site traffic analytics

Ziua Naţională a Turismului Rural sărbătorită la Moieciu

ANTREC, Ziua Turismului RuralÎn weekend-ul Floriilor, A.N.T.R.E.C. România, alături de A.N.T.R.E.C. Braşov au organizat în cadrul Complexului Cheile Grădiştei din Moieciu de Sus, Ziua Naţională a Turismului Rural.

Această sărbătoare a adunat laolaltă proprietari de pensiuni, meşteri populari, ansambluri de dansatori şi interpreţi de muzică populară, oficialităţi locale şi naţionale, reprezentanţi A.N.T.R.E.C şi nu în ultimul rând, turişti curioşi atraşi de redescoperirea tradiţiilor, meşteşugurilor şi a ospitalităţii
româneşti. O prezenţă placută pe toată durata evenimentului a a reprezentat-o Fanfara „L’Elefanfare Sourdeval” venită tocmai din Regiunea Normandia, Franţa.

Aceştia au rămas impresionaţi de tradiţiile româneşti, de porturile populare, de expoziţia gastronomică, de dansurile şi de muzica populară şi fară a sta pe gânduri s-au prins în horă, sărbătorind alături de toţi ceilalţi Ziua Naţională a Turismului Rural. La final, aceştia au susţinut şi un mic recital din repertoriul francez dar şi internaţional.

Evenimentul a debutat sâmbătă, 27 Aprilie 2013, când alături de gazda acestei manifestări, Ovidiu Gârbacea – Proprietarul Complexului Cheile Grădiştei, au luat cuvântul Maria Stoian – Preşedinte Fondator A.N.T.R.E.C. România, Mioara Vişan-Stoian – Preşedinte A.N.T.R.E.C. Braşov, Primarii localităţiilor Bran, Fundata şi Râşnov şi reprezentanţi ai pensiunilor din zonă.

 „Iată-ne reuniţi într-un cadru ideal pentru o astfel de sărbătoare a turismului rural românesc, la Complexul Cheile Grădiştei din Moieciu, Marele câştigător al Premiilor Margareta de Aur 2012. După ediţiile din anii trecuţi, desfăşurate în zone precum Bran-Şimon, Cristian, Fundata, Prejmer, Vama Buzăului, astăzi este rândul Moieciului să sărbătorească şi uitându-ne în jur vedem că Dl. Gârbacea şi întreg Complexul Cheile Grădiştei merită să organizeze un asemenea eveniment, de-o ANTREC, Ziua Turismului Ruralasemenea anvergură. Este ziua noastră,  ziua tuturor celor care prin eforturi, dăruire şi multă încredere am promovat calitatea serviciilor agro-turismului românesc, am respectat autenticitatea şi tradiţiile şi mai ales, am respectat margaretele pensiunilor noastre. Aşadar, Ziua Naţională a Turismului Rural este Ziua Margaretelor”, a declarat Maria Stoian – Preşedinte Fondator A.N.T.R.E.C. România.

Cu ocazia acestei Sărbători a Turismului Rural Românesc, Maria Stoian a prezentat lansarea catalogului Pensiuni din România 2013, editat atât în limba română cât şi în limba engleză. Astfel, datorită proiectului strategic „Intreprinzători în turism – Pensiuni din România”, peste 2000 de pensiuni din toate zonele ţării au putut fi strânse într-un singur catalog de prezentare, devenind un instrument important pentru industria turistică românească. Cele peste 2000 de pensiuni din catalog pot fi găsite şi in mediul online pe portalul www.cazarelapensiune.ro. Ioana Dodiţa, Consultant de proiect ITPR, a descris finalizarea plină de succes a întregului proiect şi rezultatele cursurilor tip e-learning de care au beneficiat proprietarii de pensiuni. O parte dintre participanţii schimbului de experienţă din Spania au fost prezenţi şi la Ziua Naţională a Turismului Rural.

ANTREC, Ziua Turismului RuralEvenimentul a continuat cu programul artistic susţinut de ansamblurile de dansatori şi interpreţi ai şcolilor din zona Bran-Moieciu care au strâns ropote de aplauze de la cei prezenţi, fiind extrem de apreciaţi şi de lăudaţi de membrii fanfarei din Franţa care n-au ezitat să se fotografieze alături de ei.

După deschiderea oficială a evenimentului cei prezenţi au fost invitaţi să deguste bunătăţi tradiţionale pregătite de pensiunile din zonă şi reunite într-o delicioasă şi variată expoziţie gastronomică locală. Seria expoziţiilor a continuat cu cele două expoziţii de fotografii vechi şi noi, prezentate asemenea unui arc peste vremuri şi timpuri. Acestea au fost oferite de către A.N.T.R.E.C. Braşov şi Complexul Cheile Grădiştei (Expoziţia de fotografie veche) şi de Revista „Vacanţe la ţară” , fotografii noi, din Expoziţia „Vacanţe cu farmec” a Redactorului Şef – Cristian-Alexandru Catană.

Meşterii populari au fost nelipsiţi de la eveniment, prezentându-şi dibăcia în exponate autentice încărcate de valoare şi de măiestrie. Marius Diaconu din Codlea a impresionat cu exponatele de ceramică figurativă, pe când Clinciu Gabriela din Satul Poarta-Bran, a prezentat talentul dânsei în
încondeierea ouălor cu motive tradiţionale zonei Bran-Moieciu. Pe lângă toate acestea, cei prezenţi au mai putut admira costume populare expuse, covoare şi tricotaje cu motive tradiţionale, obiecte de olărit şi multe alte dovezi ale autenticităţii produselor româneşti.

Revista “Vacanţe la ţară” a prezentat în cadrul sărbătorii, ediţii vechi şi noi din cei 9 ani de existenţă, reunite în colecţii pline de farmec. De asemenea, au fost amplasate standuri speciale în care pensiunile şi-au prezentat ofertele şi pachetele turistice pentru perioada Vacanţei de 1 Mai, Sfintelor Sărbători Pascale şi pentru vacanţa de vară.

Cu ocazia Sărbătorii Zilei Turismului Rural, A.N.T.R.E.C România a anunţat lansarea înscrierilor pentru Evenimenul Margareta de Aur – Ediţia 2013.Adaugata pe : 30 / 04 / 2013.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun