site traffic analytics

10 ani de performanță Francesca Baciu – 10 ani de strălucire Hotel of Ice Bâlea Lac

Francesca Baciu Hotel of Ice Balea LacCu 10 ani de performanțe, cupe și medalii naționale și internaționale, balerina Francesca Baciu va fi imaginea Hotel of Ice - Bâlea Lac, la ediția aniversară de 10 ani a hotelului. Innovation Travel este partener de promovare al hotelului din acest an.

Francesca este o tânără speranță a baletului românesc, ce a reușit deja să atragă atenția unor personalități ale baletului mondial. Este elevă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București și balerină a Operei Române. A cucerit deja mai multe titluri naționale și internaționale, până la frageda vârstă de numai 17 ani, iar în această iarnă își va canaliza eforturile pentru promovarea imaginii României, prin Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, atracție unică în Europa de Sud-Est.

„Sunt mândră să pot promova imaginea României prin Hotel of Ice. România înseamnă performanță, puritate, frumusețe și grație. Cei care iubesc baletul știu ce înseamnă să creezi lucruri unice, extraordinare, prin foarte multă muncă, dăruire, talent și grație. Așa cum, pentru mine, o medalie câștigată sau un spectacol de succes înseamnă aplauzele publicului, în lumina reflectoarelor, dar și ani întregi de antrenamente zilnice, pentru a face posibilă performanța, și Francesca Baciu Hotel of Ice Balea LacHotel of Ice strălucește în fiecare iarnă și este apreciat de zeci de mii de turiști, pentru că o echipă minunată se străduiește să facă performanță de fiecare dată, pentru a adăuga un plus de valoare imaginii României, în fiecare an. Abia aștept să pot promova imaginea României, prin Hotel of Ice Bâlea Lac! Să arătăm lumii întregi că România înseamnă frumusețe, grație, desăvârșire, performanță, calitate și puritate!”, a declarat Francesca Baciu, imaginea Hotel of Ice Bâlea Lac în sezonul 2014-2015.

Francesca Maria Baciu și-a început cariera la frageda vârstă de cinci ani, iar de atunci, muncește zi de zi pentru a se desăvârși, pentru a deveni o mare balerină a scenei internaționale. „Viaţa mea, începănd de la vârsta de cinci ani, s-a derulat între sala de sport şi sala de balet. Sunt sigură că tot ce am făcut până acum mă va duce pe drumul pe care îl visez. Muncsc mult, dar știu că timpul dedicat performanței nu este pierdut, ci câștigat. Miile de ore de antrenament, de restricții și, uneori, de lacrimi de durere, de oboseală, de speranță, de deznădejde, dar, mai ales, de bucurie sunt dedicate succesului. Lacrimi de bucurie, pentru că am cunoscut succesul de mică și, încă de la vârsta de șapte ani am urcat pe podium. Cele mai frumoase momente din viața mea au fost atunci când, acolo sus, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în diverse țări, eu ascultam, cu lacrimi în ochi, imnul țării mele, intonat pentru mine! Cred că nimic nu se compară cu acel sentiment”, mărturisește Francesca, amintindu-și fragmente din lungul șir al performanțelor de până acum.

La vârsta de cinci ani, Francesca Baciu a început să facă gimnastică ritmică, pentru a crește frumos. Antrenamentele erau de 1-2 ore, de două ori pe săptămână. La șapte ani, se antrena câte 3-4 ore pe zi, iar munca asiduă i-a adus, tot atunci, titlul de Campioană Națională, câștigând Cupa României. Gustul succsului a ambiționat-o să muncească și mai mult, astfel încât, în ultimii zece ani a câștigat numeroase medalii și cupe naționale și internaţionale. În prezent, are peste 100 de medalii și cupe.

Francesca Baciu Hotel of Ice Balea Lac„Pe scenă nu am emoții, dar concursul de care îmi amintesc mereu este Campionatul European de la Bremen, din 2010. Atunci am avut emoții și tremuram din toate încheieturile, pentru că eram cea mai mică, aveam doar 13 ani și concuram cu fete de 15-16 ani. Fusesem și foarte bolnavă, în săptămâna care a precedat concursul, dar îmi doream să câștig. Am obținut locul 10, dar consider că a fost o mare performanță, în cel mai greu concurs”, mai spune Francesca, medaliată în ultimii zece ani la competiții din majoritatea țărilor Europei.

Primul contact cu baletul l-a avut la vârsta de 9 ani, când a decis să exerseze pentru a-și completa antrenamentele la gimnastică ritmică. De atunci, s-a îndrăgostit de balet și se pregătește să strălucească pe marile scene ale lumii, mult timp de-acum înainte.

Nu-mi amintesc să fi avut vreo vacanță doar cu familia. Vacanțele mele au fost cantonamente. Dimineața alergam, după-amiaza la fel. Din toate vacanțele-cantonament îmi amintesc elementele de gimnastică pe care le exersam și multă, foarte multă pregatire fizică. De Paști eram la sala de sport sau la concurs, de Crăciun, la fel. Nu am știut cum poate fi altfel, pentru că eu doar așa știam că se poate trăi. La școală, profesoara care m-a încurajat și m-a făcut să-mi schimb opțiunea în timp - și căreia îi mulțumesc enorm acum - a fost doamna Ana Caraianopol. Aveam două ore de studii dimineața, împreună cu ceilalți colegi. Asta doar atunci când eram la școală. Lipseam săptămâni întregi de la școală când eram în cantonament sau la concursuri. După-amiaza nu mergeam niciodată la orele de repertoriu, pentru că aveam antrenamente de gimnastică, circa 4-6 ore pe zi. Chiar dacă eram fericită cu ceea ce făceam, mă uitam la colegele mele care dansau în pointe și-mi doream să dansez și eu pe scenă. Mă uitam pe YouTube în pauze, la performanțele balerinilor, și mă fascinau piruetele și fouette-urile în pointe și săriturile băieților. La un moment dat, mama a observat că eu nu mă mai uitam la gimnastică, ci numai și numai la balet. După ce ne-am întors de la ultimul concurs de gimnastică din Belgia, în noiembrie 2011, clubul la care mă antrenam s-a închis, iar eu a trebuit să mă antrenez în sală, cu lotul național. Dar nimic nu mai era la fel. Am început să pierd timpul în sală. Eu veneam de la un club privat. Aveam alt stil de lucru, fusesem crescută la școala bulgară și ucraineană de gimnastică. Am stat un an întreg la Levski Sofia, cu Silvia Miteva, una dintre cele mai mari antrenoare ale lumii. La lotul național nu puteam lucra. Eram la un pas de depresie. Singurul lucru care mă putea salva era baletul. Toată puterea mea de muncă, toată dragostea mea s-au îndreptat, încet-încet, spre balet. Într-o zi, s-a întâmplat: i-am anunțat pe părinții mei că eu nu mai calc în sala de sport. Doamna Caraianopol a fost foarte bucuroasă când am anunțat-o. Mi-a spus: „În sfârșit! Acum, hai la repetiții să ne pregătim pentru Olimpiadă!” Asta se întâmpla în decembrie 2011”, povestește balerina.Francesca Baciu Hotel of Ice Balea Lac

Primul rezultat la balet l-a obținut la doar câteva luni după ce a luat decizia, la Olimpiada Națională de coregrafie, unde afost clasată pe locul al treilea. Era deja o mare realizare. Cu muncă, dăruire, cu sprijin susținut din partea părinților și cu ajutorul profesoarei, Francesca a recuperat foarte repede cei patru ani în care, deși fusese la școala de balet, lipsise mai tot timpul de la orele de studii și repertoriu, pentru concursurile de gimnastică. În vara anului trecut, Francesca a praticipat la primul concurs internațional, World Ballet Competition Open Romania, care s-a desfășurat la Sibiu, unde a obținut locul al doilea, cu medalia de bronz, iar în această vară s-a clasat pe primul loc, la același concurs, obținând medalia de argint, în timp ce medalia de aur nu s-a acordat la niciunul dintre concursuri, fiind destinată categoriei de vârstă 15-18 ani”, mai povestește balerina.

Anul trecut, Francesca a primit invitație la un stagiu de pregătire în Statele Unite ale Americii, cu profesori ruși de balet, și la un stagiu de pregătire în Marea Britanie. A decis atunci să nu meargă, deoarece era înca la început de drum și a considerat că trebuie să pună la punct unele deprinderi căpătate în zece ani de gimnastică. În Noiembrie 2013 a participat Youth America Grand Prix, la Paris, unde s-a clasat în Top 12, la dans contemporan, la categoria 15-19 ani, cu dansul „Carmen”, în coregrafia Rose Marie Stocec Bot și a obținut o bursă de cinci săptămâni la Rock School, în Philadelphia, pentru 2014. Francesca a participat din nou la WBC Open Romania, 21-23 martie 2014, obținând medalia de argint (clasic) și medalia de bronz (contemporan) dar și invitația de a participa la marea finală din Orlando, USA. Toate aceste performanțe înseamnă foarte multă muncă și dăruire totală.

„Programul de lucru este de dimineață două ore de studii, iar dupa-amiaza, între 2-4 ore sau chiar mai mult. Repertoriu, duet, dans modern, dans popular. Câteodată termin la ora opt seara, când am Francesca Baciu Hotel of Ice Balea Lacrepetiții pentru diverse spectacole la care colaborez cu Opera Română. Atunci când nu avem sala liberă la Operă, îmi repet acasă, unde tatăl meu mi-a făcut o sală de sport, pentru a mă ajuta în pasiunea mea. Visul meu este să dansez pe scenele mari ale lumii. Îmi place la fel de mult și baletul clasic și dansul contemporan. Mă vâd dansând la fel de bine în ambele. Deși la dans contemporan mă exprim altfel, știu că pot să fac și altceva. M-am născut într-o familie de campioni: fratele meu, Mihai, este și el campion național și medaliat în numeroase concursuri naționale și internaționale, la doar 12 ani. Știu ce înseamnă să muncești din greu! Când eram obosită și plângeam, tatal meu îmi spunea: „Muncește! Pentru că munca e grea, dar rezultatele sunt foarte frumoase!Sunt convinsă că toți anii care au trecut au avut un scop. toată pregatirea de la gimnastică și întoarcerea către balet mă pregătesc pentru acel moment pe care eu îl doresc și îl aștept. Cineva m-a comparat cândva cu Silvie Guillemme, care a fost și ritmistă și balerină. Mi-a plăcut foarte mult această comparație. Eu știu că voi reuși! Știu asta! M-am născut ca să dansez! Muncesc pentru asta! Trăiesc pentru asta! Vreau să mă alătur, prin tot ceea ce fac, personalităților pe care le-am luat drept model: Alina Cojocaru, Bianca Fota, Natalia Ossipova. Îmi doresc mult să ajung într-o zi la fel ca ele! Iar în această iarnă abia aștept să pot promova imaginea României, prin Hotel of Ice Bâlea Lac! Să arătăm lumii întregi că România înseamnă frumusețe, grație, desăvârșire, performanță, calitate și puritate!”, a declarat Francesca Baciu, imaginea Hotel of Ice Bâlea Lac în sezonul 2014-2015.

Anul acesta, Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice - Bâlea Lac” va promova în continuare imaginea României în lume, alături de balerina Francesca Baciu. Tema hotelului din acest sezon aniversar va fi Zodiac! Hotelul de gheață ridicat în fiecare iarnă la Bâlea Lac le va oferi turiștilor 12 camere cu teme zodiacale. Construirea clădirii de gheață va începe, ca de fiecare dată, la sfârșitul lunii noiembrie și își va aștepta primii oaspeți începând cu 20 decembrie. 

Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice - Bâlea Lac” a fost perceput, încă de la început, ca un obiectiv deosebit de important pentru promovarea imaginii României în lume, iar acest lucru a făcut posibilă colaborarea, începând din anul 2012, cu Ministerul Turismului, respectiv Autoritatea Națională pentru Turism, care apreciază contribuția extraordinară pe care o aduce Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice - Bâlea Lac” brandului de țară.

În fiecare iarnă, Hotelul de gheață este reconstruit cu o formă și o tematică nouă. Blocurile mari de gheață sunt tăiate din Lacul glaciar Bâlea, penrtu a se transforma în pereți, în obiecte de mobilier, statui și chiar farfurii, pahare și scrumiere, toate de gheață. Și în acest sezon, meșterii și sculptorii care fac posibilă această adevărată bijuterie turistică se vor întrece în inventivitate și creații inedite, pentru inaugurarea așteptată deja de turiști din întreaga lume, înainte de Francesca Baciu Hotel of Ice Balea LacCrăciun. Acest adevărat magnet pentru turiști, atât români, cât și străini, a fost vizitat în fiecare an de circa 15.000 de persoane. Petrecerea la Hotel of Ice începe înainte de Crăciun și ține, în fiecare an, până în aprilie, uneori până în mai, în funcție de condițiile meteo, deoarece  Hotel of Ice, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud- Est, este construit din zăpadă și „cărămizi” confecționate din gheața lacului Bâlea.

Tot ca în fiecare an, în holul central al hotelului va fi amenajat barul Hotel of Ice și Restaurantul de Gheață, unde turiștii vor fi serviți cu mâncăruri așezate pe platouri de gheață și vor putea bea din pahare de gheață. Fiecare cameră își va primi oaspeții cu statui, candelabre de gheață și un pat dublu, așezat pe un podium de gheață. Așa cum turiștii deja s-au obișnuit, hotelul va fi amplasat și anul acesta în apropierea Stației de Telecabină de la Bâlea Lac.

Mai multe detalii despre Hotel of Ice Bâlea Lac puteți găsi pe http://www.soundofice.eu/

 



Adaugata pe : 04 / 11 / 2014.




← Înapoi





nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii





Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun