site traffic analytics

“Activitatea agenţiilor de turism se mută vertiginos în mediul online dar consilierea are un rol esenţial"

Dumitru Luca, Corali Holidays- Aveţi o experienţă de peste 20 de ani în turism. Cum vedeţi viitorul agenţiilor de turism din România?

- Trecem printr-o perioadă de schimbări profunde: atât din punct de vedere al cerinţelor pieţei, cât şi al modificărilor legislative. Cererea este tot mai dinamică, clienţii solicită servicii sau pachete de servicii tot mai inedite; dedică mai mult timp comparării tarifelor în detrimentul conţinutului ofertelor similare. Activitatea agenţiilor de turism se mută vertiginos în mediul online; cu toate acestea, însă, consilierea pre- şi post-contractare are un rol esenţial în decizia de cumpărare şi mai ales în fidelizarea clienţilor. Sperăm şi ne dorim ca modificările legislative să stabilizeze piaţa, să o ajute să se „aşeze” şi nu să impună noi bariere inutile. Să sporească la creşterea încrederii în agenţiile de turism româneşti, nu să îi îndepărteze de acestea.

- Ce tendinte observaţi pe piaţa turistică a anului 2018?

- Piaţa a ajuns la o oarecare maturitate, clienţii sunt tot mai avizaţi. Destinaţiile consacrate (deja „verificate” cu ocazia concediilor anterioare) sunt tot mai solicitate şi, cum spuneam mai sus, „e loc de noutăţi”.

-  Cum vedeţi evoluţia early-booking în acest an faţă de anul precedent?

- Conceptul de early booking a prins foarte bine şi la noi, chiar dacă are puţini ani de când a fost adoptat de piaţa noastră. Clienţii au înţeles multiplele beneficii ale rezervării din timp a serviciilor de călătorie, angajatorii îşi pot creiona mai bine activitatea viitoare – toată lumea are de câştigat.

-  Care credeţi că sunt principalele probleme cu care se confruntă turismul românesc la ora actuală?

- Problemele turismului sunt, în general, aceleaşi cu cele ale economiei româneşti în ansamblu. O problemă tot mai presantă este este lipsa acută de personal calificat, nivelul tot mai scăzut de pregătire al absolvenţilor instituţiilor de învăţământ şi dezinteresul acestora pentru o carieră în domeniu. Apoi, inconsecvenţa legislativă şi mai ales dezinteresul iniţiatorilor actelor normative în a cunoaşte şi înţelege problemele noastre. Consider că o mai mare disponibilitate la dialog cu noi i-ar ajuta să înţeleagă situaţiile reale ce necesită reglementare, ar putea beneficia gratuit de experienţa noastră antreprenorială în domeniu şi rezultatul ar fi reglementări menite să consolideze piaţa.

 

A consemnat,

Traian Bădulescu

 Adaugata pe : 21 / 02 / 2018.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun