproape 207.000 de turisti germani au vizitat Romania, in crestere cu 12,1%.

Romania participa in perioada 7-11 martie la ITB Berlin, cel mai mare targ de turism din lume atat ca suprafata, cat si ca numar de vizitatori. La standul Romaniei sunt prezenti 45 de expozanti.

Sursa: dailybusiness.roAdaugata pe : 10 / 03 / 2012.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun