site traffic analytics

Se fac angajări în industria de croazieră! Vase noi înseamnă oportunități de carieră pentru mii de oameni

Koningsdam

Foto: Koningsdam la Veneția ; Credit foto: Michel Verdure / Carnival Corporation & plc

Designerii au dat undă verde  creațiilor lor. Constructorii pun oțelul la locul lui. Acum, cei care operează cele mai noi nave din lume - adevărate orașe plutitoare populate de mii de oameni- sunt ocupați să angajeze personal pentru a da drumul spectacolului.

Angajarea de personal nou nu este o treabă ușoară, din moment ce numai nava Carnival Vista de la Carnival Cruise Line transportă 3.954 pasageri,  Koningsdam, de la Holland America, 2.650 pasageri, iar AIDAprima, de la compania germană AIDA, 3.300 pasageri. Luați în considerare și faptul că locurile de muncă variază de la poziții entry-level, cum ar fi cea de asistent chelner room service și ștergător (persoană care șterge și menține curate motoarele), până la căpitan, ingineri secunzi, ofițeri superiori și restul. Evident, la restul intră un măcelar și un brutar (printre zeci de ajutoare de la bucătărie), chelneri, somelieri, personalul hotelului (cazare), medici, contabili, echipajul de pe punte, electricieni, instalatori, oameni de gunoi și o imensă echipă de divertisment, și multe alte locuri de muncă care trebuie să fie completate înainte ca o navă să își preia oaspeții.

Echipaj cu experiență va veni la bord de pe navele existente în flotele - nu toți membrii echipajului sunt noi angajați - dar o nouă navă înseamnă mai multe poziții deschise, unele unice pentru anumite nave. Pentru Carnival Vista, de exemplu, managerii au nevoie în prezent să ocupe 1.450 locuri de muncă, inclusiv rolul de operator al Carnival Multiplex, pentru a conduce primul teatru IMAX de pe mare.

Chris Nelson, a cărui sarcină de serviciu include angajarea de personal pentru divertisment, în calitatea sa de director de operațiuni de divertisment al Carnival Cruise Lines, a declarat că în mod ideal pentru a rula spectacole de teatru ar dori să găsească o persoană cu experiență cinematografică. Aceeași persoană va fi responsabilă și cu managementul teatrului dramatic multisenzorial, în care scaunele se mișcă, suflă aer și țâșnește apă, ceea ce face ca spectatorul să se simți parte a acțiunii de pe ecran.

Nelson este, de asemenea, în căutarea unui instructor de fitness, care va susține cursul de frânghii (ropes course) în masivul Spot Square al Carnival Vista, care include primul echipament de ciclism aerian din industrie, SkyRide. ”Acest loc de muncă este excelent pentru că întâlnești tot felul de oameni și, lucrând în aer liber, te bucuri de panorama superbă a oceanului. Este o poziție atletică, pentru cineva care iubește outdoor-ul, îi place să fie în formă și are o înclinație pentru activități atletice", a mai precizat Nelson.

La rândul său, Eddie Allen, vicepreședinte al operațiunilor de băuturi Carnival Cruise Line, este în căutare de berari (brewmasters) la Carnival Vista's Red Frog Pub & Brewery, prima berărie adevărată pe o navă din America de Nord. Printre calificările solicitate de acest loc de muncă se numără aceea de a fi  "un expert pasionat de bere ".

Pentru Seabourn Encore, cu o capacitate de 600 pasageri, care debutează în luna decembrie drept nava cea mai luxoasă din lume, se caută chelneri, barmani, somelieri și stewardese cu experiență la hoteluri de lux din Europa. Linia de ultra-lux, lansează un nou Program Ambasador, de la persoană la persoană (din gură în gură), unic în cadrul Carnival Corporation, prin care, echipajul existent,  poate asista la recrutarea de personal din țările lor de origine.

Aproximativ 75 %  din echipajul de pe Seabourn Encore va avea o experiență deja de lucru cu linia, în timp ce 25 % vor fi angajați noi, care vor fi instruiți prin intermediul programului de formare Seabourn College. Elementul de atracție pentru angajare:  "Vezi lumea și ești plătit pentru asta", a declarat Stijn Creupelandt, partener de afaceri resurse umane pentru Seabourn. "În plus, Seabourn este cea mai bună dintre cei mai buni, ceea ce va arăta foarte bine pe CV-ul tău."

Printre locurile de muncă neobișnuite care urmează să fie completate pe navă este și cea de croitor, care nu doar că va repara uniformele echipajului, ci, de asemenea, va fi la dispoziția pasagerilor dacă, să zicem, vor apărea probleme cu fermoare blocate sau cu rochia de cocktail a vreunui oaspete. Există, de asemenea, nevoie și de barista cu experiență

Odată cu debutul noului  Koningsdam, din clasa Pinnacle, spre sfârșitul acestei luni, Holland America Line lansează noi spații culinare, cum ar fi noua braserie franceză cu fructe de mare Sel de Mer, și divertisment energic.

Recrutarea de interpreți talentați pentru spectacole la Theatrium de pe AIDAprima, navă a AIDA Cruises, are, de asemenea, loc în întreaga lume, fiind trimisă o echipă de pe Broadway pentru a organiza audiții. Noi posturi disponibile sunt, de asemenea, cele de lucrători îngrijire copii pentru primul AIDA Mini Club, persoane cu experiență în îngrijirea de sugari și copii mici (cu vârsta de la șase luni în sus).

Nelson, de la Carnival Cruise Line, a declarat că linia primește mai mult de 200 cereri de angajare pentru fiecare post liber din divertisment/ recreere, inclusiv de la cântăreți/ dansatori (trebuie să faceți ambele) pentru producții Playlist, comici și muzicieni care să se alăture trupelor rock (pe care linia de croazieră le organizează), precum si DJ-i, care trec printr-un training de formare cu celebrul DJ Irie, din Miami Heat. Cu 100 de posturi libere pe Carnival Vista, și disponibilități și pe alte 24 nave ale Carnival Cruise Line, compania ține audiții și interviuri în orașe precum San Francisco, Los Angeles, New York și Londra, dar și în anumite campusuri universitare. Solicitanții pot aplica on-line pe www.carnivalentertainment.com

Pentru Carnival Vista, Nelson selectează, de asemenea, CV-uri pentru noua poziție de Family Concierge, care trebuie să se asigure că atât copiii, cât și adulții se distrează în vacanță lor de croazieră, inclusiv în primul complex hotelier pentru familii tip port (cu camere Family și salon). Candidații ar trebui să fie "pasionați de călătorie și să aibă o anumită experiență de lucru cu copiii."

 

 Adaugata pe : 06 / 04 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun