site traffic analytics

În actualul context geopolitic, Turcia se așteaptă la o creștere cu 10% a numărului de turiști ucrainieni

Turcia

Turcia se așteaptă la o creștere cu 10% a numărului de turiști ucrainieni în actualul sezon estival, a declarat ieri, pentru Anadolu, agenția turcă de știri, președintele Asociației Hotelierilor din Turcia (TÜROB), Timur Bayındır. El a apreciat, de asemenea, că în contextul politic actual singura soluție a touroperatorilor turci, obstrucționați în Rusia, este aceea de a se orienta spre piața ucrainiană.

Potrivit oficialului turc, un număr de 1,5 milioane de ucrainieni au călătorit în străinătate, în 2015,  mai mult de jumătate dintre aceștia ajungând în Turcia. Piața ucrainiană este una de last minute, principalele destinații preferate de turiști în Turcia fiind Istanbul și Antalya.

Anul acesta este de așteptat ca numărul turiștilor de pe această piață să fie în creștere, de la peste 700.000, în 2015, la mai bine de 1 milion, în contextul în care majoritatea hotelurilor turcești își vor reduce cu peste 30% tarifele în acest sezon estival.

La rândul său, ministrul Turismului din Turcia, Mahir Ünal, susține importanța strategică a Ucrainei și a țărilor care se învecinează cu Marea Neagră pentru echilibrarea turismului turc, salvat recent de faliment  printr-o intervenție a guvernului, prin care se restructurează creditele bancare ale hotelierilor, în valoare de 17 miliarde dolari.

Cum în 2014, numărul turiștilor ruși în Turcia a fost de 4,5 milioane, iar în 2015 a scăzut cu mai bine de jumătate, rămâne de văzut în ce măsură pot diminua cei 1 milion de ucrainieni uriașele pierderile financiare.

 

 Adaugata pe : 09 / 04 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun