site traffic analytics

Un studiu British Airways remarcă o creștere a numărului călătoriilor educative

Colosseum RomaÎn contextul în care școala pune o presiune mai mare decât oricând pe activitatea de învățare a copiilor și pe competitivitate, părinții grijulii caută noi moduri în care pot oferi copilului lor un avantaj suplimentar față de restul colegilor lor. British Airways Holidays a descoperit astfel că familiile optează din ce în ce mai mult pentru călătorii educative și culturale, dar și pentru tradiționalele vacanțe de explorare.

Cercetările întreprinse de British Airways dezvăluie că o familie britanică medie își va lua trei vacanțe pe an, dintre care două vor implica vizitarea site-uri istorice, învățarea de abilități diferite sau cufundarea în noi experiențe care să confirme ideea că lumea este cea mai bună școală.

"O vizită la Acropole, din Atena, sau la Colosseum-ul, din Roma, poate aduce istoria la viață mai bine decât orice altceva." - se precizează într-un recent comunicat de presă al companiei aeriene.

Echipa de experți în turism a British Airways a dezvăluit, după publicarea studiului, și primele 10 destinații pentru familiile care doresc să lărgească orizonturile copiilor lor curioși sau să le stimuleze notele. Astfel,  geografia se poate studia cel mai bine în Costa Rica, cea mai populară destinație pentru aventurierii de toate vârstele, dornici să exploreze pădurea tropicală și să se relaxeze pe plajele sale uluitoare. Peru este o altă alegere inteligentă pentru tinerii interesați de faimoasele drumuri incașe și incredibila fortăreață Machu Pichu. Noile zboruri ale British Airways către Lima și San Jose, Costa Rica, vor readuce America Latină mai aproape de iubitorii de aventură.  Știința, în speță astronomia, poate fi aprofundată mai bine printr-o aventură sub luminile nordului, în Islanda, printre gheizere și vulcani. Restul familiei se va putea relaxa la faimoasa Lagună Albastră sau descoperind cascadele și peșterile cu conuri de lavă. .Pentru educația fizică, British Airways recomandă Rio de Janeiro, o destinație ”must-see”, mai ales că mai e puțin până la jocurile olimpice și cele paraolimpice; iar celor interesați de melanjul istorie - plajă, li se sugerează Kalamata, la o oră distanță de Olympia, Grecia. Iubitorii de tehnologie sunt invitați în Silicon Valley, la San Jose, destinație către care compania aeriană începe să opereze zboruri din 4 mai. Viitorii actori sunt îndrumați către New York, metropolă care deține nu mai puțin de 40 teatre pe sau în afara celebrului Broadway. O excursie în China pare a fi alegerea ideală pentru următoarea generație de oameni de afaceri britanici, iar  muzica ar trebui studiată în Los Angeles sau Ibiza, unde compania garantează o experiență memorabilă. 

Lista de recomandări a British Airways este mai lungă, desigur, nefiind omise nici educația religioasă, istoria și studiul limbii franceze, și se va lungi în mod constant, deoarece, așa cum afirma Claire Bentley, managing director al British Airways Holiday, ”este minunat să vezi că familiile mențin educația pe propria agendă, și aleg din ce în ce mai des vacanțe care sunt atât educative, cât și culturale și relaxante”.

Studiul British Airways a analizat obiceiurile de vacanță a 5.006 cetățeni britanici adulți, și a fost realizat de censuswide, în decembrie 2015.

 

 Adaugata pe : 29 / 03 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun