site traffic analytics

Aegean Airlines : Creștere cu 15% a traficului, până la 11,6 milioane pasageri

Flota Aegean Airlines Compania aeriană Aegean Airlines, care a achiziționat cu doi ani în urmă Olympic Air, devenind astfel cel mai mare transportator aerian intern al Greciei, a anunțat recent venituri consolidate în valoare de 983 milioane de euro pentru 2015,  în creștere cu 8% comparativ cu 2014. Capacitatea de îmbarcare a crescut cu 15%, și numărul total al pasagerilor a fost de 11,6 milioane.

Venitul net înainte de impozitare a crescut cu 6%, la 100,3 milioane euro, în timp ce profitul net după impozitare s-a ridicat la 68,4 milioane euro, cu 15% mai puțin decât în ​​2014. Rezultatul operațional înainte de rezultatele financiare finale, amortizare și contractele de leasing s-a ridicat la 217,3 milioane euro, în timp ce indicele EBITDA de operare  a ajuns la 111 milioane euro. În rețeaua internă, traficul de pasageri a crescut cu 7%, la 5,6 milioane persoane, iar în cea externă cu 24% , la  6 milioane.

Potrivit lui Dimitri Gerogiannis, CEO Aegean, "În 2015, în ciuda condițiilor dificile, am efectuat investiții semnificative în dezvoltarea rețelei și a noii flote, iar compania a crescut cu 18% în ceea ce privește venitul generat de traficul total de pasageri, într-o perioadă în care economia a înregistrat un declin. În doi ani de la achiziționarea Olympic Air, în 2013, am atins o creștere totală de 40% a traficului de pasageri în străinătate, multiplicând totodată și numărul de sosiri aeriene în țară. În același timp, am introdus noi produse pentru familii, ne-am modernizat programul de loialitate și nivelul serviciilor online. Ne-am prestat serviciile la același nivel crescut de calitate, dar cu tarife mai mici, pentru a stimula o creștere a traficului de pasageri și pe piețele interne, deoarece ne confruntăm și noi cu o concurență puternică. Așa că rezultatele noastre financiare au fost îmbunătățite pentru al treilea an consecutiv.”

 Este evident că 2016 este un an de provocări competitive semnificative și riscuri într-un mediu instabil. Ieri, 28 martie, Aegean a sistat zborurile către Bruxelles - Zaventem , până la 1 aprilie, cel puțin, mutându-și operațiunile pe aeroportul Lille, de unde există un autobuz către Bruxelles; iar astăzi, 29 martie, a anulat zborurile către și dinspre aeroportul Larnaca, transferând zborurile către Pafos, și oferindu-se să achite integral valoarea biletelor de avion în caz de anulare a zborurilor. 

 

 Adaugata pe : 29 / 03 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traian Badulescu
Vintest
Booking Bucharest
Le Chateau
Corali Holidays
Destinatii.eu
Paradis Vacante de Vis
Agentia Mos Craciun
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Domeniile Ostrov
Max Holidays