site traffic analytics

Alin Burcea candidează la preşedinţia ANAT

Alin Burcea ANAT Paralela 45Pe 20 mai va avea loc Adunarea Generală a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), în urma căreia va fi ales noul preşedinte şi noul Consiliu Director al organizaţiei. În mod normal, următoarele alegeri ar fi trebuit să aibă loc în 2017, însă, în urma demisiei fostului preşedinte, Aurelian Marin, alegerile au fost convocate anticipat.
În istoria ANAT, a mai fost o situaţie similară în 2007, când Gheorghe Fodoreanu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte după un an de mandat, mandatul integral fiind de doi ani.
Până la ora actuală, unicul candidat pentru preşedinţia ANAT este Alin Burcea, preşedintele Paralela 45. Oricum cu şanse reale de câştig potrivit unor surse din industrie, Alin Burcea a fost şi primul preşedinte ANAT, între 1990 şi 1993. Membru fondator al ANAT, în perioada 2001-2002 a ocupat funcţia de Secretar de Stat, în cadrul Ministerului Turismului, unde a susţinut dezvoltarea turismului în România şi a imaginii României în lume. În vârstă de 52 de ani, Alin Burcea este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi are o experienţă de peste 30 de ani în domeniul turismului.

Programul de candidat al lui Alin Burcea cuprinde următoarele teme:

    "Asigurarea de insolvenţă şi faliment: este subiectul cel mai presant,  data de 30 iunie 2016 a fost comunicată Comisiei Europene ca termen pentru rezolvarea neconcordanţei între legislaţia română în domeniu şi prevederile directivei de travel. Între timp a aparut noua Directivă UE 2015/2302 a Parlamentului European şi a Consiliului, din 25 noiembrie 2015, privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate, ce trebuie transpuse în legislaţia naţională cel târziu până la 1 ianuarie 2018.

    Contractul cu turistul: în acest contract au apărut clauze care trebuie urgent schimbate, fiind o temă continuă, care trebuie rezolvată.
    TVA de 9% la agenţiile de turism: este o provocare personală rezolvarea acestei teme. Este incorect ca în acest moment hotelurile şi restaurantele din România să beneficieze de 9% TVA, iar agenţiile de turism, cu o pondere extrem de mică a veniturilor la capitolul TVA, să aibă în continuare o cotă de 20%.
    Legea Turismului: trebuie să sprijinim ANT să finalizeze această lege şi să reanalizăm proiectul de lege în cadrul ANAT.
    Sprijin pentru agenţiile care fac incoming: activitatea de incoming nu există printre problemele ANAT, în acest moment. Ceea ce este important este sprijinirea agenţiilor care fac incoming, concret şi financiar.
    Relaţia cu Patronatele şi Asociaţiile: în acest moment, se lucrează la realizarea unei alte Federaţii în turism, împreună cu FIHR şi HORA. În acelaşi timp, împreună cu doamna Lucia Morariu şi doamna Corina Martin am acceptat intrarea ANAT în Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

    Turismul intern: trebuie să ne implicăm în promovarea turismului intern şi a sistemului voucherelor de vacanţă.

Voi insista pentru deblocarea interdicţiei sistemului de stat de a acorda vouchere de vacanţă, pentru a aduce membrilor o piaţă suplimentară în turismul intern de peste 400 milioane euro anual.
    Relaţia cu Ministerul Turismului: acum este momentul să cerem o mai mare atenţie din partea Guvernului pentru turism, bugete corespunzătoare de promovare şi, de ce nu, un Minister al Turismului.
    Târguri: în acest moment, sunt 2 Târguri la Romexpo, dar din 2017 va rămâne doar unul, cel de primăvară. Vom continua cu târgurile regionale, dar nu sunt de acord cu cele care nu se desfăsoară sub egida ANAT.
    Activitatea în CD: fiecare membru CD va avea o sarcină, un proiect de dus până la capăt sau mai multe. Dacă un membru CD nu se va implica, îi voi atrage atenţia, şi după 1 an, îl voi ruga să se retragă".

Iată care au fost, până în prezent, preşedinţii ANAT: Alin Burcea (1990-1993), Cornel Găină (1993-2000; 2002-2004), Marcel Bădescu (2002-2004), Lucia Morariu (2004-2006; 2013-2015), Gheorghe Fodoreanu (2006-2007), Dragoş Anastasiu (2007-2009), Corina Martin (2009-2013) şi Aurelian Marin (2015-2016).Adaugata pe : 25 / 04 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun