site traffic analytics

Hannover Messe 2016 și-a deschis astăzi porțile… spre viitor

Airbus

Foto credit: Airbus SA

 

 

 

 A consemnat Anne-Mary Nechita

Astăzi și-a deschis porțile Hannover Messe 2016, unul dintre cele mai importante târguri de tehnologie industrială din lume,  care acoperă o gamă mai largă de teme și exponate decât orice alt eveniment, începând cu  cercetare și dezvoltare, automatizări industriale și IT, aprovizionări industriale, inginerie de producție și servicii, energie și tehnologii de mediu. Oportunitatea de a dezvolta noi vânzări în alte sectoare, accesul unic la noi produse și tehnologii și o imensă prezență internațională atrag vizitatori din întreaga lume.

Ediția de anul acesta a Hannover Messe a fost dezvoltată în parteneriat cu Statele Unite, peste 465 expozanți din State urmând a-și prezenta, până joi, inovațiile concepute pentru a duce fabricația digitală pe noi culmi. Ei vor împărți arena de prezentare cu o serie de companii germane, cu intenția de a face din ”Industrie 4.0” o realitate, prin intermediul unor soluții de inginerie mecanică și electrică de ultimă oră. Un al doilea concept în jurul căruia s-a concentrat târgul este ”Industrial Internet”, care abordează un nou mod de a integra industria.

Din perspectiva industriei de travel, al impactului pe care ar putea să-l aibă în transformarea viitorului, câteva inovații absolute remarcabile ne-au atras atenția, și le vom puncta în cele ce urmează:


orangeCtr - o aplicație nouă de control al automobilului/ autocarului, care furnizează peste 50000 notificări pe secundă

Dezvoltat de compania germană in-tech GmbH, orangeCtr app pleacă de la premiza că ”prevederea este mama înțelepciunii”, și că este vital să cunoști modul în care îți funcționează vehiculul, înainte de a pleca în vacanță sau într-o călătorie pe distanță lungă. Rulată pe sistemul de operare Linux, aplicația comunică cu  o cutie hardware-ul instalată în portbagaj, care poate fi conectată și la autocare de tip  CAN, FlexRay și LIN. Până la 50.000 de notificări pot fi trimise pe secundă, diagnosticul precis stabilit în acest mod fiind crucial în detectarea în timp util a potențialelor defecțiuni.

Dezvoltatorii și inginerii de software pot utiliza aplicațiile pe smartphone-uri sau tablete pentru a verifica direct vehiculele, un avantaj important pentru fluidizarea activității lor de zi cu zi. Câteva firme mari de automobile au rulat deja programe pilot cu succes folosind aplicația inovatoare. Datele vehiculului pot fi vizualizate în timp real, în timp ce un sistem inteligent de management al energiei se asigură că aceasta este consumută la nivel minim.  Sistemul poate fi, de asemenea, transferat drept "proiect Industrie 4.0" la alte industrii, cum ar fi construcția de mașini și transport. Mai multe detalii regăsiți pe siteul companiei, la www.in-tech.de.


6.000 de metri sub mare - o nouă generație de vehicule submersibile

Oceanele acoperă 71 % din suprafața planetei noastre. Vastele lor adâncimi ascund o mulțime de secrete nedescoperite. Pentru a ajunge suficient de adânc și a explora fundul oceanului, cercetătorii de la Institutul Fraunhofer de Optronică, Technologii de Sistem și Exploatare Imagistică (IOSB) au dezvoltat vehicule submersibile autonome. La Hannover Messe de anul acesta, institutul va prezenta proiectul DEDAVE - Deep Diving Autonomous Underwater Vehicles for Exploration. DEDAVE se poate scufunda până la o adâncime maximă de 6.000 metri, și cântărește în jur de 700 kilograme.  Masa convențională de cabluri a fost înlocuită de unsistem CAN-Bus, care oferă mai mult spațiu interior, previne erorile și simplifică întreținerea. Drept rezultat, toate dispozitivele de control și motoarele electrice pot fi conectate la un singur cablu.

La doar 3,5 metri lungime, până la patru vehiculele DEDAV pot încăpea într-un singur container de transport. Software-ul de management al bateriei a fost dezvoltat la Institutul Fraunhofer pentru Tehnologia Siliconului (ISIT), din Itzehoe. În următoarele săptămâni, DEDAV va fi testat în apă adâncă, deschisă, în colaborare cu Centrul Helmholtz GEOMAR pentru Cercetare Oceanică din Kiel si un institut de cercetare spaniol. Vehiculele robuste, de înaltă performanță, vor aluneca fără cablu și autonome prin apă, adunând date și întorcându-se în mod independent la nava de cercetare.

Producția de serie a vehiculelor submersibile autonome a început deja. În afara organizațiilor de cercetare, și alți clienți din industria petrolieră și turism s-au arătat interesați de acest tip de transport autonom.  Pentru mai multe detalii, accesați www.dedave.de.


Aviația introduce ingineria bionică, alimentată de natură

Sub sloganul "Ingineria bionică, alimentată de natură", Airbus Operations GmbH și coexpozantul său BIOKON sunt prezenți la Hannover Messe pentru a arăta modul în care ingineria bionică ar putea avea un impact asupra construcției viitoare a aeronavelor.

Airbus este dornică să învețe de la natură și, în calitate de innovator mondial, inițiază o rețea bionică internă și diferite proiecte bionice. Dacă ultimele cercetări vor fi confirmate, viitoarele aeronave Airbus vor folosi o structură bionică ce va copia structura oaselor unei păsări. Oasele unei păsări sunt atât ușoare cât și stabile, iar interiorul lor poros transfer forțe numai când este necesar, restul fiind spațiu gol. Transferul structurilor bionice la un fuselaj de aeronavă nu doar că va oferi stabilitatea dorită pentru zbor și va reduce consumul de combustibil, dar va și crea spațiu suplimentar, care în viitor ar putea susține inovații de genul ușilor mai largi, pentru o îmbarcare mai ușoară, și ferestre panoramice.


Lemnul, ca soluție inteligentă

Departamentul de inginerie a lemnului de la Universitatea Eberswalde pentru Dezvoltare Durabilă este prezent la Hannover Messe 2016 pentru a prezenta Wood E-Bike (bicicleta de lemn), dezvoltat împreună cu compania System 180. din Berlin Această bicicletă are componente cheie din lemn și dispune de un motor electric integrat. Designul său inovativ a făcut posibil ca lemnul să fie folosit pentru prima dată într-un mod prietenos pentru mediu și, în același timp, să satisfacă cerințele specifice de producție, legate de cost, material și eficiență. Spre deosebire de un proces de fabricație care produce cantități foarte mici, cu preturi high-end, acest tip de producție deschide oportunități de vânzare complet noi. Bicicleta este în prima linie a tehnologiei. Unitatea de motor controlată de baterie, care este complet integrată într-un cadru de lemn de frasin laminat, este aproape prea frumoasă pentru a fi ascunsă de privirile curioșilor. Mai multe detalii regăsiți pe www.hhnee.de.


Canalul de vânzări pe patru roți

bill-X GmbH din Osnabrück, Germania, și-a prezentat la Hannover Messe 2016 viziunea sa specială asupra mobilității: o mașină conectată, ai cărei pasageri pot cumpăra tot ce vor - de la produse și servicii la bilete și pachete combinate. Orice ar fi acel ”tot ce vor”, bill-X se angajează să-l integreze în cabina mașinii, să factureze produsul sau serviciul și chiar să-l conecteze cu alte oferte. Un prim exemplu al acestei vânzări conectate îl reprezintă proiectul  companiei "Parker und Laden”, în care locuri de parcare și energie electrică sunt furnizate de către doi furnizori diferiți, dar consumatorul poate să plătească doar o singură dată pentru întreg pachetul - fără numerar și în mod convenabil prin factură, la sfârșitul fiecărei luni. bill-X susține că softul poate îndeplini toate funcțiile, de la colectarea datelor brute și facturare, până la memento-uri și orice documente folosite în procesele de colectare a datoriei, sau,mai bine spus, le poate îndeplini pe acelea pentru care furnizorul nu are un sistem propriu. Detalii suplimentare regăsiți pe www.bill-x.de.

 



Adaugata pe : 25 / 04 / 2016.




← Înapoi





nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii





Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun