site traffic analytics

Grupul Fincantieri va construi cinci noi nave de croazieră pentru Carnival Corporation

 

 

 

Koningsdam

Foto: Koningsdam ; Credit foto: Michel Verdure / Carnival Corporation & plc

În urma acordului istoric din martie 2015 și memorandumul de acord semnat  în decembrie, Fincantieri, lider în proiectarea și construcția de nave de croazieră, și Carnival Corporation & plc, cea mai mare companie de croazieră din lume, s-au finalizat contractele de construcție a cinci nave de pasageri de ultimă generație, pentru liniile Costa Asia (2 nave), Princess Cruises (2 nave) și P & O Cruises Australia (1 navă), în valoare de peste 3 miliarde euro. Toate cele cinci nave vor fi construite la șantierele navale din Monfalcone și Marghera, între 2019-2020, și vor opera pe piețele emergente de croazieră, printre care se numără  China, Australia și alte destinații. Până în 2020, Carnival Corporation & plc urmează să primească un total de 16 nave noi, după ce a primit deja anul acesta Aidaprima, pentru AIDA Cruises, și ms Koningsdam, pentru Holland America Line.

Anunțul oficial al comenzii a fost făcut la bordul Koningsdam, nouă navă din flota  Holland America Line, unul dintre brandurile grupului Carnival, livrată armatorului la data de 31 martie și prezentată luna aceasta, la șantierul naval Fincantieri din Marghera, în prezența ministrului italian al Infrastructurii și Transportului, Graziano Delrio.

Noile unități vor fi proiectate în mod specific și dezvoltate pentru fiecare brand în parte, în funcție de nevoile pasagerilor pe care ele îi vor servi. Navele pentru Costa Asia și P & O Australia vor avea 135.500 tone și capacitatea de a transporta 4.200 pasageri; iar cele pentru Princess Cruises vor avea 143.700 tone si o capacitate de 3.560 pasageri. Acestea din urmă vor reprezenta al patrulea și al cincilea vas din clasa "Royal Princess", după "Royal", "Regal" și "Majestic", toate construite la șantierul Fincantieri din Monfalcone, iar ultima dintre ele cu termen de livrare 2017.

"Astăzi a fost o zi deosebit de interesantă pentru compania noastră, pentru partenerii noștri și pentru oaspeții noștri, deoarece am sărbătorit sosirea uimitoarei nave ms Koningsdam și semnarea acordurilor oficiale cu Fincantieri de a construi cinci noi nave de croazieră în viitor", a declarat Arnold Donald, CEO al Carnival Corporation. "Susținându-ne obiectivul de a depăși așteptările oaspeților noștri pe fiecare croazieră, a continuat Donald,  aceste nave noi vor crea un nou nivel de entuziasm și posibilitatea de a oferi experiențe de care oaspeții noștri nu doar că își vor aminti pentru restul vieții lor, dar le vor împărtăși și altora. Utilizarea planului nostru strategic de mărire a flotei pentru a ne încânta oaspeții este o parte importanta a strategiei noastre de dezvoltare, care include înlocuirea navelor mai puțin eficiente cu vase mai noi, mai mari și mai eficiente, într-o perioadă specifică de timp."

Carnival Corporation & plc este cea mai mare companie de leisure travel din lume, și printre cele mai profitabile și puternice din industrie. Cu un portofoliu de 10 branduri de croazieră în America de Nord, Europa, Australia și Asia, ea include în Carnival Cruise Line, Fathom, Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn, AIDA Cruises, Costa Cruises, Cunard, P & O Cruises (Australia) și P & O Cruises (Marea Britanie). Împreună, aceste branduri operează 100 nave care vizitează peste 700 porturi din întreaga lume, cu 221.000 dane mai mici, alte 16 nave noi fiind programate spre livrare între 2016 și 2020. Carnival Corporation & plc operează, de asemenea, și  Holland America Princess Alaska Tours, cele mai importante companii de turism din Alaska și Yukonul Canadei.

Fincantieri este unul dintre cele mai mari grupuri de construcții navale din lume și numărul unu la diversificare și inovare. El este lider în proiectarea și construcția de nave de croazieră și un jucător de referință în sectoarele high-tech și construcții navale ale industriei, construind de la nave militare până la off-shore, de la nave speciale de mare complexitate și feriboturi până la mega-iahturi, reparații de nave și conversii, sisteme și componente de producție și servicii post-vânzare. Având sediul în Trieste (Italia), grupul a construit până acum peste 7.000 nave, în cei mai bine de 230 ani de istorie maritimă ai săi.  Cu 21 șantiere navale pe patru continente, Fincantieri este astăzi cel  mai mare constructor de nave din  Vest. Printre clienții săi se numără operatorii majori de croazieră, Marina Italiană și Marina SUA.

Și pentru că am vorbit mult despre Australia, se cuvine să precizăm, în final, că aceasta este una dintre piețele de croazieră cu cea mai rapidă creștere din lume, cu o rată medie anuală de creștere a numărului de pasageri de 20 %,  în ultimii 10 ani.

 Adaugata pe : 08 / 04 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun