site traffic analytics

Aegean Airlines : Creștere cu 15% a traficului, până la 11,6 milioane pasageri

Flota Aegean Airlines Compania aeriană Aegean Airlines, care a achiziționat cu doi ani în urmă Olympic Air, devenind astfel cel mai mare transportator aerian intern al Greciei, a anunțat recent venituri consolidate în valoare de 983 milioane de euro pentru 2015,  în creștere cu 8% comparativ cu 2014. Capacitatea de îmbarcare a crescut cu 15%, și numărul total al pasagerilor a fost de 11,6 milioane.

Venitul net înainte de impozitare a crescut cu 6%, la 100,3 milioane euro, în timp ce profitul net după impozitare s-a ridicat la 68,4 milioane euro, cu 15% mai puțin decât în ​​2014. Rezultatul operațional înainte de rezultatele financiare finale, amortizare și contractele de leasing s-a ridicat la 217,3 milioane euro, în timp ce indicele EBITDA de operare  a ajuns la 111 milioane euro. În rețeaua internă, traficul de pasageri a crescut cu 7%, la 5,6 milioane persoane, iar în cea externă cu 24% , la  6 milioane.

Potrivit lui Dimitri Gerogiannis, CEO Aegean, "În 2015, în ciuda condițiilor dificile, am efectuat investiții semnificative în dezvoltarea rețelei și a noii flote, iar compania a crescut cu 18% în ceea ce privește venitul generat de traficul total de pasageri, într-o perioadă în care economia a înregistrat un declin. În doi ani de la achiziționarea Olympic Air, în 2013, am atins o creștere totală de 40% a traficului de pasageri în străinătate, multiplicând totodată și numărul de sosiri aeriene în țară. În același timp, am introdus noi produse pentru familii, ne-am modernizat programul de loialitate și nivelul serviciilor online. Ne-am prestat serviciile la același nivel crescut de calitate, dar cu tarife mai mici, pentru a stimula o creștere a traficului de pasageri și pe piețele interne, deoarece ne confruntăm și noi cu o concurență puternică. Așa că rezultatele noastre financiare au fost îmbunătățite pentru al treilea an consecutiv.”

 Este evident că 2016 este un an de provocări competitive semnificative și riscuri într-un mediu instabil. Ieri, 28 martie, Aegean a sistat zborurile către Bruxelles - Zaventem , până la 1 aprilie, cel puțin, mutându-și operațiunile pe aeroportul Lille, de unde există un autobuz către Bruxelles; iar astăzi, 29 martie, a anulat zborurile către și dinspre aeroportul Larnaca, transferând zborurile către Pafos, și oferindu-se să achite integral valoarea biletelor de avion în caz de anulare a zborurilor. 

 

 Adaugata pe : 29 / 03 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun