site traffic analytics

Viena: 500 ani de Hieronymus Bosch

Hieronymus Bosch 2015

© Max Biskup und Gemäldegalerie der Akademie der bildenden Künste Wien

Galeria de Pictură a Academiei de Arte Frumoase, din Viena, dedică un spectacol cuprinzător lui Hieronymus Bosch și viziunilor sale fantasmagorice, pentru a marca 500 de ani de la moartea marelui pictor.

În cadrul proiectului UE ”Muzeele care dansează”, un grup de coregrafi și dansatori internaționali se vor alătura vizitatorilor muzeului într-o explorare a puterii neliniștitoare a creaturilor monstruoase din faimoasa lucrare a lui Hieronymus Bosch ”Judecata de Apoi”. ”Viziunile Dansatoare” inspirate de Bosch Hieronymus  vor transforma muzeul într-o experiență multisenzorială. Un sistem dofisticat de instalații video vor reda unghiuri noi ale operelor de artă din colecția Old Masters.

 

Judecata de Apoi Hieronymus Bosch

© Gemäldegalerie der Akademie der bildenden Künste Wien

”Judecata de Apoi” a lui Hieronymus Bosch și creaturile lui înfricoșătoare din altă lume - unele jumătate om jumătate animal, altele creații noi, bestiale - sunt în centrul unei noi expoziții intitulată ”Natura s-a rătăcit?” . Din 30 august până pe 26 octombrie 2016, acest spectacol va prezenta viziuni stranii din Evul Mediu și până în prezent, ilustrând himere, spiriduși și monștri, care reprezintă o abatere de la noțiunile stabilite de frumusețe naturală. De la provocare calculată și, în unele cazuri, amuzantă, colecția reprezintă o serie de perioade ale artei, începând cu Iluminismul secolului XV, trecând prin picturile și tipăriturile grafice din secolul al XVI-lea și al XVII-lea, ajungând până în prezent.

Încă dezvăluind o intensitate surprinzătoare a culorilor, ”Judecata de Apoi”, de la Galeria de Picturi din Viena, celebră în întreaga lume, este una dintre cele 20 de picturi creditate în mod oficial ca fiind ale lui Hieronymus Bosch.

Expoziția ”Hieronymus Bosch 500. Judecata de Apoi în Viena” (14 Dec 2016-26 februarie 2017) se concentrează pe secretele și întrebările fără răspuns din jurul lucrărilor expuse la Academia de Arte Plastice și aruncă o lumină proaspătă asupra artistului și istoriei sale. De asemenea, oferă iubitorilor de artă șansa de a afla mai multe despre capacitatea artistică incredibilă a lui Hieronymus Bosch, folosind ”Judecata de Apoi” ca punct de plecare. O prezentare de format stelar, mare, dezvăluie în cele mai mici detalii diverse perspective fascinante ale diferitelor straturi care sunt vizibile în pictură. Lucrările grafice originale ale lui Hieronymus Bosch și ale altor artiști din studioul său, precum și picturile succesorilor lui Bosch vor fi juxtapuse pentru a fi analizate de experți. Mai multe informații puteți obține pe www.akademiegalerie.at  Adaugata pe : 16 / 04 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun