site traffic analytics

Viena stabilește un nou record ca destinație de evenimente în 2015

Palm House Viena

"În 2015, Viena a atins un record la toți indicatorii de performanță din industria de evenimente," a declarat Norbert Kettner, managing director al Wien Tourismus (Biroul de turism al Vienei).

Capitala Austriei a găzduit în această perioadă un total de 3.685 congrese, evenimente corporate și incentive. Numărul total de înnoptări corespunzătoare lui 2015 a ajuns la 1,7 milioane, în creștere cu 13% față de anul precedent.

"Contribuția industriei de congrese a Vienei la PIBul Austriei a crescut cu 16%, comparativ cu 2014, ajungând la 1,04 miliarde de euro, un progres remarcabil, care i-a permis să traverseze bariera de un milliard de de euro, pentru prima dată", a apreciat Kettner. 81% din valoarea adăugată poate fi atribuită congreselor internaționale, care au reprezentat jumătate din numărul total de delegați la congrese și 76% din înnoptările din 2015. Reuniunile, convențiile și stimulentele din Viena au reprezentat mai mult de 19 000 locuri de muncă pe an pe întreg teritoriul Austriei. În total, capitala austriacă a înregistrat 14,3 milioane de înnoptări în 2015, dintre care 12% prin intermediul MICE.

 

Timp de mai mulți ani, Asociația Internațională de Congrese și Convenții (ICCA) a clasat Viena printre primele trei orașe la nivel mondial în ceea ce privește organizarea de evenimente. "Viena se poziționează ca un pol central european ușor accesibil, cu o susținere optimă a infrastructurii sale urbane și științifice, a industriei hoteliere diversificate si a locurilor de reuniuni de prim rang", a adăugat șeful Wien Tourismus. "Delegații la congres cheltuie, în medie, 534 euro pe zi la Viena și aproape jumătate dintre ei intenționează să se întoarcă, ca parte a unui tur privat". Accesibilă prin zborurile directe dinspre 180 destinații din întreaga lume, Viena oferă în prezent aproximativ 65 000 paturi de hotel.  Informații suplimentare se pot obține pe http://www.vienna.convention.at.            Adaugata pe : 04 / 04 / 2016.
← Înapoi


Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun