site traffic analytics

Aproape tot despre ITB Berlin 2016

ITB Berlin 2016Între 9 și 12 martie 2016, Berlinul devine capitala mondială a turismului, unde cele mai mari companii din domeniu, agenții de turism, tour-operatori, transportatori aerieni, lanțuri hoteliere, precum și oficiile de turism ale diverselor țări de pe mapamond, se reunesc pentru a da glas ultimelor trenduri în domeniul turistic.

Cu un numar de peste 110.000 de expozanti, din 180 de tari, Bursa Internationala de Turism de la Berlin este considerata cea mai mare manifestare de acest gen din lume. Este cel mai mare targ de turism din lume (ca suprafata -160.000 mp – si ca numar de vizitatori de specialitate). Prima editie a avut loc in anul 1966, Romania participand la acest targ din anul 1970.

Romania participa cu un stand de 394 mp, fiind pozitionata in hala 7.2b, în vecinătatea standului Cehiei. Majoritatea touroperatorilor s-au declarat mulţumiţi de amenajarea şi organizarea standului României din acest an. Din delegaţia de peste 60 de firme şi organizaţii, condusă de preşedintele
Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, mai fac parte Silvia Columb, director comercial al TAROM, Dragoş Anastasiu - preşedintele Eurolines - TUI Travel Center, Gheorghe Fodoreanu şi Silvia Benedict - Invitation Romania, Dan Volentir - Regional Business Development Director al Ana Hotels şi mulţi alţii.

Potrivit lui Gheorghe Fodoreanu, preşedintele Invitation Romania, în prima zi, în standul României a avut loc o întâlnire de networking între reprezentanţii companiilor prezente, pentru crearea unei strategii de comunicare unitare. Delegaţia Invitation Romania participă şi la Conferinţa PATA (Pacific ITB Berlin 2016Asia Travel Association). Tot Gheorghe Fodoreanu a subliniat că standul României este elegant, are o tematică unitară, culorile de bază fiind alb şi verde, iar principalele regiuni şi obiective turistice promovate cu fotografii sunt Delta Dunării, Castelul Peleş, Sibiu şi altele.

Ca o pată de culoare, toate doamnele şi domnişoarele din delegaţia română au fost întâmpinate de reprezentanţii Biroului de promovare turistică de la Berlin, condus de Adina Secară, cu buchete de trandafiri roşii.

La editia din acest an participa 56 de firme: Optim Tour, Untravelled Paths, Salina Turda, Basilica Travel, Consistoriul Bisericii Evanghelice / Fundatia Cetatilor Fortificate, RIN Hotels, Mareea Hotels, Mareea Comtur, Come & Go Corporate Travel,  A Trip 2 RO, Asociatia de Turism Oradea, Invitation Romania, Messerschmidt Reisen, Go East, Active Holidays, Direct Travel, CJ Cluj, GDS Travel,  Top Tours Romania, Primaria Sibiu, Castelul Bran / Brasov, Primaria Timisoara, Karpaten Turism, Karpaten Hotels, Asociatia de Ecoturism din Romania, Liberty International Tourism, Asociatia Litoral-Delta Dunarii, Aldo Travel, World Synergy Travel, Siebenbürgen Reisen, Danubius Travel, Zenith Voyages, Slow Tours Romania, Encyclopedia Tours, Blue Air, Tarom, Carpathian Travel Center, Asociatia de Turism Bistrita Nasaud,  City Tours & Events, Primaria Cluj Napoca, George Turism, Grand Hotel Teleferic, Intercontinental Bucuresti, Gamma Touristik & Trade, Tioc Natur –und Studienreisen, Rizzo Hotel & Spa, Travel Connections, Mercurius Info Tours, Business Trade & Travel, Sibiu Reisen, D.A.L. Travel, Ambient Hotels, Carpathia Dacia Nemuritoare, Hostels United, Asociatia de Turism Harghita. Consiliul Judetean  Satu Mare participa in calitate de invitat de onoare.


Potrivit Autoritatii Nationale pentru Turism, in cadrul standului Romaniei au loc degustari de vinuri romanesti si tuica. Pe intreaga perioada targului vor avea loc demonstratii de: incondeiere de oua, olarit, realizare de papusi imbracate in port popular romanesc, impletituri de cozi in stil romanesc traditional. Vor fi realizate prezentari despre posibilitatea realizarii unor circuite cicliste de-a lungul Dunarii. In zilele de sambata si duminica, zilele dedicate publicului larg, vor avea loc spectacole de dans si muzica populara din Satu Mare. In data de 9.03 va avea loc „Seara Romaneasca” cu specialitati gastronomice romanesti.

'Pe parcursul târgului, România va puncta întâlniri importante cu reprezentanți ai autorităților de resort, dar și cu cei ai marilor companii din turism germane — TUI, Neckermann, DER Tour plus întâlniri cu reprezentanții media din Germania. Un moment important este întâlnirea cu reprezentanții de la MesseStuttgart care prospectează împreună cu România, prin ANT, demararea unui proiect pilot de B2B. De asemenea, vom discuta cu o companie aeriană din Germania care prospectează introducerea unor noi curse aeriene între Germania, Elveția și România, dar care nu exclude posibilitatea introducerii a 1-2 două zboruri charter pe România', a precizat președintele Autorității Naționale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea. 'Pe 10 martie, România se va alătura, ca partener ITB, evenimentului 'Dunărea unește'. Organizatorii târgului ITB au luat în calcul ca cele 20 de țări partenere ale ITB să celebreze Dunărea ca simbol al unui turism sustenabil. La eveniment va participa și ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu. Cu 57 de participanți, delegația condusă de ANT va fi cea mai de forță reprezentare a României din istoricul de până acum la ITB. Vom avea un stand deosebit, nume mari din industrie, asociații de promovare, tour-
operatori, consilii județene, salina Turda, stațiuni balneare', a mai adaugat Anca Pavel-Nedea.

Ţările partenere ale ITB Berlin 2016 sunt Maldive, Spania (Andaluzia) şi Turcia. Printre cele mai vizibile ţări, cu standuri foarte mari, se numără Grecia, Turcia, Spania, Italia, dar şi China, India, Brazilia, Argentina, Chile.

Vom reveni cu amanunte.Adaugata pe : 09 / 03 / 2016.
← Înapoi


Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun