site traffic analytics

Organizatia Nationala de Turism a Greciei a implinit 60 de ani

Grecia, SalonicOrganizatia Nationala de Turism a Greciei sarbatoreste anul acesta 60 de ani de la infiintarea sa. Din 1951 si pana astazi, prin initiative majore de multe ori inovatoare si radicale, a reusit sa stabileasca un profil touristic al tarii. Organizand campanii publicitare care au facut inconjurul lumii, ilustrand tuturor frumusetea idilica a Greciei  si frumusetea sa naturala unica.
Personalitati alese impreuna cu personalul Greek National Tourism Organization (G.N.T.O.) au reusit sa “inunde”  expozitiile anuale din toata lumea cu “culoarea” Greciei dar si cu filmul: “ Sarbatoarea nu se termina niciodata”.
Programul Xenia care a inceput in anii ’50  a constat in construirea  multor unitati de cazare cu arhitectura moderna specifica anilor si cu pozitii geografice strategice. De asemenea si cu programul “Asezarilor Traditionale” , G.N.T.O a contribuit la mentinerea patrimoniului arhitectural al tarii. A contribuit  la organizarea evenimentelor artistice cum ar fi Festivalul Athinon si Festivalul Epidavros, care au avut ca invitati personalitati unice din lumea artistica precum Maria Kallas, Katina Paxinou, Alexis Minotis, Anna Sinodinou dar si Herbert Von Karayan, S. Richter, Margot Fonteyn, Rudolf Nureyev, M. Bejart etc. De asemnea, a organizat pentru multi spectacolul “Sunet si Lumina” in cadrul  Acropole, Arena Athinon si in Palatul Cavalerilor din Rodos.

Oameni de afaceri de top din turism la celebrarea celor 60 de ani de la infiintarea G.N.T.O.

Oamenii de afaceri de varf ai turismului international s-au aflat in Atena pentru a celebra 60 de ani de la instituirea G.N.T.O. si pentru a participa la conferinta Ministerului Culturii si Turismului care a avut loc pe 28 martie, cu tema: "Mobility and Travel: Overcoming travel barriers".
Impreuna cu invitatii de calibru a fost prezent si Ministrul Culturii si Turismului, Pavlos Geroulanos, Secretarul General Giorgos Koletsos, Secretarul General a Organizatiei Internationale de Turism Taleb Rifai, Presedintele Consiliului International de Turism si Calatorii David Scowsill, ambasadori, CEO al Turkish Airlines, Directorul adjunct al Departamentului Vize din cadrul Uniunii Europene si directorii generali ai celor mai importanti touroperatori.Grecia, Halkidiki
Secretarul General al Organizatiei a expus strategia si modul in care va fi promovata Grecia pe tot globul. “Am inceput sa punem in aplicare un set de actiuni pentru promovarea turismului grecesc. Continuam intens campania noastra on-line in tari tinta cum ar fi Germania, Israel, Rusia, Anglia, Irlanda, Olanda, Polonia, Ucraina,Turcia si orase metropole din America, India si China cu cele mai importante instrumente la scara internationala in combinatie cu altele mai mici si cu retelele sociale. Vom utiliza resursele limitate  prin colaborarile cu cei mai importanti touroperatori din pietele cheie pentru turismul grecesc si sa folosim in comun programele de promovare si publicitate cu rezultate masurabile. Mai mult de atat, in cadrul colaborarii cu canalul Travel Channel, Grecia va avea emisiune dedicata de trei zile si spot timp de trei luni ce va fi difuzat in 118 tari si 60 de milioane de “gospodarii””.

Colaborari strategice pentru promovarea Greciei in 2012

Grecia, HalkidikiIn cadrul strategiei de promovare si publicitate a G.N.T.O. prin intermediul tehnologiei moderne a internetului si a retelelor sociale, Organizatia incepe colaborarea cu Google in tari importante precum Germania, Israel, Rusia, Anglia, Irlanda, Olanda, Polonia, Ucraina, Turcia si metropole din America, dar si cu Yahoo! in India si China deoarece acestea reprezinta doua piete importante si cu un potential foarte mare. Scopul acestei campanii este maximizarea cererii si cunoasterii Greciei de catre un public tinta. De asemenea colaboreaza cu Travel Channel  si cu Olympic Air care vor demara o campanie outdoor in Israel, Turcia, Cipru, Serbia si Romania.

Participarea G.N.T.O. la expozitia internationala ITB 2012

La expozitia internationala ITB care a avut loc la Berlin intre 7 si 11 martie 2012, a fost prezent si Secretarul General al Organizatiei Elene de Turism, Giorgos Koletsos. Expozitia ITB Berlin este cea mai mare din industria turistica care aduce la un loc un numar mare de expozanti din toata lumea. Ministrul elen al Culturii si Turismului, Pavlos Geroulanos si Secretarul General au avut ocazia de a discuta cu Primarul Berlinului, Klaus Wowerei si cu presedintele companiei Messe Berlin Gmbh, Raimund Hosch.

“Taste of Greece” in Bruxelles

In Bruxelles a avut loc expozitia “Taste of Greece” in cadrul Parlamentului European, pe 20 martie. Aceasta a fost organizata de biroul G.N.T.O Bruxelles in colaborare cu europarlamentarul Rodis Kratsa. Viceministrul Culturii si Turismului, Petros Alevizatos, a participat la inaugurarea acesteia, iar in discursul sau a pus accentul pe potentialul gastronomiei grecesti ca produs touristic, care nu a fost exploatat la maxim. Produsele grecesti sunt de o calitate rara si foarte cerute de turisti.

Presedintele G.N.T.O., Zikos Konstantinos, la Targul de Turism al Romaniei

Zikos Konstantinos, GNTOCu scopul de a atrage si mai multi turisti din Romania , care este o piata foarte importanta pentru turismul grecesc, G.N.T.O a participat la cea mai mare expozitie de profil din Romania, ROMEXPO.
Ministerul Culturii si Turismului a fost reprezentat  de Presedintele Organizatiei, Zikos Konstantinos, care a sustinut o serie de intalniri, printre care si cu Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu dar si cu reprezentanti ai guvernului si a celor mai importante agentii de turism.

Participarea G.N.T.O. la expozitia internationala MITT 2012

Secretarul General a inaugurat standul organizatiei la expozitia internationala MITT din Moscova in prezenta co-expozantilor si a oferit interviuri celor din presa si media de top a Rusiei. Au avut loc si intalniri cu cei mai mari Tour Operatori cum ar fi MOUZENIDIS, TUI TRAVEL, PANTEON, SOLVEX, LABIRINT , TEZ TOUR, PEGAS TOURISTIK, DSBW TRAVEL.   
Este incurajatoare imaginea miscarii turistice din Rusia catre Grecia si acest an, conform spuselor agentiilor si touroperatorilor, adaugand ca cifrele sunt in crestere fata de anul trecut cu aproximativ 19%.

Grecia, destinatie de top pentru romani

Anul trecut, Grecia a fost vizitata de peste 350.000 de turisti romani. Regiunile preferate de turistii Grecia, Halkidikiromani sunt Halkidiki (unde merg anualpeste 150.000 de romani, datorita proximitatii), alaturi de Olimpic Beach, insula Thasos si Paralia-Katerini, urmate de insulele grecesti, operate cu zboruri charter: Rhodos, Creta, Corfu, Zakynthos, Kos, Santorini, Skiathos.
An de an, in sezonul estival zboara catre insulele grecesti intre 20 si 30 de curse charter pe saptamana. Insa principalul mijloc cu care turistii romani ajung in Grecia sunt automobilul si autocarul. Circa 40.000 de turisti aleg cursele aeriene, in special cele charter.Adaugata pe : 10 / 04 / 2012.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun