site traffic analytics

Cu ce formă de turism iese România la atac

Bursa de turism balnear SovataCa în fiecare an, Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) organizează și în 2015 Bursa și Forumul de Turism Balnear, eveniment cu participare națională și internațională ajuns la cea de-a XI-a ediție. Manifestarea se desfăşoară între 30 septembrie și 2 octombrie 2015, la Sovata - Hotel Danubius Health Spa Resort.

Bursa și Forumul de Turism Balnear este un eveniment specializat anual care se desfășoară cu sprijinul membrilor OPTBR, în diferite stațiuni balneare din România, în mod itinerant, pentru a oferi gazdelor posibilitatea să-și prezinte potențialul natural, infrastructura turistică și de tratament, Spa sau wellnes, serviciile, posibilitățile de agrement și de relaxare sau de cunoaștere a imprejurimilor. Manifestarea are două componente importante:

 • Bursa, un cadru expozițional prin care diverse societăți de turism balnear și/sau companii cu activități în domeniu (hotelieri, agenții de turism, producători/distribuitori de echipamente, produse și servicii pentru stațiunile balneare) își expun propria ofertă;
 • Forumul, cu o agendă bogată de prezentări ce atrag numeroși participanți, datorită selecției temelor expuse, menite să răspundă nevoilor de informații și schimb de experiență. Bursa de turism balnear Sovata
 • "Ideea noastră a fost să facem două lucruri simultan. La Bursă se întâlnesc turoperatorii cu reprezentanții societăților de turism balnear și discută despre contracte, despre prețuri, despre cum pot să colaboreze mai bine, despre teme comune de interes ale pieței de turism balnear. În ultimii ani, de când facem această Bursă, am crescut foarte mult pe segmentul de turoperatori interni și internaționali. Acum mai depindem doar în proporție de 30% de contractele cu Casa Națională de Pensii", precizează Nicu Rădulescu, președintele OPTBR.

  Bursa și Forumul de Turism Balnear au susținerea Organizației Mondiale a Turismului (OMT) și a Asociației Europene a Stațiunilor Balneare (ESPA). La Bursă participă și un grup de specialiști în spa și wellness din America Latină — Mexic, Columbia și Puerto Rico, dar și din câteva țări europene, care vor susține și prezentări în cadrul Forumului.

  'Pentru a dezvolta acest sector avem nevoie de sprijinul Guvernului, de sprijinul tuturor ministerelor, de la sănătate până la mediu. Încercăm să conștientizăm Guvernul României și toate structurile nonguvernamentale de uriașa avere pe care o are România prin aceste resurse balneare care înseamnă ape minerale, ape termale, nămoluri, turbe, mofete. Toate aceste resurse utilizate, prioritizate pot să contribuie la sănătatea populației într-o foarte mare măsură', spune Nicu Rădulescu.

  Durata medie a șederii în stațiunile balneoclimaterice este de peste 6,5 zile, cu posibilități de creștere în perioada imediat următoare, fiind cea mai ridicată din segmentele turistice, în condițiile în care durata medie la un sejur obișnuit este de 2 zile.

  'Turiștii ruși cheltuie cel mai mult când vin în stațiunile noastre, sunt dezinvolți, beneficiari de servicii de spa foarte sofisticate, cu bani mulți. Pe de altă parte, turiștii unguri sunt foarte cumpătați în a cheltui, ca și nemții de altfel. Îmbucurător este că am înregistrat creșteri ale numărului de turiști din Rusia și Republica Moldova', mai precizează Nicu Rădulescu.Adaugata pe : 01 / 10 / 2015.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun