site traffic analytics

București va fi gazda transmisiunii Concertului unei Nopți de Vară al Orchestrei Filarmonice din Viena

Vienna Summer Night Concert

Pe 26 mai are loc Concertul unei Nopţi de Vară al Orchestrei Filarmonice din Viena, eveniment realizat de Biroul de Turism al Vienei în colaborare cu celebra orchestră. Concertul va fi organizat în grădinile Palatului Schönbrunn și este transmis în direct în 50 de orașe din întreaga lume. București reprezintă unul din cele patru orașe europene (alături de Madrid, Londra și Monza) în care concertul va fi transmis începând cu ora 21:15, evenimentul fiind organizat în Parcul Unirii, cu acces liber.

Orchestra Filarmonică din Viena colaborează în cadrul acestui concert cu ORF (Radio Austria) și se află sub conducerea dirijorală a lui Semyon Bychkov, dirijor cu experiență pentru Grand Rapids Symphony Orchestra and the Buffalo Philarmonic sau pentru Orchestre de Paris, și cu participarea extraordinară a pianistelor Katia și Marielle Labèque. În program sunt incluse opere ale lui Georges Bizet, Hector Berlioz, Francis Poulenc şi Maurice Ravel. Concertul face parte dintr-o serie de evenimente exclusive care sunt organizate în spiritul motto-ului noului an: „2017: al ritmo di Vienna“, poziționând capitala muzicii, Viena, în prim plan.

Cu o zi înainte de eveniment, Biroul de Turism al Vienei va organiza în Parcul Unirii un stand cu informatii despre concert și despre Viena ca destinație turistică. Tot aici, vizitatorii vor putea sa testeze jocul muzica interactiv NAMADEUS, care face muzică din numele celor care îl joacă, tranformându-l într-o interpretare originală a lui Mozart. Acest joc va fi disponibil pentru publicul bucureștean pentru o prima interacțiune în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, în seara de 21 mai, începând cu orele 19.00 în curtea Muzeului Național de Artă a României.

concert

Pentru toți cei prezenți la concert pe 26 mai, este disponibil un concurs al cărui premiu este o excursie pentru două persoane la Viena în perioada 29 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, care include zborul, cazarea într-un hotel de patru stele, cartele Vienna Card care asigură transport gratuit în mijloacele de transport în comun, dar și un Meet & Greet cu Orchestra Filarmonică din Viena în timpul unei repetiții pentru Concertul de Anul Nou. Pentru a putea câștiga acest premiu, participanții la eveniment trebuie să împărtășească cele mai frumoase impresii scrise sau fotografice din timpul Concertului unei Nopți de Vară pe conturile de social                      Foto credit: Oficiul Național de Turism al Austriei; Autor: Richard Schuster

media, cu hashtag-ul #viennaconcert.

Întrucât concertul din Viena va fi organizat în grădinile Palatului Schönbrunn, Parcul Unirii va găzdui un ecran de 6m x 3,4m într-o machetă a celebrei Gloriette vieneze, frumosul pavilion aflat în apropierea palatului. Vor fi puse la dispoziţia ascultătorilor pături de picnic pentru a putea asculta concertul în cele mai bune condiții, iar dacă ploaia va apărea, vor fi distribuite pelerine de ploaie.

 

Mai multe informaţii despre eveniment sau despre Viena, în calitatea sa de capitală a muzicii, găsiţi pe concert.vienna.info.Adaugata pe : 13 / 05 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun