site traffic analytics

Malta aşteaptă în acest an circa 22.000 de turişti români, cu peste 30% mai mulţi faţă de 2015

MaltaÎntre 20.000 şi 22.000 de turişti români îşi vor petrece vacanţa în Malta în acest an, cu peste 30% mai mulţi faţă de anul trecut, numărul crescând în ultimii zece ani de aproape 20 de ori, în condiţiile în care românii consideră Malta o ţară sigură, a declarat, pentru News.ro, reprezentantul Autorităţii de Turism din Malta, Carlo Micallef.

Anul trecut, aproximativ 16.000 de turişti români au vizitat Malta. Între 3.000 şi 4.000 de români lucrează sau studiază în Malta, potrivit datelor oficiale 

"Anul acesta numărul va creşte. Ştim asta pentru că piaţa creşte, iar companiile aeriene au majorat numărul charterelor. Anul acesta aşteptăm 20-22.000 de turişti români. În urmă cu zece ani veneau circa 1.000-2.000 de români în vacanţă în Malta”, a afirmat Micallef, pentru MaltaNews.ro.

Pe de altă parte, există şi turişti maltezi care ajung în România.

”Maltezii merg în vacanţă în România să se relaxeze, dar merg şi la vânătoare. Nişte prieteni de-ai mei au mers în vacanţă în România şi anul trecut şi acum doi ani şi sper să ajung şi eu cât de curând să vă vizitez ţara”, a menţionat Carlo Micallef.

Malta a fost decor pentru scene din celebrul serial Game of Thrones. Astfel, "Fereastra Albastră" din insula malteză Gozo este unul dintre locurile spectaculoase care apar în sezonul 1, episodul 1 din Games of Thrones, dar și în filmul Contele de Monte Cristo. În timp, din cauza eroziunii, "fereastra" s-ar putea pierde în apă, așa că mergi să faci o poza aici înainte să devină o amintire din filme. Tot în Malta s-au filmat filmele Gladiatorul, dar și By the Sea, cu Brad Pitt și Angelina Jolie.

Malta este considerată o destinaţie abordabilă pentru cei mai mulţi turişti europeni. Pentru un pachet de vacanţă, cu şapte nopţi cazare, preţurile pornesc de la 249 de euro pentru un hotel de patru stele, cu demipensiune şi transport cu avionul incluse, şi 599 de euro, la all-inclusive, potrivit agenției de turism Malta Travel, cel mai mare touroperator din România pe această destinație.

În ultimii şapte ani, numărul turiştilor străini care şi-au petrecut vacanţa în Malta a crescut constant de la an la an. În 2015, Malta a primit 1,8 milioane de turişti, adică de patru ori mai mult decât populaţia Mţării, iar pentru 2016 este estimată o creştere până la 1,9 milioane de turişti.

"Se construiesc câteva hoteluri, ce urmează să fie deschise, pentru a face faţă numărului tot mai mare de turişti”, a precizat reprezentantul Autorităţii de Turism din Malta.

Cei mai mulţi turişti străini care merg în Malta sunt din Marea Britanie, Italia, Germania, Franţa, Polonia, dar şi din ţările scandinave şi din Benelux. 

Malta estimează că turismul va genera în jur de 16% din produsul intern brut (PIB) al ţării în 2023, faţă de 13,9% în 2012.

Malta

 Adaugata pe : 23 / 05 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun