site traffic analytics

NOVA Travel a încheiat prima poliță de asigurare împotriva insolvenței în valoare de 150.000 USD

Nova Travel - Miki Lech

Nova Travel, agenția touroperatoare a Grupului Eurolines, anunță încheierea unei polițe de asigurare în caz de insolvență/ faliment în valoare de 150.000 USD, triplând benevol suma minimă prevăzută legal.

"În calitate de touroperator, fără a mai aștepta modificări legislative care să impună majorarea sumei asigurate și rămânând fidelă misiunii Grupului Eurolines de a seta noi standard în industria turistică românească, NOVA Travel a semnat cu unul dintre cei mai importanţi asigurători din România o poliță de 150.000 USD", declară Miki Lech, director general Nova Travel.

Mai mult, noua poliță de asigurare încheiată în luna aprilie 2017 (cu Nr. 8109105A / 12.04.2017) prevede explicit faptul că, în improbabilul caz al unei insolvenţe, asiguraţi nu sunt doar turiştii care au achiziţionat direct pachete şi care sunt extrem de puţini, Nova nevânzând direct, ci şi turiştii care au achiziţionat prin detailişti, respective prin agenţiile partenere ale Nova Travel.

În plus, contractele de mandate pe care Nova Travel le încheie cu partenerii săi prevăd explicit preluarea integrală a responsabilităţii faţă de clienţii finali de către touroperator.

"Toate aceste demersuri vin ca o garanţie în plus a siguranţei şi încrederii de care trebuie să beneficieze agenţiile partenere, cât şi turiştii, beneficiarii finali ai serviciilor NOVA Travel. Am iniţiat acest demers, urmărind să mărim valoarea poliţiei de asigurare de la nivelul standard de 50.000 USD la 150.000 USD şi am reuşit şi ca urmare a încrederii acordate de asigurator prin prisma bonităţii financiare a grupului din care facem parte. Demonstrăm, încă o dată, că într-adevăr ne pasă atât de client, cât şi de partenerii noştri", declară Dragoş Anastasiu, Preşedintele Grupului Euolines.

Legislația nu asigură protecția suficientă a turiștilor

Inițiativa NOVA Travel vine în contextual în care legislația din România privind protecția turiștilor este în continuare insuficientă. În pofida diverselor încercări și propuneri legate în mare parte de necesitatea implementării Directivei Europene pentru Pachete Turistice, limita de despăgubire per touroperator, încaz de insolvență, arămas de doar 50.000 USD. Mai mult, în funcție de contractele între touroperator și detailist, de cele mai multe ori despăgubirea se poate acorda exclusive clientului final, atunci când acesta a încheiat un contract direct cu touroperatorul asigurat și intrat în incapacitate de plată.

Ne dorim ca această premieră absolută să reprezinte nu doar un semnal către autorități și industrie, ci și un exemplu că se pot face pași spre normalizare și respectarea directivelor europene.

Încă o dată, Grupul Eurolines demonstrează că pune clientul în centrul preocupărilor sale şi că toate demersurile sale urmăresc să ofere condiţii cât mai sigure de desfăşurare pentru călătoriile partenerilor săi.

Acesta este doar începutul. Pentru viitor, este foarte probabil ca valoarea poliţelor să crească, până la alinierea cu valorile practicate de industria turistică la nivel mondial.

----------

Nova Travel organizează în acest an curse charter marca TUI către cele mai appreciate destinaţii estivale - insulele greceşti Creta, Rodos, Corfu, Santorini şi Zakynthos, către Turcia (Antalya) şi Spania (insulele Tenerife, Mallorca şi Gran Canaria). Sunt programate până la 23 de plecări pe săptămână din cele mai mari oraşe ale ţării: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Nova Travel este touroperatorul Grupului Eurolines România. Este prezent pe piaţă din anul 1990, fiind prima agenţie acreditată IATA. Are o echipă alcătuită din 20 de specialişti, iar principalele linii de business sunt turism extern şi intern, incoming şi business travel.

 

--------------Adaugata pe : 10 / 05 / 2017.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun