site traffic analytics

Tunisia prelungește starea de urgență pentru încă 3 luni

Tunisia turismTunisia a extins starea de urgență pentru încă trei luni, până la 23 iunie 2016, motiv pentru care Ministerul Afacerilor Externe continuă să emită alerte de călătorie pentru această destinație.

Unii touroperatori europeni și-au suspendat din nou programele pentru Tunisia până la începutul sezonului estival, până când ministerele de afaceri externe din țările lor vor da undă verde turiștilor să călătorească pe această destinație.  Până la informații noi, amenințarea atacurilor viitoare rămâne "foarte probabilă".

Pe siteul web al Ministerului român al Afacerilor Externe se precizează că se “recomandă cu fermitate cetățenilor români să manifeste maximă prudență și vigilență  și să evite zonele aglomerate și locurile unde au loc manifestații de protest și adunări populare. Este necesară menținerea unei atitudini vigilente inclusiv în stațiunile și locurile turistice, devenite ținte ale grupărilor jihadiste regionale. Recomandăm informarea constantă, din surse locale, în legătură cu situația de securitate și conformarea atentă la indicațiile forțelor de ordine tunisiene. Orice deplasare în sudul saharian, în sud-estul și vestul Tunisiei, respectiv zonele de frontieră cu Libia și Algeria, este ferm descurajată. Subliniem faptul că legislația tunisiană sancționează cu deosebită asprime și celeritate consumul, posesia și traficul de substanțe stupefiante, indiferent de cantitate și de gradul de risc.Pentru cetăţenii români care aleg să se deplaseze în Tunisia, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cu fermitate să fie anunţată prezenţa la Secţia consulară a Ambasadei României la Tunis. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să acceseze pagina web:  www.mae.ro, rubrica „Sfaturi, alerte de călătorie – Alerte de călătorie”, pentru informaţii actualizate”.

Criza turismului din Tunisia s-a accentuat odată cu atacul terorist de la Sousse, din iunie 2015, în care au cazut victime 38 turiști britanici.

 

 Adaugata pe : 29 / 03 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traian Badulescu
Vintest
Booking Bucharest
Le Chateau
Corali Holidays
Destinatii.eu
Paradis Vacante de Vis
Agentia Mos Craciun
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Domeniile Ostrov
Max Holidays