site traffic analytics

Vin vremuri grele pentru incomingul european

Anne Mary Nechita

Editorial de Anne-Mary Nechita

 

Ca urmare a incidentelor petrecute recent în Europa, Departamentul de Stat al Statelor Unite a lansat o alertă de călătorie pentru întreaga Europă, alertă care va expira de abia pe 20 iunie 2016.

Potrivit autorităților americane, grupările teroriste continuă să planifice atacuri pe întreg teritoriul european, motiv pentru care se recomandă prudență pe perioada călătoriei, atenție sporită la urcarea în mijloace de transport în comun, respectiv evitarea zonelor aglomerate ș vigilență în timpul sărbătorilor religioase și a festivalurilor/ evenimentelor culturale.

“Cetățenii Statelor Unite ar trebui să urmeze instrucțiunile autorităților locale, în special în stare de necesitate; să monitorizeze mass media și sursele de informații locale și să-și actualizeze planurile și activitățile de călătorie; să fie pregătiți pentru filtre suplimentare de securitate și întreruperi neprevăzute; să fie în contact permanent cu membrii familiei și să se asigure că aceștia pot ajunge la ei în caz de urgență; și să se înregistreze în programul STEP (Programul de Înregistrare al Călătorului Inteligent)” - se precizează pe siteul Departamentului de Stat al Statelor Unite.

Cât de periculoasă este sau va fi  Europa în 2016, profesioniștii din turism nu au cum să anticipeze. Un lucru este, însă, cert: dacă în 2015,  peste 12, 598 milioane americani au ajuns în Europa, în scop turistic, cei mai mulți în lunile de vară (iunie 2015: 1.741.971 milioane), dintr-un total de 32,789 milioane care au călătorit în afara Statelor Unite, previziunile pentru 2016 sunt mai rezervate. Știrile alarmiste din ce în ce mai dese, răspândite pe toate canalele media, intensificarea eforturilor autorităților americane, și nu numai, de a promova piața internă și produsele turistice proprii ca fiind cele mai sigure, atât pentru proprii cetățeni, cât și pentru europeni, nu fac decât să sublinieze că, în goana disperată după capital, totul este permis.

De altfel, citând ca sursă OMT (Organizația Mondială pentru Turism), ECTAA* ( observa recent că Europa și-a pierdut în mod constant cota de piață în turismul mondial, în scădere de la 64% în 1980, la 51% în 2010. Dacă lucrurile rămân neschimbate sau se agravează, prin campanii de marketing inteligente ale principalilor competitori turistici, care continuă să-și intensifice eforturile de creștere ale fluxurilor turismului, este de așteptat ca Europa să-și piardă din cota de piață, care ar putea să scadă la 41% de 2030.

*Notă -  ECTAA este acronimul pentru ”European Travel Agents & Tour Operators Association,  o asociație internațională non-profit cu sediul la Bruxelles, Belgia, fondată în 1961 de către asociațiile naționale ale agenților de turism și touroperatorilor din cele șase state membre fondatoare ale Pieței Comune.  Azi are ca  membri deplini 32 de asociații din state membre UE sau EFTA sau state candidate UE , dar și membri afiliați sau aliați.

 

 Adaugata pe : 01 / 04 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun