site traffic analytics

Parisul şi Istanbulul rămân în TOP3 oraşe care au atras turişti români vara aceasta

Circa 90% dintre românii care au călătorit în străinătate au zburat din București

Paris

Românii au zburat vara aceasta nu doar spre destinații de vacanță, ci și în interes de afaceri. Potrivit Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, în topul destinațiilor care au atras cei mai mulți pasageri din țara noastră în intervalul iunie-august au fost Amsterdam, Istanbul, Paris, Munchen și Viena.

Conform datelor Paravion, majoritatea românilor care au călătorit cu avionul anul acesta, în intervalul iunie-august, au cheltuit, în medie, 270 euro pe o călătorie tur-retur, cu 10% mai puțin față de vara lui 2015. Destinațiile europene au fost cele mai traficate, iar cea mai mare parte a călătorilor, circa 90%, a zburat din București.

Topul orașelor din țară cu cei mai mulți pasageri care au zburat spre destinații internaționale vara aceasta este completat de Iași (4%), Cluj-Napoca (3%), Timișoara (2%), respectiv Sibiu, oraș din care au zburat sub 1% dintre turiștii Paravion.

”Se zboară frecvent din România, iar vara este sezonul cu cele mai multe călătorii în afara țării. Un motiv evident sunt vacanțele specifice, dar dacă ne uităm la destinații și la durata călătoriei, observăm că românii călătoresc foarte des și cu alt scop decât concediul. Una dintre cele mai traficate destinații de vară a fost Istanbul, care, în ciuda problemelor cu care s-a confruntat anul acesta, a rămas o destinație de afaceri importantă pentru români”, declară Remus Vișan, Director General al Paravion.

Potrivit acestuia, perioada verii cu cele mai multe zboruri internaționale a fost luna august, în datele de 12, respectiv 31 august raportându-se cele mai multe călătorii din întreg sezonul estival.

În ceea ce privește cursele charter operate de companiile aeriene exclusiv pe destinații turistice, cele mai multe au transportat turiști spre Creta, Zakynthos și Rhodos, insulele grecești fiind, ca și anul trecut, preferatele românilor pentru concediile de vară.

Despre Paravion

 

Paravion.ro este primul operator de turism 100% online din România şi oferă servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanţe, închirieri auto şi hotel. Site-ul dispune de un Call Center 24/24 şi de soluţii de siguranţă dezvoltate de către PayU. În 2013, Paravion.ro a lansat aplicaţia pentru mobil Paravion powered by Vodafone, prin care utilizatorii îşi pot rezerva şi plăti zborurile cu avionul direct prin intermediul telefonului mobil.Adaugata pe : 22 / 09 / 2016.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun