site traffic analytics

Consiliul Guvernatorilor îl recomandă pe de Juniac în funcția de director general și CEO IATA

Alexandre de Juniac

Foto: Alexandre de Juniac; credit foto - Virginie Valdois / Air France

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) a anunțat o decizie a Consiliului Guvernatorilor (BOG), unanim aprobată la o reuniune IATA BoG de astăzi, de a recomanda pe Alexandre de Juniac, președinte și CEO al Air France-KLM, drept succesor al lui Tony Tyler, directorul general și CEO IATA care a ieșit la pensie. Odată cu confirmarea sa de către Adunarea Generală Anuală IATA, care va avea loc între 1 și 3 iunie 2016, în Dublin, Irlanda, de Juniac va prelua atribuțiile de șef al asociației, după o perioadă scurtă de predare.

"Consiliul Guvernatorilor IATA este foarte mulțumit să recomande pe Alexandre de Juniac la conducerea IATA. Sub conducerea lui Tony Tyler, IATA a devenit mai puternică. Acest lucru a fost realizat prin construirea de parteneriate în întreaga industrie și cu guvernele, precum și prin creșterea diversității modelelor de afaceri în cadrul  membrilor IATA, al căror număr a crescut la 264 linii aeriene. Experienţa largă a lui Alexandre în domeniul aviației și guvernamental îl fac candidatul ideal pentru a conduce asociația noastră la înălțimi și mai mari ", a apreciat Andrés Conesa, CEO al Aeromexico și președinte al Consiliului Guvernatorilor IATA.

"Sunt onorat de încrederea colegilor mei din industrie și conștient de responsabilitățile grele pe care directorul general și CEO le poartă. Tony Tyler a făcut o treabă excelentă la conducerea IATA și eu sunt încântat să-l urmez. IATA are de jucat un rol critic în sprijinirea succesului industriei aviatice - să conducă promovare, să protejeze banii industriei, să construiască  standardele care stau la baza conectivității globale și să realizeze parteneriate cu părțile interesate și cu guvernele pentru a induce schimbări importante. Aștept cu nerăbdare să conduc IATA, deoarece susține conectivitate globală sigură, eficientă și durabilă ", a declarat de Juniac.

De Juniac se alătură IATA venind de la Air France-KLM, unde a servit în calitate de președinte și CEO din 2013. Înainte de aceasta, el a fost președinte și CEO al Air France (2011-2013). Sub conducerea lui de Juniac, Air France și Air France-KLM Group au trecut printr-o restructurare de succes, care a îmbunătățit eficiența și performanțele consolidate. Din 1995 până în 2009, de Juniac a deținut diferite funcții de conducere în Thales (compania franceza aerospațială, de apărare și de transport, cunoscută anterior ca Thomson-CSF). În ultima sa poziție, la Thales, de Juniac a fost responsabil pentru operațiunile și vânzările companiei din Asia, Africa, Orientul Mijlociu și America Latină.

De Juniac a deținut poziții și în guvernul francez. Cariera sa a început la Conseil d'État (Consiliul de Stat) în 1988, și a durat până în 1993. Ulterior, el a servit în cadrul Departamentului de Buget drept consilier tehnic și a fost apoi șef adjunct de cabinet, în cabinetul lui Nicolas Sarkozy (1993-1995); și în cadrul Ministerului Economiei, Industriei și Ocuparea Forței de Muncă în calitate de șef de cabinet pentru ministrul Christine Lagarde (2009-2011).

Potrivit lui Tony Tyler, ”Alexandre va fi un mare lider pentru IATA. El cunoaște bine astfel de afaceri și aduce o experiență valoroasă atât din guvern, cât și din industrie. Sunt sigur că el va păstra IATA aproape de membrii săi și pe deplin axată pe furnizarea de valoarea pe care aceștia o așteaptă de la asociația lor. Nu mă pot gândi la o persoană mai bună pentru a conduce echipa IATA și aștept cu nerăbdare să îi predau postul în câteva luni. Până atunci, rămân pe deplin angajat față de îndatoririle mele și aștept cu mare interes AGM din Dublin.”

 

 Adaugata pe : 05 / 04 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun