site traffic analytics

ANT: Strategia integrată de dezvoltare durabilă (ITI) a Deltei Dunării ar putea fi aprobată în luna iunie

Delta Dunarii

Comunicat de presă

Președintele Autorității Naționale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, a participat, ieri, alături de Directorul Direcției Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism, Gabriela Bostănescu, la dezbaterea publică cu privire la Strategia integrată de dezvoltare durabilă (ITI) a Deltei Dunării, la sediul Consiliului Județean Tulcea.

Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în colaborare cu Asociația pentru dezvoltare intercomunitară ITI Delta Dunării și Consiliul Județean Tulcea. La întâlnire au participat Prim-ministrul României, Dacian Cioloș, Viceprim-ministrul României, Vasile Dîncu, Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, alături de alți reprezentanți ai administrației centrale și locale cu responsabilități în implementarea acestei strategi.

Această dezbatere a reprezentat etapa finală în procesul de consultare aferent procedurii de aprobare a ITI-Delta Dunării și a vizat, de asemenea, continuarea dialogului cu privire la modalitățile concrete de implementare a Investiției Teritoriale Integrate Delta Dunării în conformitate cu prevederile Acordului de Parteneriat 2014-2020 semnat de Guvernul României cu Comisia Europeană.

Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării ar putea fi aprobată de Guvern în luna iunie, astfel încât, în cel mai scurt timp, fondurile alocate de Uniunea Europeană pe noul instrument financiar Investiţii Teritorial Integrate (ITI), să poată ajunge la locuitorii din comunităţile izolate din Deltă.

Autoritatea Națională pentru Turism a exprimat dorința de a gestiona Managementul Destinației pentru Delta Dunării, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Fondurilor Europene și mediul asociativ. De asemenea, se pune accent pe sprijinul autorității pentru crearea unui cluster de dezvoltare durabilă în Delta Dunării.

ITI-Delta Dunării este privit de către Ministrul Fondurilor Europene ca "cel mai mare proiect de investiţii al României în acest moment", iar bugetul estimat al acestuia poate să fie suplimentat din celelalte programe operaţionale.

 

 Adaugata pe : 19 / 04 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traian Badulescu
Vintest
Booking Bucharest
Le Chateau
Corali Holidays
Destinatii.eu
Paradis Vacante de Vis
Agentia Mos Craciun
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Domeniile Ostrov
Max Holidays