site traffic analytics

45 de firme la VINVEST 2013

Vinvest 2013 TimisoaraIn acest an, salonul VINVEST 2013 Timisoara a fost anuntat prin 7 evenimente care au avut loc in perioada 19 decembrie – 15 aprilie: Conversatie si Vin, Degustare de vinuri rosii de la Crama Oprisor (Vestik&VINVEST), VINVEST & Calpe Gallery Degustare de muzica si vin (VINVEST & Calpe Gallery), Cupaj/Colaj Super Assemblage (VINVEST & Calpe Gallery), Vin inteligent pentru HoReCa si prieteni, 10 ani de VINVEST – conferinta de presa la Bucuresti si conferinta de presa la Timisoara.
In perioada 19-21 aprilie au fost prezenti la Timisoara 45 expozanti, producatori si distribuitori de vin, cat si reprezentanti ai serviciilor conexe vinului. Jidvei cu vinuri din Tarnave, Transilvania, a venit la Timisoara cu două soiuri noi de vin din gama NEC Plus Ultra – Roze şi Chardonnay, vinuri tinere din 2012, Casa de Vinuri Cotnari din Moldova a prezentat doua vinuri lansate recent – Grasa de Cotnari vinificata in sec si Busuioaca de Bohotin vinificata in sec, Agrofam Holding Fetesti si SCDVV Pietroasa au adus vinuri din Muntenia, Budureasca, Crama Basilescu, Domeniile Dealu Mare Urlati, Domeniile Anastasia – vinuri din zona Dealu Mare, Crama Oprisor din judetul Mehedinti a prezentat Cutia Paleologu, cupaj din 2008, Cramele Recas si Petro Vaselo – vinuri din Banat, Domeniile Boieru, Liliac the Wine of Transilvania si SCDV Blaj, cu vinuri din Transilvania, Domeniile Samburesti din zona Olteniei, Domeniile Sara din zona Buziasului, SC INTERVITT SRL din Zimnicea (a lansat in premiera vinurile / gamele Nobilitas si Crama Voievodului), TM INOX distribuitor exclusiv al vinurilor Villa Iustina, Wine Princess din Minis, judetul Arad, Wine Ro cu vinuri din Dobrogea, Crama Borha - distribuitor de vinuri din Spania, Heinrig Distribution - distribuitor de vinuri din Australia, Spania, Franta, Italia, Statele Unite ale  Americii, Chile. Magazinul online Marvin Wine Shop a fost lansat la VINVEST cu vinuri din import Bulgarini/Italia si Viu Manent/Chile, disponibile online pe marvin wine-shop.ro. MoezGmbh a prezentat vinuri de la 5 crame din Germania, regiunea viticola Pfalz.Vinvest 2013 Timisoara
La deschiderea oficiala a salonului au fost prezenti vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Mihai Vasile, in calitate de partener si Presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis Georgica Cornu, Florica Chirita, director al Centrului Regional de Afaceri Timisoara, in calitate de coorganizator, Dan Boboc, presedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, Ordinul de Cavaleri ai Vinului Szent Vince din Szeged.
Tot in aceasta perioada, 17-18 aprilie 2013, a avut loc Concursul National de Vinuri si Bauturi Alcoolice, editia a VIII-a, in Sala Dunarea, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara. Presedintele juriului, Petre Badea, a confirmat prezenta in concurs a 120 de probe de vin, dintre care majoritatea au fost vinuri tinere, din anul 2012. Decernarea medaliilor a avut loc sambata, 20 aprilie, la ora 12.00. Marea Medalie de Aur la Vin Rosu a fost oferita celor de la Budureasca pentru Shiraz 2011, iar Marea Medalie la Vinuri Albe au obtinut-o Cramele Recas, pentru Cocosul dintre vii, Chardonnay, 2012. Marea Medalie de Aur la Bauturi Alcoolice au castigat-o cei de la Vincon Vrancea, cu Jadvinars XO, 1978. In total, au fost acordate 21 de medalii de aur si 12 medalii de argint. Amanunte aici: http://vinvest.ro/rezultatele-concursului/
Uneveniment care s-a desfasurat in premiera la VINVEST, a fost Gala Vinului Premium. In 20 aprilie, la ora 14.00, in prezenta presedintelui Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, Dan Boboc, a lui Marian Timofti, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania, a ministrului Maria Grapini, Vinvest 2013 Timisoaraa profesorului DorinPopa de la Centrul de Cultura si Civilizatia Vinului Millesime, a oenologilor si somelierilor de la 18 crame a debutat acest eveniment care s-a desfasurat in doua etape. Prima oara au fost degustate vinurile albe: ViataLunga, Feteasca Alba, 2009 de la Agrofam Holding; Colocviu la Roma, Tamaioasa Romaneasca 2011, Casa de Vinuri Cotnari; Episcopal, Traminer-Pinot Gris-Sauvignon 2009, Domeniile Boieru; Cocosul dintre vii, Chardonnay 2011, Cramele Recas; Nobilitas, Cramposie 2011, Intervitt; Maria, Pinot Gris 2011, Jidvei; Liliac, Sauvignon Blanc 2011, Liliac The Wine of Transilvania; Anselman, Riesling Spatlese 2011, Moez GMBH; Alb de Petro Vaselo Pinot Gris 2011, Petro Vaselo; Muscat  Ottonel 2009 SCDVV Blaj; Tamaioasa Romaneasca 1990 SCDVV Pietroasa. Degustarea vinurilor rosii a debutat cu Mavrud&Rubin 2009, Villa Iustina, distribuitor TM INOX si a continuat cu Stonewine, Feteasca Neagra 2011, Wine Princess; Alira, Merlot 2009, Wine ro; Chateau Valvis, Cabernet Sauvignon 2009, Domeniile Samburesti; Enate, Crianza 2006, Crama Borha; Incantation, Feteasca neagra - Vinvest 2013 TimisoaraCabernet-Merlot 2009, Dealu Mare Urlati; Domeniile Anastasia, Cabernet Sauvignon 2011.
In afara de jurnalistii din Timisoara, au participat la salon in jur de 40 de jurnalisti din Bucuresti si din alte zone ale tarii. Le multumim tuturor pentru ca au venit insotiti de alti iubitori de vin, dupa cum au procedat cei de la Centrul de Cultura si Civilizatia Vinului Millesime din Oradea si cei de la Clubul Degustatorilor de Vin Neautorizati din Arad. Jurnalistii au fost prezenti la toate evenimentele organizate in aceasta perioada, iar in doua dupa-amieze au vizitat Wine Princess de la Minis, judetul Arad si Cramele Recas din judetul Timis.
www.travelomania.ro este partener media al acestui eveniment de exceptie.Adaugata pe : 22 / 04 / 2013.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun