site traffic analytics

ANT se pregătește de începerea sezonului turistic estival

Litoral Marea Neagra

Autoritatea Națională pentru Turism  a anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, că va desfășura, în perioada 22-29 aprilie, activități de pregătire a sezonului turistic estival 2016. Acțiunile vor avea loc în județul Constanța, în stațiuni turistice și localități cu potențial turistic de pe litoralul Mării Negre.

Reprezentanții Direcției Generale Control și Autorizare Turism din cadrul Autorității Naționale pentru Turism vor efectua verificări asupra stadiului de pregătire a sezonului turistic și a activităților turistice ce se desfășoară pe litoralul Mării Negre. Va fi contactată conducerea Direcţiei Apele Române Dobrogea-Litoral pentru informare asupra sectoarelor de plajă licitate, a celor ramase în administrare directă şi discuţii premergătoare utilizării plajelor turistice de către operatorii de plajă/Direcţia Apele Române Dobrogea-Litoral. În acest sens, un subiect important îl reprezintă și realizarea lucrărilor de amenajare a plajelor până la începerea sezonului turistic de către Direcţia Apele Române Dobrogea-Litoral.

În baza aceluiași program, va avea loc informarea operatorilor de plajă asupra procedurilor de exploatare legală a plajelor închiriate, inclusiv modul de obținere a autorizației turistice de plajă. Vor fi contactați, de asemenea, reprezentanţii autorităţilor publice locale cu privire la înfiinţarea serviciilor de salvare acvatică-salvamar şi a serviciilor de prim ajutor pe plaje, precum și stadiul lucrărilor de realizare a utilităților pentru plaje (canalizare, apă, energie electrică, colectarea selectivă a deșeurilor, etc).

Verificarea stării edilitar-gospodărești a staţiunilor de pe litoral  intră de asemenea în sfera preocupărilor ANT. Vor fi examinate  iluminatul public, amenajarea spațiilor verzi și a parcărilor, toaletarea copacilor, a arboretului, efectuarea reparațiilor la carosabil și a aleilor, montarea panourilor indicatoare, de orientare spre obiectivele turistice, structurile de primire turistice cu funcțiuni de cazare (respectarea  reglementarilor privind renovarea exterioarelor construcțiilor din stațiunile turistice de pe litoral - etc), alimentație publică, agrement, puncte farmaceutice funcționale, transport public, comerțul stradal , depistarea clădirilor abandonate/în construire (pregătire, reparare, curăţare a clădirilor).

În urma controalelor, vor fi informate autorităţile publice locale şi operatorii economici privind respectarea reglementărilor referitoare la dezinsecția și deratizarea domeniului public și al structurilor de primire turistice în stațiunile de pe litoral.  Se va acorda asistenţă tehnică de specialitate operatorilor economici cu activitate de turism, și, de asemenea, vor fi realizate și distribuite  fly-ere cu informaţii referitoare la obligativitatea clasificării structurilor de primire turistică în vederea diminuării fenomenului de turism „la negru".

 

 Adaugata pe : 22 / 04 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun