site traffic analytics

Litoralulromanesc.ro: Peste un sfert din turiștii care vin pe litoral sunt concentrați în perioada 1-15 august

Litoralul romanescMai mult de un sfert dintre turiștii care ajung pe litoralul românesc în întreg sezonul estival, începând cu 1 mai și până la 30 septembrie, aleg să-și petreaca vacanța într-un interval de doar două săptămâni, și anume între 1-15 august. Cele două zile libere, luni și marți, acordate bugetarilor, fac ca acest weekend prelungit să fie cel mai aglomerat din an la mare, cu un grad de ocupare de peste 99%, rămânând disponibile doar câteva sute de locuri din cele peste 140.000 existente în structurile de cazare clasificate, potrivit unui studiu realizat pe mai mult de 90.000 de sejururi de către portalul LitoralulRomanesc.ro, agenția prin intermediul căreia ajung cei mai mulți români în vacanțe la Marea Neagră.

 

Practic, din cele peste 20 de săptămâni de sezon estival în stațiunile românești de la Marea Neagră, de la data de 1 Mai, când hotelurile se deschid oficial și până la finalul lunii septembrie, mai mult de un sfert din totalul turiștilor ajung în vacanță în doar două săptămâni, între 1 și 15 august. Până în urmă cu câțiva ani, vârful de sezon era ceva mai devreme, în perioada 20 iulie - 10 august, dar acesta a "migrat" cu zece zile din motive legate în mare parte de evoluția climei. Românii au constatat că cea mai caldă perioadă, cu cele mai mici șanse de ploaie, este în primele două săptămâni din luna august.

 

"Succesul acestei perioade are mai multe explicații: în primul rând, sunt cele mai mari șanse ca vremea să fie extrem de caldă. În plus, se întâmplă ca în această perioadă companiile multinaționale să acorde, în mod tradițional, concedii, iar românii din străinătate vin, tot în acest interval, în vacanță în țară", a declarat Ionut Nedea, Director General al LitoralulRomanesc.ro

 

Tariful mediu pentru un sejur în aceasta perioada este de 2.300 de lei de persoană, cu aproape 10% mai mult față de perioada similara a lunii Iulie și cu peste 50% mai mult decât media din luna Iunie.

 

Din totalul turiștilor de pe litoral în vârf de sezon, aproximativ 40% își fac vacanțele în Mamaia. În topul celor mai aglomerate stațiuni urmează Eforie Nord, cu 18% din totalul turiștilor, și Neptun-Olimp, cu 11% .  

Dacă pentru toată perioada 1-15 august, gradul de ocupare mediu pe litoral depășește 95 %, putem spune că weekend-ul prelungit 8-12 august este cel mai aglomerat din întregul an, cu un grad de ocupare de peste 99%. Practic, din cele peste 140.000 de locuri existente în structurile de cazare clasificate pe întregul litoral, mai sunt disponibile în acest moment doar câteva sute, în special în stațiunile din Sud. 

 

"Și cele două weekend-uri anterioare au fost foarte aglomerate la mare, cu un grad de ocupare de peste 90%, însă zilele libere de luni și marți, acordate bugetarilor, au făcut ca acest weekend să fie, de departe, cel mai aglomerat din întregul sezon", a mai spus Ionut Nedea, Director General al LitoralulRomanesc.ro

 

Studiul a avut în vedere un număr de peste 91.000 de turiști cazați în unități turistice clasificate de pe litoralul românesc.

 

Litoralulromanesc.ro, deținut de compania Creative Eye SRL din Constanța, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare vânzător de vacanțe în stațiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turiști, cât și ca vânzări. Litoralulromanesc.ro a înregistrat anul trecut un volum de vânzări de 15 milioane de euro (la Ministerul Finanțelor este raportat doar comisionul - 6,170 milioane de lei, așa cum se întâmplă în cazul multor agenții de turism), iar prin intermediul agenției au ajuns anul trecut în stațiunile românești de la Marea Neagră peste 80.000 de turiști. Portalul promovează peste 400 de structuri de cazare în 13 stațiuni de pe litoralul românesc, de la unități de o stea până la cele de cinci stele.Adaugata pe : 15 / 08 / 2017.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun