site traffic analytics

Arnold Klingeis salută inițiativa Ministerului Turismului de a demara proiectul de realizare a domeniului schiabil Bâlea

Ice Hotel Balea Lac Arnold KlingeisDomeniul schiabil Bâlea ar putea aduce 150 de kilometri de pârtie în masivul Făgăraș. Arnold Klingeis, inițiatorul proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac, salută inițiativa Ministerului Turismului de a demara acest proiect pentru care s-a făcut o primă documentare tehnică în anul 1974, dar care nu a fost realizat. "Ne bucură vizita ministrului Turismului, Mircea Dobre, la Bâlea Lac, pentru a studia îndeaproape potențialul turistic al acestei zone și pentru a discuta problemele tehnice și juridice. La întâlnire au fost invitați toți cei implicați în realizarea acestui proiect. Domeniul schiabil Bâlea este prioritar în lista celor trei proiecte de interes național și 143 depuse de administrațile locale, ce vor putea primi finanțare în cadrul Master Planului pentru Turism. Noi așteptăm de 20 de ani acest proiect. Cred foarte mult în acest proiect, mai ales pentru că natura confirmă în fiecare an că zăpada persistă aici pe o perioadă mai lungă decât în alte stațiuni. La Bâlea Lac avem zăpadă până în luna iunie. Mă bucur să văd că în sfârșit am ajuns și noi la rând, pe lista priorităților, iar zona Bâlea va fi în atenția autorităților centrale, pentru a pune în aplicare un proiect care a-nceput acum 50 de ani. Cu siguranță, acum 50 de ani cei care au analizat potențialul turistic și schiabil au făcut-o cu mult profesionalism și au ajuns la concluzia că acest domeniu schiabil se poate realiza cu tehnologia și cu știința de atunci, deci, cu siguranță că se poate face mult mai mult cu tehnologia și cu știința de acum. Acest proiect va ajuta această zonă, dar va ajuta și România să aibă 150 de kilometri de pârtie într-o stațiune montană care astfel va fi competitivă cu marile stațiuni de schi din Austria sau Elveția. Este un proiect foarte important pentru noi. Sperăm și ne dorim ca acest lucru să se întâmple. Vom contribui cu tot ce ne stă în putință ca acest proiect să se realizeze. Un prim pas este făcut. Mai este un drum lung, dar cu voință și cu încredere se va ajunge la realizarea lui”, declară Arnold Klingeis.

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac atrage în fiecare sezon mii de turiști din România și din întreaga lume. Ajuns la cea de-a treisprezecea ediție, Hotelul de Gheață abordează în acest sezon tematica muzicală, prin designul camerelor. Sculpturile în gheață reprezintă vedete ale muzicii românești și internaționale. Corina Chiriac, Holograf, Manfred-Michael Seiler (Dragonul), Freddie Mercury și membrii trupei Queen, Elvis Presley, Michael Jackson, Prince, ABBA, Madonna, Peter Maffay, BZN și The Rolling Stones sunt artiștii cărora li s-a dedicat câte o cameră în Hotelul de Gheață în această iarnă, la Bâlea Lac.

 Adaugata pe : 08 / 01 / 2018.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun