site traffic analytics

Arta la Viena în toamna lui 2016

 Marx Halle

© viennafair: Aleksander Murashkin

În toamna aceasta, arta va fi sărbătorită pretutideni în Viena. Un târg important de artă, un festival de artă de o săptămână, diverse proiecte expoziționale, Lunga Noapte a Muzeelor și Luna Fotografiei la Viena vor transforma orașul într-un magnet pentru iubitorii de artă și experții din întreaga lume.

Târgul de Artă Contemporană de la Viena va avea loc în Marx Halle, în al treilea district, în intervalul 22 - 25 septembrie 2016, fiind dedicat artei contemporane din Europa de Sud, Europa Centrală și  de Est. Aproximativ 100 de galerii de artă participa la eveniment și oferă, de asemenea, spectacole, expoziții speciale și discuții cu artiștii. 

La curated by_vienna, care va avea loc între 8 septembrie și 15 octombrie, curatori internaționali vor prezenta diferite colecții de artă contemporană în galerii vieneze selectate.

Parallel Viena

© Martin Vesely

Între 21 și 25 septembrie, Parallel Viena va avea o abordare diferită asupra luminii strălucitoare în poziții divergente în arta contemporană nouă și tradițională, la clădirea Alte Post din centrul istoric al orașului Viena. La 1 octombrie, va avea loc Lunga Noapte a Muzeelor, când un singur bilet va acorda acces la expoziții și colecții expuse în aproximativ 100 de muzee vieneze, galerii și instituții culturale, între  orele 18:00 și 1:00. Evenimentul prezintă, de asemenea, discuții cu artiști, lecturi și muzică live. Biletul la Lunga Noapte a Muzeelor se dubleaza cu un permis gratuit pentru autobuzul special care efectuează transfer ul între locații participante și rețeaua de transport public din Viena.

Luna Fotografiei la Viena (25 noiembrie - 30 octombrie 2016) este cel mai mare festival de fotografie din Austria. Expozițiile variază de la fotografie istorică și contemporană la fotografie de documentare științifică și fotografierea obiectelor de zi cu zi. Muzee, galerii și spații de artă sunt printre gazde, alături de spații temporare amplasate pretutindeni în oraș. O toamnă ocupată cu artă se încheie cu Vienna Art Week (Săptămâna Artei la Viena), din 14 până în 20 noiembrie 2016, timp în care vor avea loc o mulțime de expoziții, discuții pe podium, prelegeri, discuții cu artiști, tururi speciale ghidate și spectacole,  transformând Viena într-o Mecca pentru iubitorii de artă și experții din întreaga lume.

Mai multe informații regăsiți pe siteurile evenimentelor: www.viennacontemporary.at

www.curatedby.at,  www.parallelvienna.com, http://langenacht.orf.at, www.eyes-on.at, www.viennaartweek.at

 

 Adaugata pe : 16 / 04 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun