site traffic analytics

Pe 25 aprilie, FuturLearn dă startul unui curs online gratuit de ”Geopolica ospitalității”

Business Lunch

© Depositphotos.com/ autor: Yuri Arcurs 

În parteneriat cu Grenoble École de Management și École Hoteliere de Lausanne, FuturLearn, prima platformă deschisă pentru cursuri online, din Marea Britanie, oferă, începând cu 25 aprilie, un curs online gratuit, de patru săptămâni, pentru tinerii care au în vedere o carieră în ospitalitate, precum și pentru profesioniștii din industria hotelieră. Cursul, care va dura circa 4 ore pe săptămână, este susținut de Yves Schemeil, profesor de științe politice la Universitatea din Grenoble Alpes & Institut Universitaire de France (Politică mondială și comparată), profesor invitat la École Hoteliere de la Lausanne și Grenoble École de Management

”Diplomația și ospitalitatea sunt similare în multe feluri. Ele aduc oameni de diferite origini culturale și sociale împreună. În politica internațională, ritualul preparării mesei poate ajuta la diminuarea relațiilor litigioase, iar manierele din timpul mesei pot fi sursă de mândrie și distincție. Gustul  este un subiect inepuizabil de conversație și dezbatere. Mai mult, arta de a te așeza la masă, de a servi și abordarea oaspeților în raport cu importanța lor  - departe de a fi demodată - este încă destul de importantă în lumea de astăzi, globalizată și standardizată. Obiectivul cursului nostru este acela de a-i ajuta pe studenți să descopere cum ospitalitatea reflectă geopolitica și să înțeleagă implicațiile etnologice și diplomatice din spatele artei culinare, precum și modul în care trebuie să găzduiască în mod corespunzător oaspeții.”. - a apreciat Yves Schemeil.

Dezvoltat în comun de către École Hoteliere de Lausanne si Grenoble École de Management, cursul va utiliza mai multe exemple din întreaga lume, plus opera istoricilor, filozofilor, antropologilor și politologilor, pentru a sublinia rolul ospitalității în relațiile internaționale.

După parcurgerea materiei, cursanții vor deține informații detaliate despre aspectele culturale și interculturale ale ospitalității, vor obține o mai bună înțelegere a relațiilor internaționale prin studiul relațiilor interpersonale; vor aprofunda cunoștințele de geopolitica și vor afla mai multe despre ospitalitatea ca formă de putere; și vor obține perspective noi  asupra modului în care sarcinile mondene pot afecta viziunea oamenilor asupra lumii. De asemenea, ei vor reuși să compare diverse stiluri de viață, dar și practicile și obiceiurile culturale surprinzătoare. Se vor familiariza, desigur, "gastrodiplomația" sau "diplomația culinară" - o disciplină cu importanță în creștere în diplomația publică, lărgindu-și totodată viziunea asupra domeniului ospitalitate.

La finalul cursului, absolvenții vor primi certificate, atât digitale, cât și tipărite. Deși cursul începe pe 25 aprilie, înscrierile au început deja pe siteul www.futurelearn.com . Pentru dezbateri în social media privind acest curs, puteți urmări hashtag-ul #FLhospitality.

Primele cursuri online ale FutureLearn au început în octombrie 2013, astăzi platforma având peste 3 milioane de cursanți. Aceștia pot alege unul din cele 327 cursuri create de 83 parteneri din întreaga lume, inclusiv de universități de top cum ar fi: Kings College din Londra și organizații specializate, precum Agenția Spațială Europeană și British Museum.

 Adaugata pe : 07 / 04 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun