site traffic analytics

10.000 de români aleg destinaţii exotice pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă

Eturia sarbatori destinatii exoticeConform estimărilor şi solicitărilor înregistrate de la începutul anului 2015 şi până în prezent de către agenţia de turism Eturia, specializată în vacanţe personalizate şi destinaţii exotice, minimum 10.000 de români îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în locaţii exotice de pe alte continente. 3000 dintre aceste locuri sunt rezervate de către Eturia. 
Anul acesta, românii s-au gândit din timp la vacanţa de iarnă, începând să îşi rezerve sejururile de Crăciun şi Revelion încă din luna iunie, pentru a beneficia de reducerile de tip early booking. Până în prezent, peste 40% dintre locurile disponibile în portofoliul agenţiei de turism Eturia pentru perioada sărbătorilor au fost deja achitate. Eturia are rezervate prin toată lumea 3000 de locuri pentru vacanţele de iarnă ale românilor, incluzând şi bilete de avion achiziţionate din timp la preţuri accesibile, acest sezon fiind cel mai important din punct de vedere al vânzărilor.
De altfel, faţă de anul trecut, agenţia Eturia a înregistrat, până în prezent,o creştere de 15% pentru cererile legate de sejururile de iarnă, însă cele mai multe vacanţe de iarnă continuă să fie rezervate în lunile octombrie-noiembrie.

Cererea de circuite turistice, în creştere faţă de anii precedenţi

Deşi destinaţiile de plajă rămân în topul preferinţelor românilor, spre deosebire de anii precedenţi, a crescutsemnificativ şi cererea de circuite turistice. Astfel, turiştii care şi-au petrecut vacanţa de vară la plajă preferă să dedice vacanţa de iarnă descoperirii unor noi destinaţii, optând pentru circuite în destinaţii aflate în plină vară australă. De asemenea, oraşele renumite pentru atmosfera din noaptea de Revelion, precum New York, Las Vegas, Rio de Janeiro, Sydney sau Dubai sunt, în continuare, căutate de către români.
Românii plătesc,în medie,între 1500 şi 3500 euro pentru o vacanţă exotică de Revelion tariful unui sejur la plajă în destinaţii celebre precum Republica Dominicană sau Cuba începe de la 2250 de euro/ persoană şi poate ajunge până la 2930 euro/ persoană, tarif în care este inclus zborul de linie cu toate taxele aferente, cazarea cu all-inclusive, transferurile şi vizitele la unele obiective turistice.
În cazul circuitelor, cum sunt cele în Argentina, Vietnam, S.U.A. sau Mexic, tarifele încep de la 2270 euro/ persoană şi pot ajunge la 5000 euro/ persoană, în funcţie de complexitatea sejurului şi numărul de zile. Pentru cei ce preferă să dea şi un aer de aventură vacanţei, un safari de Revelion în Kenya ajunge la 2590 de euro/ persoană.
Cea mai scumpă vacanţă vândutăpână acum de Revelion în 2015 a fost un circuit de 2 săptămâni în Argentina şi Brazilia, pentru un cuplu, în valoare de 25.000 euro, cu zboruri la business class.
Destinaţiile exotice cele mai solicitate: Cuba, Maldive sau Republica Dominicană. Cele mai numeroase cereri s-au înregistrat pentru excursii în ţări precum Cuba, Maldive, Republica Dominicană, Thailanda, Mexic sau Statele Unite ale Americii.De asemenea, au existat şi cereri Sorin Stoica, Eturiaspeciale, precum croazierele în Sydney în noaptea de Revelion, pentru a vedea celebrele focuri de artificii din apropierea Operei, sau cina festivă dintre ani direct pe plajă, pe una dintre insulele-atol din Maldive.
Alte destinaţii atipice cerute de către clienţi pentru sărbătorile de iarnă sunt Guatemala, Columbia, Ecuador, Galapagos, Laos sau Myanmar.
"Anul acesta am avut o creştere de 15%, iar perioada cea mai bună pentru vânzări la pachetele de iarnă abia acum începe. Se simte apetitul crescut al românilor pentru destinaţiile îndepărtate şi din ce în ce mai mulţi turişti doresc să îşi facă sărbătorile de iarnă în locuri cu clima caldă”, a declarat Sorin Stoica, directorul agenţiei de turism Eturia.Adaugata pe : 05 / 10 / 2015.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun