site traffic analytics

Grecia se așteaptă în acest an la o creștere spectaculoasă a numărului de turiști ruși

Grecia HalkidikiMITT 2016 (23-26 martie), cel mai important târg de turism din Rusia, s-a încheiat cu rezultate încurajatoare pentru Grecia, fapt susținut și de decizia Moscovei de a declara 2016 drept “Anul Greciei”.

Organizația Națională de Turism a Greciei a participat la expoziție cu stand propriu de 805 mp, care a găzduit un total de 47 expozanți, inclusiv autorități și companii mari din Grecia. O premieră a constituit-o prezența Regiunii Egeea de Sud, care a primit in 2015 peste 500.000  turiști ruși, pe principalele destinații Rodos, Kos, Mykonis și Santorini. Cu acest prilej, Dimitris Paschalidis, reprezentant al Departamentului pentru Turism Ciclades, Regiunea Egeea de Sud, a apreciat că “Piața rusă este extrem de importantă pentru că rușii cheltuiesc eficient banii în timpul vacanțelor, comparativ cu alți europeni”.

Cât de importantă este piața rusă pentru Grecia, în contextul în care invazia imigranților continuă, a demonstrat- o faptul că din delegația prezentă la pavilionul elen au făcut parte ministrul Turismului Elena Kountouras, secretarul general al EOT, Dimitri Trifonopoulos, ambasadorul Greciei în Federația Rusă, Danae-Magdalini Koumanakou, și consulul general la Moscova, Helen Michalopoulou.

Pe durata târgului, ministrul elen al Turismului și secretarul general al EOT s-au întâlnit cu cei mai mari touroperatori ruși, care și-au reafirmat intenția de a îmbunătăți programele de vacanță pentru Grecia cu o nouă paletă de destinații, deoarece cererea pentru Grecia crește vertiginos, și să introducă noi conexiuni aeriene directe între principalele orașe ruse și destinații grecești solicitate. Un alt aspect discutat de delegația elenă l-a reprezentat prelungirea temporară a sezonului turistic în Grecia, dar și îmbogățirea pachetelor turistice cu forme alternative de turism, cum ar fi turismul religios, cel termal și cel gastronomic.

În ceea ce privește pronosticul privind evoluția turiștilor români în Grecia, în 2016, și modul în care se pregătește Grecia să-i întâmpine, așteptăm noutăți odată cu venirea la București a noului director al EOT România, Sophia Lazaridou.

 

 Adaugata pe : 29 / 03 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun