site traffic analytics

Record: Muzeul Astra din Sibiu a fost vizitat de 200.000 de turişti străini

Muzeul Astra SibiuMuzeul ASTRA din Sibiu va depăși până la finalul anului 2017 pragul de 600.000 turiști și o creștere procentuală cu 31% a numărului de vizitatori față de anul 2016.

Turiștii din SUA, Japonia și China sunt interesați de identitatea culturală a românilor

Muzeul este vizitat în proporție tot mai mare de către turiștii străini. Astfel, aproape 35% din totalul vizitatorilor sunt din afara țării. Se constată că mulți dintre românii care lucrează în afara României revin în țară alături de prieteni din țara adoptivă și împărtășesc cu aceștia atmosfera muzeală, tradițiile și obiceiurile românești pe care le regasesc la Muzeul ASTRA.

Deși cei mai mulți dintre turiștii străini provin din țările europene, se remarcă o creștere a pieței de peste ocean (SUA și Canada), Australia și a celei asiatice (Japonia și China), dar și din Țările Arabe.

Din Europa continuă să sosească la Muzeul ASTRA cele mai multe grupuri organizate, acestea fiind cu predilecție din țări precum Germania, Austria, Ungaria, în timp ce turiștii din Franța, Italia și Marea Britanie optează pentru grupurile restrânse, în principal prieteni și familie. Totodată, vizitatorii din Polonia, Israel, Cehia, Olanda și Țările Scandinave prezintă interes pentru muzeul sibian.

„Ne bucură foarte mult de această creștere uriașă de 31% a numărului de turiști din cadrul Muzeului ASTRA din Dumbrava Sibiului și ne bucurăm, de asemenea, că astfel sunt răsplătite eforturile noastre de a organiza frecvent evenimente pentru public, de promovare și de păstrare a identității românești în cea mai pură formă la muzeul nostru. Însă ne dorim tot mai mult și ambiția noastră este ca, în viitor, să vorbim despre creșteri de cel puțin 2 cifre anual.”, a declarat Ciprian Ștefan, directorul general al Muzeului ASTRA.Adaugata pe : 13 / 12 / 2017.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun