site traffic analytics

REPREZENTANŢII INDUSTRIEI TURISTICE DIN ROMÂNIA ŞI BULGARIA CONSIDERĂ CĂ A SOSIT TIMPUL UNEI COOPERĂRI BILATERALE

Bulgarian Romanian Travel ForumMinisterul Turismului din Bulgaria, împreună cu Innovation Travel şi în parteneriat cu Consulatul Onorific al Republicii Bulgaria la Ploiești, au organizat, în data de 30 martie 2017, prima ediție a “Bulgarian-Romanian Travel Forum”, conferinţă care a avut ca scop atât colaborarea turistică bilaterală dintre România şi Bulgaria, cât şi promovarea Bulgariei în România. Evenimentul, găzduit de complexul de evenimente Le Chateau din Bucureşti, a reunit peste 100 de touroperatori, agenţii de turism, hotelieri, jurnalişti şi bloggeri din Bulgaria şi din România, precum şi municipalităţile Varna, Ruse, Shumen, Bansko şi Parvomay.

Lucrările Forumului au fost deschise de Ministrul adjunct al Turismului din Bulgaria, doamna Irena Georgieva, şi de secretarul de stat în Ministerul român al Turismului, doamna Cristina Tărteaţă. Alături de aceştia s-au aflat Excelenţa Sa, Ambasadorul Bulgariei în România, domnul Todor Churov, Consulul onorific al Bulgariei la Ploieşti, domnul Rosen Rusev şi ataşatul economic al Ambasadei Bulgariei la Bucureşti, domnul Ivaylo Marinov.Bulgarian Romanian Travel Forum

”Este foarte important să stabilim căi de comunicare între Bulgaria și România. Vreau să mulțumesc tuturor care sunteți aici pentru că asta înseamnă să facem un pas înainte în colabolarea noastră. Avem o fundație foarte solidă și misiunea noastră este să promovăm Bulgaria și toate locurile de vizitat din această țară”, a declarat la începutul evenimentului ministrul adjunct în Ministerul bulgar al Turismului, Irena Georgieva.

"Liantul dintre România și Bulgaria este Dunărea. Nu este o graniță, ci elementul care ne unește și care, din perspectiva Ministerului Turismului, ne obligă să fim mai mult decât vecini, să fim parteneri. Ambele state sunt parte unor programe transnaționale, create la nivelul UE, pentru a ne ajuta să creștem împreună, din punct de vedere economic, în special în domeniul turismului. Strategia Dunării este unul dintre aceste programe, în cadrul căruia România și Bulgaria pot colabora punctual pe proiecte de dezvoltare a turismului. Dincolo de a vă transmite disponibilitatea noastră de a colabora instituțional cu omologul din Bulgaria, vă pot asigura că Ministerul Turismului va fi un partener de nădejde pentru inițiatorii unor proiecte și programe transfrontaliere de promovare turistică, oportune pentru creșterea fluxului de turiști dintre cele două țări. Considerăm că Bulgaria poate fi un furnizor de turiști pentru România, nu doar o gazdă bună pentru cetățenii noștri, care aleg să își petreacă vacanțele în țara vecină”, a subliniat Cristina Tărteaţă, secretar de stat în Ministerul Turismului din Bulgaria.

Oamenii de turism din România şi Bulgaria au ajuns la concluzia că ambele ţări se pot promova în comun pentru pieţe turistice îndepărtate, precum China, Japonia, SUA, Canada etc. De asemenea, România îi poate atrage pe bulgari cu Delta Dunării, Bucureşti şi alte oraşe mari sau cu Transilvania. Pe de altă parte, bulgarii doresc să atragă românii şi cu circuite culturale sau city break-uri.Adaugata pe : 26 / 04 / 2017.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun