site traffic analytics

Bram Stoker’s Pub vă prezintă ce nu ştiaţi despre bere

Bram Stoker' Pub Bucuresti bereA început sezonul de vară, au început aşteptatele zile de caniculă, cu mult soare. Băutura sezonului este, clar răcoritoarea bere. Bram Stoker’s Pub este o locaţie care şi-a obişnuit deja clienţii cu bere de calitate, şi, în plus, cu oferte speciale. La Bram Stoker’s Pub Pub (situat în zona Sălii Palatului, pe Str. Ion Câmpineanu nr. 33, colţ cu Str. Ştirbei Vodă, www.bramstokerspub.ro) puteţi găsi o gamă variată de beri. Iar dacă vi se face sete şi mâncaţi între timp, curg ofertele speciale. SAB Miller, producătorul unor beri de calitate precum Ursus, Grolsch, Peroni, Redd’s, Pilsner Urquell, Timişoreana, Ciucaş, Azuga sau Stejar este partener cu Bram Stoker’s Pub. O găletuşă cu 5 sticle de bere Ursus la 330 ml costă 35 RON, iar de luni până joi, există şi o ofertă special, între orele 14.00 şi 18.00, în care aveţi reducere 50% la berea draft Ursus, fie blondă, fie neagră. Astfel veţi putea savura două beri cu numai 9 lei, dacă veţi comanda şi achita până la orele 18.00. Pe de altă parte, există o ofertă special dedicată EURO 2016 include bere Ursus draft 1+1 GRATIS şi un meniu "MicBurger" cu numai 22 de lei (burger cu chiftea din carne de mici, cartofi prăjiţi, castraveciori muraţi şi muştar). Pentru rezervări puteţi suna la: (0774) 423 817.

Experţii Bram Stoker’s Pub vă prezintă câteva curiozităţi şi aspecte pe care, în mare parte, nu suntem siguri că le ştiaţi despre vechea băutură, dar mereu proaspătă şi rece.

 

Ştiaţi că?

 

- Prima berărie din Statele Unite s-a deschis în Manhattan, în 1623.

            - În lume există peste 20.000 de feluri de bere.

            - Cel mai mare consum de bere din lume pe cap de locuitor este înregistrat în Cehia: 155 litri anual.

            - Berea Pils provine din Cehia şi nu din Germania.

            - Prima ediţie a Festivalului Octoberfest s-a desfăşurat în Munchen (Germania), în 1810.

            - Unica femeie care a fost proprietara unei fabrici de bere a fost Elise Miller. Ea a condus vestita companie “Miller Brewing” în 1938.

- Berea din gheaţă a fost inventată de canadieni, fiind produsă prin îngheţarea berii şi filtrarea cristalelor de gheaţă de bere, determinând astfel creşterea conţinutului de alcool?

- În antichitate, berea se consuma din vase de… lut sau piatră?

- Tot în antichitate, berea avea o semnificaţie religioasă iar singurele care ar fi avut dreptul să o prepare erau femeile?

- Acum 4000 de ani, în Mesopotamia, berea era oferită şi pe post de salariu?

- În aceeaşi perioadă exista o tradiţie potrivit căreia, la o lună după nuntă, tatăl miresei îi dădea mirelui drept zestre atâta bere cât putea să bea? Perioada era denumită “luna dulce”, corespondentul “lunii de miere” din present. Deci, în antichitate exista luna de…bere.

- Regele babilonian Hammmurabi (1730-1690 î. Ch.) a dat o lege care reglementa fabricarea şi vânzarea de bere?

-La vechii egipteni berea avea o origine divină, fiind sub protecţia zeilor Isis şi Osiris – ultimul, socotit drept patronul berarilor?

- Legiunile romane au introdus berea în nodul Europei, iar Caesar obişnuia să toastateze cu bere în faţa trupelor sale?

- În Anglia, fiecare colegiu de renume (ex: Oxford sau Cambridge) avea propria sa fabrică de bere?

- Regele Poloniei Boleslav cel Neînfricat, încoronat în 1025, purta mereu cu sine în car butoiaşe cu bere, pentru care fapt a primit porecla de “Bea bere”?

- În 1922 a apărut primul cockteil din bere, “beermix”, care a primit denumirea “Radler”?

- Procedeul de pasteurizare, care constă în încălzirea berii la o temperatură foarte mare, pentru un timp foarte scurt, deşi are rolul de a steriliza berea, îi elimină toate aromele subtile?

- Un text egiptean din 1600 î. Ch. oferă peste 100 de reţete medicale ce folosesc berea?

- Apa reprezintă 90% din bere?

- În urmă cu câţiva ani, o berărie din New Castle (Anglia) a îmbuteliat 1000 de sticle de bere blondă “Tutankamon”, preparată după o reţetă veche de 3200 de ani, descoperită în Templul Soarelui ridicat de Regina Nefertiti?

- Prima fabrică românească de bere a fost construită la Timişoara, în 1718, iar prima fabrică de bere din Bucureşti, în 1809?

- Cei care au descoperit rolul hameiului în îmbunătăţirea calităţii berii au fost călugării?

Bram Stoker' Pub Bucuresti bereAdaugata pe : 26 / 06 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun