site traffic analytics

EVE: Franța a rămas, în 2015, prima destinație turistică din lume

Franta incoming infographicAncheta anuală "EVE" privind incomingul Franței, efectuată de Direcția Generală a Întreprinderilor, în parteneriat cu Banca Franței a confirmat faptul că Franța a rămas, în 2015, prima destinație turistică din lume. Mai presus de toate, ea dezvăluie faptul că prezența internațională a țării continuă să crească. Cu 84,5 milioane de vizitatori în orașele Franței, a existat o creștere de 0,9%, comparativ cu anul 2014. Numărul total de vizitator depășește totuși 85 milioane, dacă se iau în calcul turiștii străini care vizitează regiunile și comunitățile de peste mări (statisticile sunt încă în lucru).

Numărul total de înnoptări a crescut, de asemenea, cu + 0,8%,  în 2015, ceea ce ar trebui să se traducă printr-o creștere a încasărilor din acest sector, care contribuie în mod semnificativ la PIB-ul Franței, de 7,4% în 2014.

Examinarea detaliată a acestor cifre relevă, totuși, că rezultatele pozitive din primele trei pătrare ale lui 2015 (creștere de 1,8% la incoming) au fost compensate cu cele negative din cel de-al patrulea (-3.1%). Evenimentele din 13 noiembrie au afectat foarte mult traficul de turiști străini, în special cel către destinația Paris (în scădere cu 15% în intervalul noiembrie - decembrie).

La nivelul întregului an, turiștii din țări emitente îndepărtate au marcat o creștere puternică, de 11,6%, în timp ce piața europeană matură s-a contractat ușor, înregistrându-se o scăderere de 1,5%. Piața din Asia a înregistrat o creștere spectaculoasă, de peste 22,7%, reflectând, în special, eficacitatea măsurilor de emitere accelerată a vizelor către turiștii chinezi, indieni și singaporezi Este vorba, desigur, de celebra "viză în 48 de ore", stabilită și  pusă în aplicare începând cu 2014, care a indus a creștere de 38% a numărului de vize eliberate pentru turiștii chinezi, în 2015, numărul acestora depășind pentru prima dată pragul de 2 milioane, pentru a ajunge la 2,2 milioane.  Sosirile turiștilor indieni au  depășit deja 500.000, cu o creștere a numărului de cereri de viză de 48,14%. A crescut, de asemenea, cu 15,2% și traficul turistic dinspre America, ceea ce marchează o revenire a acestor turiști pe destinația Franța.

Declinul numărului de vizitatori europeni s-a datorat în principal scăderii traficului turistic dinspre Germania, cu 9,2%, și Elveția, cu 6,5%. Cu toate acestea, Franța a fost vizitată, în 2015, de mai mulți britanici (+ 3,3%), italieni (+ 6,5%) și spanioli ( + 4,9% ).

Aceste rezultate, în general foarte pozitive, confirmă necesitatea de a consolida mobilizarea pentru a preveni ca evenimentele din noiembrie 2015 să se repete și să afecteze percepția vizitatorilor și a operatorilor străini.

O atenție deosebită este acordată promovării marilor evenimente sportive, culturale și economice găzduite de Franța, începând cu Euro 2016. Fără incidente neprevăzute, aceste evenimente ar putea contribui în mod semnificativ la relansarea spectaculoasă a turismului în Franța.

 

 Adaugata pe : 11 / 04 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun